Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!torstai 21. heinäkuuta 2011

Tuulikin kortit samoista materiaaleista 2, 2/4

Vuorossa minun lähettämät matskut. Tässä lainattu kuva niistä:


Materiaalit käsittivät ruskeaa ohutta paperia, ruutukuvioista skräppäyspaperia, persikan värisen A6 -kokoisen yksiosaisen korttipohjan, jossa oli vierekkäin tai päällekkäin (miten sen nyt ajatteleekaan) olevat eri kokoiset ovaalin muotoiset reiät, 3 kpl. Lisäksi Halaus -tekstileimakuva ja yksi iso ruskea nappi. Nuo leimakuvat tuossa kuvan yläpuolella eivät kuuluneet matskuihin, vaan lähetin ne yllärinä (kun sovittiin että tällä kiekalla kaikki lähettää kaikille pientä ylläriä mukana).

Korttimateriaalit valitsin tuon reikäpaperin avuksi. Minulla on useampia sellaisia kartonkeja enkä ole oikein tiennyt, mitä niistä voisi tehdä. Ajattelin, josko saisin tätä kautta ideoita sen käyttöön. Materiaalina se on varmaan todella haasteellinen! Toivottavasti ei kuitenkaan liikaa.

Tässä minun korttini:


 Korttipohja on omasta takaa. Siihen päälle leikkasin giljotiinilla ruskean paperin sopivan kokoiseksi ja sen päälle tuon skräppipaperin, jonka kulmat olen kulmapunchilla rei'ittänyt. Kortin keskelle sitten tuo teksti ja sen päälle aloin rakentaa tuota kolmiulotteista kyhäelmää.

Todella kauan olen siis miettinyt, miten tuota ovaalikartonkia voisin käyttää ja viimein keksin yhden tavan. Olisi todella kiva kuulla, mitä sinä olet tuosta toteutuksesta mieltä! Onko se ihan järjetön? Outo? Leikkasin ovaali -reiät siis irti toisistaan. Kaikista kolmesta kartongin palasta tuli suurinpiirtein saman kokoisia reunakartonkien kanssa. Pienimmän ovaalikartongin kiinnitin 3D -tarrapaloilla tekstileimakuvan päälle. Sen päälle sitten seuraavaksi suurin ovaalikartonki ja sitten viimeiseksi suurin. Jokainen kerros siis noilla kohotarrapaloilla kiinnitetty. Muodostui ikään kuin portaat.. Joskus matka halaukseen saattaa olla pitkä, mutta sitäkin kannattavampi! Hih! No joo...

Tässä lähikuvaa tuosta kyhäelmästä:


Kun korttia katsoi sivulta, näytti tökeröltä, kun tarrapalat näkyivät välistä niin selvästi -vaikka näkyyhän ne aina 3D -korteissakin. Silti halusin jotain koristetta peittämään tuota näkyvyyttä -ja kaipasihan kortti muutenkin jotain koristetta. Siihen hätään muistin 2006 vuonna tehdyt paperinaruruusut, jotka tulivat häihini koristeeksi sellaiseen kaareen, jossa oli myös valkoista kangasta. Näitä ruusuja väkertivät kasapäin äitini ja siskoni. En muista, teinkö minä yhtään. 

Nuo ruusut kävivät mielestäni tosi kivasti korttiin. Siveltimen ympärille käkärsin tuota kultaista ohutta rautalankaa, jolla ruusut pysyivät kiinni. Lisäksi oli kiva, että sain ruusut käyttöön, kun ne olivat kaapissa seisseet tosi kauan. 

Tässä joku aika sitten vaippakakun kaverilleni, joka sai kaksoset. Niitä ruusuja meni tosi paljon kakun päälle koristeeksi ja kakun valmistuttua ruusuja jäi enää ihan muutama. Mietin, olisiko ruusuja pitänyt laittaa neljä, että kaikki sivut olisi peittyneet, mutta päädyin kahteen. Arvelin sen olevan kivemman näköinen. Kakusta otin kyllä kuvia, mutta postaan ne sitten, kun niiden aika tulee.. Postaamatta jääneet jutut kun postaan aikajärjestyksessä..

Tässä kuva takapuolesta:


 Skräppipaperin jämäsuikaleet saivat paikkansa kortin takapuolella. Oli hauska, ettei tälläisetkään suikaleet menneet roskiin. Nappi tuli sitten suikaleiden risteykseen koristeeksi, kun en sitä osannut mitenkään laittaa etupuolelle. Signeerausleimajäljen ajattelin olevan liikaa tuohon, kun tekstikin siihen pitäisi vielä saada sovitettua, joten jätin sen leimaamatta.

Materiaalitiedot:

Valkoinen C6 -korttipohja: Saatu
Ruskea ohut paperi: Ostettu joko Lidlistä tai Suomalaisesta kirjakaupasta (niitä värikkäitä paperisettejä, jotka on kai etupäässä lapsille tarkoitettuja).
Ruutu -skräppipaperi: Tiimarista
Ovaali -reikäkartonki: Saatu
Halaus -tekstipaperi: Canson Illustration 250, Versafine muste
Paperinaruruusut: Itse tehtyjä
Ruskea nappi: Äitini tai tätini kätköistä


Tässä vielä muiden rinkiläisten kortit (lisään niitä sitä mukaa, kun niitä syntyy):

Susanna

Kiitos,
että kävit lukemassa höpinöitäni!
Olisi todella mukava,
jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla,
kiitos!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!