Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!tiistai 22. maaliskuuta 2011

Lorukorttivaihto 9: Kesä TÄYNNÄ

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja  yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat yleensä aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin, säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä"on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ainakin ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan näitä ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.

Osallistujat ja lorukorttien määrä:


Vaihtoon otetaan 10 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 10 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:


1. Outi: Kiitos aurinko kesästä tästä... (Elna Greigin Aurinkokirjasta pätkä)

2. Pyjama:

3. Annika:

4. Aurinko-omena: Hyttysen hyrinä

5. Arja: Sammakko

6.Helilii: Mehiläinen (Raitava paita, vyötärö kaita...)

7. Kaisuliina: Aurinko äyskäröi kultaa

8. Sari: Koira

9. Katariina:

10. Murmentus: Mansikka-aamu (Hannele Huovi)


Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:


Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin minä kyllä aion vetää useitakin lorukorttivaihtoja putkeen. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti. Blogini sivupalkista voit myös erikseen tilata blogini postaukset ja kommentit. Uutena toimintona voit sivupalkista tilata postaukseni myös suoraan sähköpostiisi.


Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Aiheiden ja lorujen valinta:


Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.


Aihe korteissa saa olla mikä tahansa kesään liittyvä ja lapsia miellyttävä, esim. aurinko, kukat, hyönteiset, uiminen yms.  Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesta erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia.


Vaihtoon osallistuminen:


Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.


Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä. 

Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani? Tai jos et ole sitä minulle vielä kertonut... :)


Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Julkaisuluvat:


Tällä kertaa en kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.


Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.


Lorukortin koko ja ulkonäkö:


Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.


Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.


Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.


Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla.Tuleehan niistä joka tapauksessa kestävämpiä paksumpana.


Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.


Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.


Korttien lähettäminen:


Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.


Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.


Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:


Palautuspäivä on 1.6.2011. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.


Seuraavan vaihdon aihe:


Seuraava vaihto ei liitykään lorukortteihin, vaan ajattelin kokeilla jotain aivan uutta. Idean tähän sain siskoltani. Tosin tuunasin ideaa vielä sopimmaksi omaan elämäntilanteeseeni. Eli  kyse on tavallisesta kuukausiseinäkalenterista, jossa jokainen tekee jokaiselle osallistujalle yhden kuukauden kuvan ja kalenterin. Ja omaan elämäntilanteeseeni parhaiten sopii perhekalenteri, joten semmoinen siis seuraavaksi. Vaihdon ajankohtaa en osaa tarkasti vielä sanoa. Mutta kuvittelisin kuitenkin, että hyvin pian. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan.

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?


Kiitos, että kävit lukemassa höpinöitäni!

Olisi todella mukava,

jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla,

kiitos!


 

37 kommenttia:

 1. Mukaan tottakai.. voisit jo alkaa laittaan mut automaationa ;)
  Mäkin muuten ehdottelen ystävyys, eläin ja ammatti-aiheita tuleviksi vaihdoiksi :O)

  VastaaPoista
 2. Aurinko-omena: Tosi kiva, kun oot niin aktiivinen! Ehkä on siitä huolimatta hyvä, että edelleen ilmoittaudut itse, kun luvassa on muitakin vaihtoja kuin vain lorukorttivaihtoja.. :D Ja kiitos ehdotuksista! Eläin- ja ammattiaiheita tosiaan pyysi eräs toinenkin ja ne on ollut mullakin mielessä, mutta tota ystävyysteemaa ei oo ollut ja oikein kiva idea on sekin. Mutta tosiaan saattaa olla, että ensi vuoden puolelle menee, kun oon suunnitellut jo valmiiksi tämän vuoden vaihdot aika täyteen.

  VastaaPoista
 3. Ilmanmuuta haluan nyt kokeilla tällaistakin.

  VastaaPoista
 4. Arja: Päivitinkin jo tietosi tuonne osallistujalistaan. Tervetuloa mukaan!

  5

  VastaaPoista
 5. Helilii: Kiva, kiva! :)

  4 paikkaa vapaana!

  VastaaPoista
 6. Loruksi valitsen "Mehiläinen" joka alkaa "raitava paita, vyötärö kaita"

  VastaaPoista
 7. Helilii: Mehiläinen on varattu sinulle!

  VastaaPoista
 8. Vuoroin vieraissa! Eli siis haluan osallistua vaihtoosi. Lorua mietin vielä.

  VastaaPoista
 9. Kaisuliina: Niinpä.. :) Kiva niin!

  VastaaPoista
 10. Valitsin lorukseni: aurinko äyskäröi kultaa

  VastaaPoista
 11. sellaista vielä, että jos sulla on aiheet jo koko vuoden veihtoihin niin sinähän voisit perustaa oman blogin näille vaihdoille! :)

  VastaaPoista
 12. Kaisuliina: Hauskan kuuloinen nimi lorulla! Ihan varteenotettava idea kyllä tuo oma vaihtoblogi, kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
 13. "Hyttysen hyrinä" on loruni alku lause!!

  VastaaPoista
 14. Aurinko-omena: Kiitos! Kohta se on tuokin aihe ajankohtainen.. :)

  VastaaPoista
 15. ilmoittaudun mukaan. Koira-lorulla :)

  VastaaPoista
 16. Sari: Kiva juttu! Onko sun mesessä oleva sähkis sun eniten käyttämä?

  VastaaPoista
 17. Mä oon ehdottomasti mukana! :)
  Lorua/runoa en vielä ole päättänyt.

  VastaaPoista
 18. Katariina: Voi kun kiva juttu! :)

  VastaaPoista
 19. Jotta saataisiin tämäkin vaihto täyteen, niin voisin osallistua, jos vielä tuo yksi paikka on vapaana. Tuohon loruun palaan myöhemmin.

  Terkuin,
  Murmentus

  VastaaPoista
 20. Murmentus: Kiva, kiva, kiva!

  Vaihto täynnä!

  VastaaPoista
 21. Osallistuisin tähän Hannele Huovin Mansikka-aamu lorulla, jos sopii :)

  Murmentus

  VastaaPoista
 22. Murmentus: Tottahan toki sopii! Varaan sen sulle.

  VastaaPoista
 23. Pöh. Meni väärään postaukseen tuo edellinen ilmoitus, eli edelleen siis yhdet kortit tulleet!

  VastaaPoista
 24. Tänään sain omat korttini valmiiksi, joten 2/10 kortit saapuneet.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!