Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!lauantai 12. maaliskuuta 2011

Lorukorttivaihto 8: Värit TÄYNNÄ

No nyt tulee aika tiheästi näitä vaihtoja postattua.. Toivottavasti osallistujia riittää! Ja heti alkuun toivoisinkin, että vaihtoon osallistujat ja muutkin lukijat mainostaisivat vaihtoja tutuilleen, niin saataisiin osallistujalistat nopeammin täyteen! Kiitos jo näin etukäteen! :)

Ethän säikähdä tämän postauksen pituutta, säännöt ovat helpot ja  yksinkertaiset, mutta vain perusteellisesti kirjoitettu. Säännöt ovat aina samat joka vaihdossa, joten jos olet osallistunut ennenkin,säännöt ovat sinulle tuttuja. Ainoastaan osissa: "Osallistujat ja lorukorttien määrä" ja "Aiheiden ja lorujen valinta" sekä "Palautuspäivä"on juuri tähän kyseiseen vaihtoon liittyvää asiaa, joka kannattaa ainakin ehdottomasti lukea! Ja tietysti osallistujalistasta näet, keneltä tulet saamaan näitä ihania kortteja! Ja käy toki kurkkaamassa
postauksen lopusta seuraavan vaihdon aihe.Osallistujat ja lorukorttien määrä:
Vaihtoon otetaan 8 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 8 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon.
Huomaa kuitenkin, että tässä vaihdossa voi valita Väriarvoituksia -laulun säkeistöstä sen, minkä haluaa tehdä. Laulun sanat löytyy kohdasta Aiheiden ja lorujen valinta. Ja osallistujia otetaan tällä kertaa vain 8, koska laulussa on 8 säkeistöä.


Osallistujalista:


Väriarvoituksia -laulun säkeistöt:

1. LilleRii

2. Milla

3. Pyjama

4. Marianne

5. Villakeiju

6. Outi

7. Aurinko-omena

8. Murmentus

Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin minä kyllä aion vetää useitakin lorukorttivaihtoja putkeen. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti. Blogini sivupalkista voit myös erikseen tilata blogini postaukset ja kommentit.


Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.
Aiheiden ja lorujen valinta:Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.


Tämä vaihto tehdään kokonaan Väriarvoituksia -laulun pohjalta (Säv: Soili Perkiö, sanat: Hannele Huovi). Mieti siis, mikä säkeistö sinua kiinnostaa. Lorukortti tehdään tavalliseen tapaan niin, että lorupuolelle tulee valitsemasi säkeistö ja kuvapuolelle säkeistöön liittyvä kuva. Ja kortin värimaailma täytyy tietysti selvästi olla sen värinen, mistä väristä säkeistössä lauletaan. Mutta saa siinä muitakin värejä olla, kunhan siinä näkyy selvästi se säkeistön väri.

Myöhemmin laitan pystyyn sellaisen väri -aiheisen lorukorttivaihdon, jossa jokainen saa valita lorunsa itse ja kuvapuolelle tulee ainoastaan valitsemasi värin värinen paperi. Ehkä.. En ole vielä tarkasti päättänyt. Ehdotuksia saa heitellä ilmaan! :)

Muista kuitenkin säkeistöä valitessasi tarkistaa osallistujalistasta, mitä säkeistöjä on vielä vapaana. Ja jos joku haluaa laulun nuotit, niin voin postata nekin näkyville. Tässä laulun sanat:

Väriarvoituksia

 

1. Leskenlehti, aurinko,
värin arvasitko jo?
Leskenlehti, aurinko,
värin arvasitko jo?
Se on keltainen, se on keltainen,
se väri on keltainen.
Se on keltainen, se on keltainen,
se väri on keltainen.

2. Ruohon tupsu, koivun lehti,
kesän väri puuhun ehti.
Se on vihreä..

3. Taivaan merta, mustikkaa,
sita et voi unohtaa.
Se on sininen..

4. Mansikassa kuononpää,
enkä kerro enempää.
Se on punainen...

5. Hiiren turkki, villasukka,
hahtuvainen mummon tukka.
Se on harmaa...

6. Pyöreä ja varsin fiini,
ulkomainen appelsiini.
Se on oranssi...

7. Korpinsulka, hiili, noki,
värin arvaathan jo toki!
Se on musta...

8. Lumilintu, pilvilammas,
lelukarhun kulmahammas.
Se on valkoinen...Vaihtoon osallistuminen:Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi säkeistö tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.

Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani? Tai jos et ole sitä minulle vielä kertonut... :)Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Julkaisuluvat:


Tällä kertaa en kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.


Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.


Lorukortin koko ja ulkonäkö:


Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.


Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.


Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.


Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.


Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle ensimmäisen säkeistön valinnut kirjoittaa otsikoksi Väriarvoituksia. Lorut voi jokainen halutessaan vaikka päällystämisen jälkeen rei'ittää ja liittää yhteen saranarenkaalla.

Korttien lähettäminen:


Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin kunhan osallistujalista on täynnä. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.


Minä jaan sitten jokaiselle 8 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.


Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni minigrip/muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:

Palautuspäivä on 31.5.2011. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin. Jos osallistujalista ei ala täyttymään, niin sovitaan sitten vaikka päivä, mihin asti voi ilmoittautua. Jos se ei täyty, niin ei tarvitse osallistujien odotella viimeiseen asti, montako korttia pitää tehdä.


Seuraavan lorukorttivaihdon aihe:


Seuraava lorukorttivaihdon aihe on kesä. Vaihdon ajankohtaa en osaa tarkasti vielä sanoa, mutta todennäköisesti toukokuussa. Todennäköisesti kesä -aiheinen vaihto seuraa pian tuon jälkeen. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin.

Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan.
- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?
Kiitos, että kävit lukemassa höpinöitäni! Olisi todella mukava, jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla, kiitos!


   

30 kommenttia:

 1. Yksi ennakkoon paikkansa varannut ei ole vielä valinnut säkeistöään, joten sinulla on vielä varaa valita 6 säkeistöstä, vaikka paikkoja on vapaana enää 5.

  Ja jos tuo laulu on vieras, niin voin skannata nuotit ja lähettää ne.

  VastaaPoista
 2. Hei Outi,
  haluaisin osallistua tähän vaihtoon. Voisinko ottaa tuon 1 säkeistön? :)

  sähköpostini: lillerii@suomi24.fi
  blogi: http://lillerii.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Heippa! Vieläkö tuo kakkonen eli vihreä on vapaana? Osallistuisin vaihtoosi ja ottaisin mieluusti sen :)

  VastaaPoista
 4. tai sit musta jos tuo sininen meni jo???

  VastaaPoista
 5. LilleRii: Varasin sinulle ensimmäisen säkeistön!

  Milla: Varasin sinulle toisen säkeistön eli sen vihreän.

  Aurinko-omena: Sininen oli tosiaan jo varattu, niin varasin sinulle sen mustan eli säkeistön 7.

  Vapaita paikkoja jäljellä 2, mutta vielä voi kolmesta eri säkeistöstä valita aiheen itselleen!

  VastaaPoista
 6. Heips!

  Osallistuisin tähän mielelläni :) Väreistä ilmeisesti punainen olisi vapaana, voisin valita sen?

  Terkuin,
  Murmentus (murmentus@hotmail.com)

  VastaaPoista
 7. Murmentus: Punainen eli nelonen juuri ei ole vapaana, vaan nuo osallistujalistan loppupään kolme numeroa. Kiinnostaisiko niistä joku?

  VastaaPoista
 8. Heh, näköjään sisälukutaidossa tahi ymmärryksessä lievää vikaa ;)

  Voisin sitten valita tuon valkoisen, eli säkeistö kahdeksan?

  -Murmentus-

  VastaaPoista
 9. Murmentus: Varaan sinulle valkoisen. :)

  2 paikkaa vapaana!

  VastaaPoista
 10. Murmentus: Nythän minä mokasin, mulla on ollut tuossa osallistujalistassa vahingossa 10 paikkaa, kun tässä vaihdossa on 8 paikkaa. Vaikka koko aika olen itse puhunut 8 paikasta. Ja yksi paikka oli ennakkoon varattu niin, ettei säkeistöä ollut vielä valittu. Eli tuo valkoinen kuuluisi hänelle. Käykö jos varmistan häneltä, että haluaako hän lähteä tähän vaihtoon mukaan, kun hänestä ei ole kuulunut mitään? Jos hän ei halua lähteä mukaan, niin sitten sinä saat tuon paikan? Olen todella pahoillani!

  VastaaPoista
 11. Käyhän tuo, ilmoittelethan sitten kuinka käy.

  -Murmentus-

  VastaaPoista
 12. Murmentus: Vielä ei ole tuosta ihmisestä kuullut mitään, kauanko jaksat odotella? Jos hän ei rupea vastaamaan, niin otan sitten sinut siihen paikalle, vaikkei hän ilmoitakaan.

  VastaaPoista
 13. Wau! Tosi hieno idea tällainen lorukorttivaihto, en ole ennen kuullutkaan. Vahingossa osuin näille sivuille kun etsin ideaa, miten askarrella lasten kanssa jokin leskenlehti-juttu. Olen lastentarhanope, mut toimin tällä hetkellä perhepäivähoitajana ja tällaiset ideat tulisivat kyllä tarpeeseen. Mieli tekisi osallistua joskus vaihtoon, mutta pelkäänpä, ettei minun askartelutaidot yllä näin hienoihin juttuihin mitä olen tällä sivustolla katsellut... Ihania töitä! :)

  Mary

  VastaaPoista
 14. Mary: Kiitos ihanasta viestistäsi! Tulipa hyvä mieli! Minäkin huomasin varmaan vasta joskus vuosi sitten ekan kerran netissä, että on olemassa lorukorttivaihtoja. Mulle oli kans silloin ihan uusi juttu. Ja kun ei ollut silloin missään vaihtoa tarjolla -en ainakaan löytänyt, päätin sitten järjestää oman ja sille tielle olen jäänyt. Koko aika järjestän näitä vaihtoja. Olen jäänyt ihan koukkuun.
  Itsekin olen lastentarhanopettaja, mutta tällä hetkellä kotona omien pienten kanssa. Myös pph-hommia olen miettinyt, jos joutuisin taloudellisista syistä palaamaan töihin aikaisemmin kuin haluaisin lapset laittaa hoitoon. Olisipa kiva kuulla sinun kokemuksistasi! Jos joskus jaksat ja ehdit, niin laitatko minulle sähköpostia: o.k@hotmail.fi.
  Ja tottahan toki sinun taitosi yltävät minun vaihtoihini. Jokainen tekee omanlaisensa kortin. On tosi kiva, kun saa niin monenlaisia ja erilailla tehtyjä kortteja! Virpomislorukorttivaihdossa olisi vielä 2 vapaata paikkaa. Lähtisitkö suorilta mukaan? Lisäksi seuraava vaihto on kesä -aiheinen. Sen postaan aika pian, joten kannattaa käydä kurkkimassa täällä. Tälle vuodelle luvassa myös perhekalenteria ja puuhajoulukalenteria tavallisten loruvaihtojen lisäksi. Ja ensi vuodelle suunnittelin muistipelikorttivaihtoa.. hih. Ideoita on pää täynnä!

  VastaaPoista
 15. Murmentus: Saat sittenkin pitää tuon paikkasi! Kai käy?

  VastaaPoista
 16. Toki toki käy, kivaaa!

  -Murmentus-

  VastaaPoista
 17. Ideoita tuleviin vaihtoihin: sopisiko teemoiksi eläimet ja ammatit?

  VastaaPoista
 18. Kaisuliina: Kiitos ideoista! Mukava kuulla millaisia toiveita osallistujilla on! Itsekin olen ajatellut laittaa pystyyn ammattiloruvaihdon. Ja eläimiä kans mietin, vaikka niitä itellä aika paljon rupee jo olemaankin, mutta kivojahan ne lapsista aina on. Tälle vuodelle olen jo suunnitellut vaikka minkälaisia lorukorttivaihtoja ja muitakin vaihtoja, niin en tiedä mahtuuko noi johonkin väliin, mutta viimestään sitten heti vuoden alusta, jos ei mitenkään ehdi aikaisemmin. To

  VastaaPoista
 19. Tarkoitus oli kirjoittaa vielä, että toivottavasti ei mene maku odotellessa, jos niin kauan menee.

  VastaaPoista
 20. Omat lorukorttini sain valmiiksi, joten 1/8 kortit perillä!

  VastaaPoista
 21. No niin. Aivan kuin olisin lukenut jostain ohjeen kysymykseeni, mutta ei ainakaan tässä postauksessa ole. Että onhan tarkoitus, että jokainen kirjoittaa omaan korttiinsa koko lorun, myös kertosäkeen?

  VastaaPoista
 22. Pyjama: Olen laittanut vastauksen tähän kysymykseen joskus aikaisemmin kaikille sähköpostilla. Eli ensimmäisen säkeistön valinnut kirjoittaa oman säkeistönsä täydellisenä, mutta loput kirjoittavat lyhennettynä samalla tavalla kuten tähän postaukseen olen tuon laulun kirjoittanut. Ja jokainen merkkaa säkeistönsä eteen vielä säkeistön numeron.

  VastaaPoista
 23. Kaikki kortit saapuneet ja pakattu kuoriinsa postitusta odottamaan! Kiitokset kaikille osallistumisesta! :) Muistakaahan, että seuraavassa vaihdossa arvon pienen yllärin osallistujien kesken...

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!