Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!perjantai 4. kesäkuuta 2010

Lorukorttivaihto TÄYNNÄ

Kiinnostaisiko ketään lähteä mukaan lorukorttivaihtoon? Itselläni on pieniä lapsia ja haluaisin kovasti suuren lorukorttikokoelman nopeasti. Yhtä vaihtoa olen järkkäämässä myös Koukussa Kortteihin sivustolla, mutta ajattelin kokeilla, syntyykö tätä kautta toinen vaihto.

Jos otettaisiin mukaan minun lisäkseni 9 ihmistä. Jos kiinnostuneita ei ole niin monta, niin ei kai se ketään haittaa? Jos kiinnostuneita on enemmän, niin minä voin kyllä vetää useitakin lorukorttivaihtoja putkeen.

Jokainen tekee siis 10 samanlaista lorukorttia (joista tietysti yksi jää itselle) ja lähettää ne kaikki minulle. Korttien mukaan laitetaan A5- kokoinen kirjekuori, jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin.

Olisiko lorukortin hyvä olla maksimissaan tavallisen kirjekuoren kokoinen? Silloin ei ainakaan tarvitsisi tehdä hirmu isoa lorupussia.

Ehdotuksia otetaan vastaan. Ideoidaan yhdessä!

Haluaisin, että kortit ovat laminoituja, mutta jos sinulla ei ole laminointikonetta, niin älä myöskään päällystä kontaktimuovilla, jotta laminointikoneen omistajat saavat laminoida korttinsa itse.

Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi lorukortin aihe ja lorun nimi (tai lorun ensimmäinen lause), jotta vaihtoon ei tule montaa samaa lorua. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta.

Ilmoitan osoitteeni sitten, jos tähän tulee osallistujia..

Eli 9 seuraavaa vaan sitten osallistumaan! Ja tietysti toive on, että mahdollisimman pian! Kiitos!

1. Outi: norsu (Norsulla vahva on kärsä..)
2. Tellihani: varis (myös varikset yöllä nukkuvat)
3. Kaisuliina: Toukka tiskaa
4. Riikka: Aa, aa, apina
5. Marika: kettu
6. Sanna Rapakko: kissa
7. Susanna: Marjatta tytti tuumasi että
8. Sikke: "käärme ja sammakko"(ruohossa sähähti, ken siellä sylki...)
9. Sanna Kiikola: Aurinko, aurinko lettuja paistaa
10. Maija: kukka

100 kommenttia:

 1. Tellihani on mukana jutussa. En vaan ihan näin heti aamutuimaan keksi aihetta, mutta kerron sen myöhemmin. Kesälomalla olisi kyllä hyvää aikaa tehdä muutama kortti ja ne uudet kortit toisilta olisi mukava lisä omaan n. 50 kortin pussukkaan.

  VastaaPoista
 2. Voi kun kiva! Minä kun jo arvelin, että osallistuuko tähän kukaan. Odotetaan nyt maltillisena vielä, osallistuisiko lisää porukkaa.. Olen tätä lorukorttivaihtoa tarjotellut tutuilleni facebookissakin eikä sielläkään ole kauheasti innostuneita. Niin, jos ei tule tarpeeksi osallistujia, niin liitetään molempien osallistujat sitten vaikka yhteen.
  Sullahan on jo kivasti kortteja. Mulla ei vielä juuri ollenkaan.
  Ilmoittele sitten aiheesi, kun tiedät.

  VastaaPoista
 3. Samanmoista voisi ehdotella tuolla facebookin ryhmässä. Sielläkin varmasti olisi tarvitsijoita.

  VastaaPoista
 4. Heippa, minä voisin lähteä mukaan!
  aihe: toukka tiskaa

  VastaaPoista
 5. No nythän tämä alkaa näyttää vähän lupaavammalta. Kiitos myös Kaisuliinalle!

  VastaaPoista
 6. Niin, ja Tellihani hyvä idea toi sun facebook ryhmässä ilmoittelu. Taidanpa tehdä niin vaikka heti.

  VastaaPoista
 7. Minäkin voisin osallistua apinakortilla - (Aa, aa, apina).

  VastaaPoista
 8. Minäkin mukana, ilmoitan myöhemmin aiheen.

  VastaaPoista
 9. heissan, voisin olla mukana! Näin facebookissa ilmoituksen, ja ilmoittaudun mukaan hetikin :)

  loru; "käärme ja sammakko"
  (ruohossa sähähti, ken siellä sylki...)

  VastaaPoista
 10. MUKANA! :) Aihe ois Aurinko Aurinko..... (lettuja paistaa...)

  VastaaPoista
 11. Voisin kans lähteä mukaan! Aiheena olisi kukka

  -Maija

  VastaaPoista
 12. uhh,en taida enää keretä mukaan?! voi että, pitänee sitten järkätä oma vaihto..

  VastaaPoista
 13. Osallistujalista on nyt täynnä! Jee! Kahdelta puuttuu vielä aihe. Ilmoitelkaahan. Ja milloin haluatte, että kortit viimeistään palautetaan minulle? Itse olen nyt reissussa tällä hetkellä, joten älkää ihmetelkö, jos en ihan heti pääse tänne vastailemaan. Kotiudun todennäköisesti ensi viikon keskiviikkona. Sitä ennen minä en ainakaan pääse kortteja tekemään. Tosin homman olen jo aloittanut ennen reissuun lähtöäni.
  Niin ja Jenni, luetkohan vielä tätä? Minulla on Koukussa kortteihin sivustolla toinen lorukorttivaihto menossa, johon vielä mahtuisi mukaan. Haluatko, että liitän sinut sinne? Ja minä haluan mukaan sinun lorukorttivaihtoosi myös, jos olet sellaista järjestämässä.

  VastaaPoista
 14. Niin tosiaan, ja miten haluatte nyt tehdä ton laminointi ja kontaktimuovituksen kanssa?

  VastaaPoista
 15. Palautusaikaa saisi olla hetken verran, ettei tartte hösiksessä tehdä ja laminointia en pysty tekemään, mutta voin jättää kortit ihan ilman mitään.

  VastaaPoista
 16. Minäkään en pysty laminoimaan, ja ottaisin kortit mieluiten ilman mitään. Saisi sitte itte vääntää mitä tahtoo.

  Onko 2 viikkoa liian lyhyt aika?

  VastaaPoista
 17. Myös varikset yöllä nukkuvat, kun taivaalla paistaa kuu.
  Niillä on risuja patjanaan ja sänkynä on puu.


  Elikkäpäs varis on tuloillaan ja mieluusti otan kaikki ilman päällysteitä, minulla kun on kaikki kontaktimuovilla, niin päällystelen sitten itse.

  VastaaPoista
 18. Heip!
  Loruni olisi "Marjatta tytti tuumasi että..."
  Palautus voisi olla vaikka tämän kuun loppuun mennessä, eiköhän siihen kaikki ehtisi!?

  Haluaisin osallistua myös järjestämääsi lorukorttivaihtoon Koukussa kortteihin sivustolla, jos voisit liittää minut mukaan??? Toki eri lorulla!

  Otan mielellään vastaan päällystämättömät, jotta saisin sitten laminoida. Minulta kun kone löytyy...

  VastaaPoista
 19. Heips!
  Mitä muut tuumitte? Kuun loppuun on ehdotettu palautus. Käykö?
  Ja ilmeisesti kommenteista päätellen teemme laminoinnin kanssa niin, että lorukortit lähetetään ilman minkäänlaista päällystystä, jotta jokainen saa päällystää miten haluaa. Käykö tämä siis kaikille?
  Ja Susanna, liitin sinut myös sinne mun Koukussa kortteihin vaihtoon. Ilmoittele, millä aiheella lähdet mukaan. Ja mä sinne jo kirjoitinkin, että vaihdan aiheeksi jonkun muun kuin norsun, ettei sulle tule näistä kahdesta vaihdosta kahta samaa korttia. Aihetta en vielä ehtinyt miettiä. Laitan sen myöhemmin.

  VastaaPoista
 20. Eiköhän tuo kuun loppu onnistu, malli kun on jo valmiina, täytyy vaan leikellä ja liimailla. Laitatkos miten osoitetta, että osaavat kortit oikeaan paikkaan?

  VastaaPoista
 21. Ai, hyvä kun sanoit. En olisi muistanut koko osoiteasiaa. Eli sovitaanko sitten niin, että kortit lähetetään minulle kuun loppuun mennessä osoitteeseen:
  Outi Kosunen
  Yläkoskentie 8
  40800 Vaajakoski.
  Aiemminkin tietysti saa lähettää, jos on valmiina.

  VastaaPoista
 22. Sellaista vielä kyselisin, että mitä mieltä olette, miten toimin seuraavan asian kanssa?
  Kun aloin tekemään noita norsu -korttejani jo aika aikaisessa vaiheessa silloin, kun luulin, että kortit laminoidaan, niin en tehnyt kortteja sellaisesta tavallisen paksuisesta kartongista, mitä yleensä käytetään, kun ajattelin, että laminoimalla kortista tulee kuitenkin "paksu". Niin mitä arvelette, käynkö ostaa sellaista paksumpaa kartonkia ja teen norsut sille, vai riittääkö sellainen ohuempi kartonki eli paksumpi kuin tavallinen kopiopaperi, mille niitä olen jo väsännyt? Oma mokani on tämä. Luulo ei ole tiedon väärti.
  Ilmoitelkaahan mielipiteitänne, niin pääsen minäkin tekemään kortit loppuun asti.

  VastaaPoista
 23. Musta tuo ohuempikin paperi on ok, kyllä kontaktimuovikin sitä kovettaa. Ja jos jostakin tuntuu liian pehmoiselta, niin voihan sen laittaa jollekin kartongille ja kirjoittaa lorun uusiksi.

  VastaaPoista
 24. Ok. Toivottavasti passaa muillekin. Tein korttini kuvapuolet valmiiksi. Teksti enää puuttuu. Ei ole ihmisistä kovin paljon kuulunut. Olettekohan saamassa korttejanne valmiiksi kuun loppuun? Vai onko muita ehdotuksia? Minä täällä malttamattomana odottelen..

  VastaaPoista
 25. Hei! Joo, mielelläni tuun mukaan vaihtoon, laita vaikka vähän tietoja, kelle lähetän ja mitä. Ja ilmottelen sitte ku järkkään vaihdon :) oonki sopivasti ettiny jo paaaaljo ihania loruja valmiiksi:D

  VastaaPoista
 26. Hei! Minä kerkesin jo laminoida omat korttini.. Kuun loppu sopii hyvin!

  -Maija

  VastaaPoista
 27. Heissan, minä kadotin tämän blogin enkä sitten muistanut mihin blogiin olen osallistunut. Onneksi Tellihani kävi muistuttamassa minua!
  Eli yritän saada kortit postiin viimeistään huomenna.

  VastaaPoista
 28. No sepä kiva, että olet edelleen mukana!

  VastaaPoista
 29. Susanna, Koukussa kortteihin lorukorttivaihto on nyt täynnä. Ilmoittaisitko aiheesi? Onko sinulla ehdotusta, milloin haluaisit että kortit palautetaan?

  VastaaPoista
 30. apua.. Tämä mattimyöhänen on kiireissään unohtanut kortit.. huomenna heti kyllä aamusta ne teen ja laitan postiin pikapuolin..

  VastaaPoista
 31. Mulle iski Juhannuksena pusutauti (yeah!), enkä kyllä jaksa vielä tänään lähteä postiin. Yritän huomenna kiikuttaa ne sinne, niin saatte matkaan kaikki kortit.

  VastaaPoista
 32. voi ei Marika.. pikaista paranemista. Mun variksenpojat lähti tänään kohti Vaajakoskea

  VastaaPoista
 33. Joo ei tietenkään tarvii kipeenä ruveta postittelemaan!

  Maijan ihanat kukkaset saapuivat tänään, kiitos! Se laulu on mulle kovasti mieleen. Opin sen yhdellä päiväkodilla ja oon tykännyt kovasti siitä asti. Heh, muut ette nyt tiedä, mistä minä puhun, mutta pianhan se teillekin selviää.. :)

  Muutes, vasta äkkäsin, että mun norsut ovat ihan hitusen liian isoja tuohon tavalliseen kuoreen, että voisinko pyytää kaikkia laittamaan sen palautuskuorensa siinä isommassa koossa, niin mahtuu kaikki? Kiitos!

  VastaaPoista
 34. Mulla tulee mukana A5 kokoinen kuori, mahtuuko siihen??

  VastaaPoista
 35. Muutes, lähden reissuun huomenna ja tulen takaisin sunnuntaina, joten älkää ihmetelkö, etten ole täällä päivittämässä lorukorttivaihdon kuulumisia sinä aikana.

  VastaaPoista
 36. Heissan taas! Minulla kortit valmistuu huomenna, olivatkin isotöisempiä mitä kuvittelin! Mutta jos Outi lähtee reissuun niin eihän minulla ole mitään kiirettä...

  Tuli muuten mieleen, että tuo minun loru (Toukka tiskaa) ei ole loru vaan runo. Nyt vasta tajusin! Haittaakohan se? Toivottavasti kaikille silti kelpaa...

  VastaaPoista
 37. Niin tosiaan, siitä ei puhuttu mitään, et milloin mä laitan kortit teille takaisin. Eli jos perjantaihin mennessä on kaikki tulleet, niin pyrin laittamaan ne teille sit maanantain postiin. Parin päivän viime mun reissun takia siitä tulee, ettette heti kuun alussa saa niitä takaisin, mutta hyvää kannattaa odottaa.. eiköstä joo.

  VastaaPoista
 38. Niin ja ei kyllä haittaa yhtään, että toukka tiskaa on runo. Ei todellakaan. Tää voi olla tyhmä kysymys, mutta mikä oikeastaan edes on lorun ja runon ero? Minä luulin, että ne tarkoittaa samaa asiaa, toisen kohdeyleisö on vaan lapset ja toisen aikuiset. Taisin ajatella vähän yksinkertaisesti.. Vai onko se siit kiinni, että rimmaako ainoastaan loru? Minulle ainakin käy ihan molemmat vaihtoehdot,kunhan on lapsille suunnattuja sutjautuksia.

  VastaaPoista
 39. Väliaikatietoja: Vein kortit eilen postiin, mutta päivän posti pitääkin nykyään jättää jo klo 17 mennessä (ennen klo 20 mennessä!) joten posti lähtee matkaan vasta tänään. Toivottavasti ovat maanantaina sitten perillä.

  VastaaPoista
 40. Heippa, nopeesti ilmoittelen että täältä tulee lorut vähän myöhässä, toivottavasti ei haittaa ketään! Eli ens viikon alkupuolella. :)

  VastaaPoista
 41. Olipas ihanaa tulla reissusta ja huomata paljon ihania lorukorttja postiluukussa!

  Tellihanin varikset oli tosi söpöjä. Aivan mielettömän hyvin kävi se sanomalehti siinä! Miten keksitkin?

  Marikan kettukortit ovat aivan ihastuttavia. Loru oli mulle vieras, mutta aivan ihana. Ihastuin heti.

  Riikan kortit oli ihania kans ja ihanan värikkäitä. Myös se loru oli mulle vieras. Tai ehkä joskus kuullut, mutta siitä on iäisyys. Ja erityiskiitos vielä aivan ihanasta kortista, jonka olit sujauttanut mukaan! Kiva ylläri! Minä oon noita sun herkkukortteja sun blogissa katellut ja nyt sain sellaisen itelleni! Kiitos!

  Kaisuliinan omenat oli syötävän hyvännäköisiä. Loru oli tuttu. Olen tykännyt siitä aina.

  Kaikilla teillä oli kooltaan pienemmät kortit kuin mulla. Toivottavasti ei haittaa, että mun norsut on isompia.

  Vielä kun Sannat, Susanna ja Sikke saa kortit mulle asti, niin sitten rupeen lähettelemään niitä teille takaisin. Sikke ilmoittelitkin tilanteestasi. Mua ei haittaa, että myöhästyy. Kun vaan kuulis Sannoista ja Susannasta, että millä mallilla heillä on kortit. Ovatko edes tätä keskustelua käyneet lukemassa?

  Tää on kyllä niin mukavaa, että aion laittaa pian uuden vaihdon pystyyn. Saa aivan mielettömän hienoja kortteja! Kiinnostaisikohan teitä tulla uudelleen mukaan?!

  VastaaPoista
 42. Minä ja siskoni varataan heti paikat seuraavasta vaihdosta, eli siihen on jo ainakin 2 lorua tulossa.

  Sanomalehti on yks mun suosikki materiaaleista töissäkin. Sitä kun tulee ihan ilmaiseksi postilaatikkoon ja on helppo repiä ja leikata ihan pikku ihmistenkin.

  Kuinka kauan odotat Sannojen ja Susannan kortteja?

  VastaaPoista
 43. No sepä kiva, Tellihani!! Ilmoittelen siitä myöhemmin. Mutta varaan teille ekat paikat. Mitä muuta kaikkea teet sanomalehdistä? Tuleeko blogiisi kuvia mahdollisesti siitä?

  Toinen Sanna on mun tuttu. Sille laitan nyt viestiä. Mutta toisen Sannan sekä Susannan yhteystietoja mulla ei ole, joten en saa heitä mitenkään kiinni. Olisivatkohan he lomalla? Mitä arvelette, kauanko heitä odotellaan? Toisaalta en haluaisi heitä poistaakaan vaihdosta, kun otin heidät jo mukaan, ja toisekseen kaikki on tehnyt 10 korttia, niin sit on tehnyt turhaan ne heille menevät kortit. Ja jos he ilmoittavatkin itsestään sitten, kun olen teille lähettänyt jo kortit, niin mitäs sitten? Mutta ymmärrettävää kyllä, että odottavan aika on pitkä. Mikähän olisi sellainen sopiva aika odottaa? Ja tunteeko kukaan Susannaa ja Sanna Kiikolaa?

  VastaaPoista
 44. Laitoin Rapakon Sannalle viestiä ja huomasin facebookista hänen sivuiltaan, että hän on reissussa. En tiedä, milloin tulee takaisin, mutta odotellaan nyt häntä ainakin.

  VastaaPoista
 45. Tuolla facebookin ryhmässä on muutamia kuvia sanomalehti töistä. Ja varmasti niitä blogiinkin tulee, kun seuraavan kerran jotain sellaista askartelen tahi askarrutan työmaalla.

  VastaaPoista
 46. Jeps, käynpä sieltä kurkkimassa.

  Sanna laittoi viestiä, että unohti postittaa lorukorttinsa ennen reissuun lähtöä. Ne ovat siis valmiina. Sanna arveli tulevansa joskus 16. päivän tienoilla takaisin kotiin. Maltettaisiinko me vielä häntä odottaa? Hänellä on kuitenkin kortit tehtynä. Ja jospa Sanna ja Susannakin ehtisi ennen sitä ilmoittautua.. Vai mitä tuumaatte? Päätetään tämä asia yhdessä!

  VastaaPoista
 47. Musta odotus on ihan ok -ehdinpähän mahdollisesti saada lorupussin ommeltua :D
  Mukavaa, että kortti ilahdutti!

  VastaaPoista
 48. Käy se odotus kyllä, itsekin reissuun lähdössä tällä viikolla niin parempikin ettei tuo postilaatikko täyty Posti-Paten kantamuksista. :D

  VastaaPoista
 49. Susannan ihastuttavat kastelukannut saapuivatkin tänään yllättäen postissa!

  On kyllä aivan ihanaa, kun saa niin monen tyylisiä ja eri tavalla toteutettuja kortteja.

  Nyt kun Sanna Kiikolasta vielä kuulisimme, niin sitten tietäisi, missä vaiheessa kenenkin kortit ovat.

  Niin ja siihen tulevaan uuteen lorukorttivaihtoon on varattu jo 4 paikkaa etukäteen. Muistin juuri, että yksi kaverini varasi paikan jo ennen Tellihania. Ja minä luonnollisesti myös vien yhden paikan.. :)

  VastaaPoista
 50. Heippa!

  JA SUURESTI ANTEEKSI, että lähettäminen viivästyi! Meillä pukkasi yksivuotispäivää ja muuta hässäkkää. Mutta sain lopulta kortit postiin.

  Outi; miten se toinen lorukorttivaihto etenee?? Mulla kun ei ole tunnuksia, niin en pääse lueskelemaan... Olisin siis edelleen mukana! Aiheena sieni.

  VastaaPoista
 51. Susanna: Juu, eipä siinä mitään! Hyvä, kun nyt ilmoitit itsestäsi! Jos kiinnostaa, mitä on puhuttu tästä blogin lorukorttivaihdosta, niin lue kaikki kommentit. Keskustelu on käyty niissä.

  Ja se mun toinen lorukorttivaihto, niin siihen liittyvää asiaa olen myös kirjoittanut sulle tänne blogin kommentteihin, kun mulla ei ole sun sähköpostiosoitetta. Että toivottavasti käyt jatkossa välillä seuraamassa näitä kommentteja, niin pysyt selvillä, missä mennään. Tai voisithan antaa sähkisosoitteesikin? Siihen vaihtoon liittyen voit lähettää kortit minulle vaikka heti, mutta viimeistään elokuun puoleen väliin mennessä. Yksi osallistuja tulee elokuun alussa vasta lomalta ja tekee kortit tultuaan. Ei ehkä mene ihan niinkään pitkälle että sinne puoleen väliin asti. Joten siinä elokuun alussa olis tietysti ihan kiva. Kiva, kun ilmoitit aiheesi. Olen sitä kaipaillutkin. Kaksi ihmistä on minulle siinä vaihdossa korttinsa jo lähettäneet.

  VastaaPoista
 52. Onkos toisesta Sannasta kuulunut mitään??

  VastaaPoista
 53. Valitettavasti ei ole. Pitäisiköhän yrittää facebookista etsiä hänen nimellään, josko löytyisi.. :)

  Myöskään Siken kortit eivät ole saapuneet, vaikka hän lupaili lähettää ne viime viikon alussa.

  Ja Rapakon Sanna on lomaltaan kotiutunut, joten häneltä luulisi olevan postia pian luvassa.

  VastaaPoista
 54. Sanna Kiikola (en ole varma onko oikea) löytyi facen ryhmäni listalta, laitan hänelle "postia" faceen.

  VastaaPoista
 55. Minä hain äsken myös hänen nimisen ihmisen facebook -haulla ja vain yksi löytyi. Laitoin hänelle viestiä. Toivottavasti hän on tämä Sanna. Mutta eipähän se mitään haittaa, vaikka sinäkin laittaisit sinun ryhmän kautta viestiä, niin saisimme mahdollisimman pian häneen yhteyden. Tosi harmi, jos hän ei olekaan osallistumassa, kun sitten on jokainen tehnyt yhden ylimääräisen kortin. Sitten pitää miettiä, että otetaanko uusi osallistuja vai ei. Tosin mun yks kaveri harmitteli, kun ei ehtinyt tähän lorukorttivaihtoon. Uskoisin, että hän saisi korttinsa tehtyä nopeastikin. Ellei lie ole jo valmiina, koska hän on varannut siihen tulevaan vaihtoon jo paikan. Mutta katsotaan nyt ensin, vastaako tämä Sanna.

  VastaaPoista
 56. Minusta tuntuu tosi kurjalta, kun tämä vaihto on venynyt ja venynyt ja olette joutuneet odottamaan pitkän aikaa. Olen todella pahoillani! Tästä ensimmäisestä kokemuksesta viisastuneena otan seuraavassa vaihdossa kaikkien sähköpostit ylös ja määrään palautuspäivämäärän vaikka kuukauden päähän. Luuletteko, että siinä olisi sopivasti tekoaikaa? Jos silloin selvittäisiin vähemmällä viivytyksellä. Toivottavasti ette ole niin kyllästyneitä tähän odotteluun, että sen takia jäisitte pois tulevista lorukorttivaihdoistani..

  VastaaPoista
 57. Pahoittelen hitautta, mutta tänään kävelin kirjeen postilaatikolle. S

  VastaaPoista
 58. Siis tuo viimeinen viesti multa Sanna R Oulusta :) Kissoja siis matkalla.

  VastaaPoista
 59. Juu, Sanna, ei siinä mitään. Kyllähän kaikilla muisti pätkii aika ajoin. Kiva, että kortit ovat tulossa.

  Ja Sanna Kiikolaan sain facebookin kautta yhteyden. Hän laittaa kortit ensi keskiviikkona postiin.

  Nyt mietityttää enää Siken kortit. Oletko saanut ne jo lähtemään mulle päin?

  VastaaPoista
 60. Voisin osallistua seuraavaankin loruvaihtoon... jos vielä otat mut ku oon aika huonomuistinen mutta hyväntahtoinen :)) T. Sanna Rapakko

  VastaaPoista
 61. Joo, tottakai otan! Nyt on siis jo viisi paikkaa ennakkovarattu.. Ilmoittelen siitä sitten, kun saadaan tämä eka vaihto loppuun.

  VastaaPoista
 62. Kiva, ens kerraksi otankin aiheeksi Itikat! ;) Sanna

  VastaaPoista
 63. Hih! Ollaanpas sitä ajankohtaisia.. Varaan sen sulle. :)

  VastaaPoista
 64. Voisko joskus tehdä lorukortti vaihdon niin että Aakkoset ois aihe... A -kortissa vaikka aasi ja aasiloru... etc...?? Ideaa? Sanna

  VastaaPoista
 65. Wautsi! Loistava idea! Itse asiassa mulla olis aakkoslorutkin johonkin vihkoseen kirjoitettuna. Lupaan, että otan sen aiheeksi sitten seuraavalle vaihdolle. Tälle tulevalle en vielä viiti, kun ihmisiä on jo ilmoittautunu enkä ole tällaisesta infonnut. Mitä itse ajattelit, miten se olisi paras toteuttaa? Kun toisaalta olisi hyvä, että saisi kaikki aakkoskortit saman vaihdon aikana, mutta silloin täytyisi joko tehdä useampi kortti yhden ihmisen tai sitten yrittää saada kasaan yhtä monta osallistujaa kuin on aakkosia. Voisihan tuota jälkimmäistä vaikka yrittää ja jos ei toteudu, niin sitten tehdä yks ihminen useamman kortin.. Miltä kuulostaa? Sit vaan varattaisiin joku aakkosista ja ilmoitettaisiin aihe. Ja jos jollain ei ole aakkoslorua, niin minähän voisin niitä jaella. Vai ajattelitko sinä, että lorussa ei tarvitsisi mainita kyseistä aakkosta erikseen?

  VastaaPoista
 66. :) Kiva ku tykkäsit ideasta. Ajattelin kyllä että kortin kuvassa olisi aapinen tyyliin sitten se kirjainkin! Esim H Hirven kuva ja loruna "Hirveä hirveästi harmittaa, kun ei housuja jalkaan saa. Hankala on pukea housuja, kun ei ole jaloissa sormia. On vain sorkan koppurat, housut helposti tippuvat!"
  Jos kaikki tekis kaksi?

  VastaaPoista
 67. Joo, voidaan tehdä noinkin. Ja hyvä oliskin, että se kirjain näkyisi myös siinä kuvassa. Mulla itelläni on vaan sellaiset aakkoslorut ylhäällä, missä itse lorussa sanotaan tyyliin: A niin kuin apina,... Mutta niitä en halua kyllä sitten käyttää, jos muiden loruissa ei se kirjain tule esille lorussakin. Mutta ei kai tuolla nyt niin väliä, kummin päin tekee. Ja voihan sitä sitten kysellä osallistujilta, kumpi kiinnostaa. Tottakai kaikki haluaa valita omat lorunsa itse. Ja helpompaakin se varmaan niin olisi. Ajattelin vaan, jos ei tiedä tollaisia loruja, mistä minä puhuin.. Toi sun hirvi -loru oli kyllä tosi kiva.
  Se on hyvä idea, että kaikki tekisi kaksi. Silloin tarvitsisi vain 14 osallistujaa. Tai riippuu tietysti siitä, löytyykö B:lle (banaani ainakin), C:lle (celsius), D:lle, F:lle (faarao), G:lle (Gabriel), Q:lle, X:lle, Z:lle, Å:lle ja Ö:lle lorut ja miten vaikee niihin on tehdä kuva.. Itse tykkäisin, et nekin sais mahdutettua mukaan, mutta eri asia, löytyykö. Pitää munkin tarkistaa ne mun lorut.

  VastaaPoista
 68. Elä Outi harmittele tämän vaihdon venymistä, tällaista se on kesäaikaan, kun on lomat ja reissut ja muut päällä. Itse tarvitsen kortteja vasta elokuun puolen välin jälkeen, kun työt taas pyörähtävät normaali ruutinilla käyntiin.
  Iso kiitos, kun olet tätä vaihtoa järjestellyt.

  VastaaPoista
 69. No kiva juttu, jos ette ole vielä kovin kärsimättömiä.. :)

  VastaaPoista
 70. Luin juuri vähän tarkemmin tuota sinun ohjetta... :))) Jahas ja se kirjekuori sitten unohtui mukaan. Mutta !! sain aivan odottamattoman touhupuuskan ja olen tehnyt juuti kymmenen hylje-lorukorttia ja aion postittaa ne yllätyslisäksi tähän vaihtoon kaikille... ja laitan sen kirjekuorenkin siis samaan. Kuori lähtee maanantaina Vaajakoskelle! Sanna Rapakko

  VastaaPoista
 71. No ohhoh, Sanna! Todellakin aivan odottamaton yllätys! Mutta todella mukava sellainen.. :) Mutta olishan me saatu se kuori -asia jollain muullakin tavalla järjestymään?!

  VastaaPoista
 72. Sannan kisuliinit saapuivat tänään! Söpöläisiä ovat! Etsin facebookista myös Sikkeä, jos sattuisi löytymään ja yhdelle sen nimiselle laitoinkin viestin, että onko hän tämä sama Sikke, mutta ei ole vastannut vielä.

  VastaaPoista
 73. heippa, ja anteeksi kaikille että ootte joutunu mun kortteja odottelemaan! Laitan ne postiin pikimmiten, olin unohtanu koko vaihdon, pahoittelut kaikille!
  Ja oon joo sama Sikke jonka löysit facesta, :)

  VastaaPoista
 74. Hyvä, hyvä! Sikkekin ilmoittautuu. Nyt vaan odotellaan Siken ja Sanna Kiikolan kortit, niin sit voin ruveta vihdoin lähettämään kortteja vaihteeksi teillekin päin. Ne ovat kyllä aivan ihania kaikki!
  Ja Rapakon Sannan extrakortit saapuivat tänään. Hylkeet ovat vallan suloisia. Kiitos Sanna tosi paljon! :)

  VastaaPoista
 75. Heipä hei,

  mahtuuko uuteen korttivaihtoon vielä mukaan? Olen jostain syystä aina missannut nämä ilmoittautumiset :)

  T:Heidi

  VastaaPoista
 76. Lomilta on palattu ja ihmettelin kun kortteja ei vieläkään näy! Koskahan mahtavat tulla?
  Harmittaa kun itse tein kortit hirveällä kiireellä että saan ajoissa tulemaan ja sitten muiden kortteja pitääkin odotella yli kuukausi. Toivottavasti kuitenkin joskus tulevat...

  VastaaPoista
 77. Jälleen kerran olen todella pahoillani, että edelleen tämä vaihto venyy! Kovasti olen minäkin viimeisiä kortteja odotellut, mutta niitä ei ole kuulunut. Sanna Kiikolan piti lähettää omansa viimeistään viime keskiviikkona ja Sikke lupasi lähettää omat korttinsa pikimmiten, mikä oli jo 20.7. Laitanko heille jälleen facebookkiin kyselyn, missä kortit viipyvät?!

  VastaaPoista
 78. Kävin äsken laittamassa molemmille vielä viestiä. En voi muuta toivoa kuin että he vastaisivat pian ja että he olisivat jättäneet korttinsa jo postin kuljetettavaksi. Tuntuu todella kurjalta, kun joudutte odottamaan -eikä mieltä tunnu parantavan se, että nämä viivytykset eivät ole johtuneet minusta..

  VastaaPoista
 79. Seuraavaan korttivaihtoon aikaraja, johon mennessä kortit on oltava sinulla. Tosin mitäs sitten jos puolet jää tulematta??

  Äläkä harmittele siellä vieläkään, eihän tämä tämä sinun vikasi ole.

  VastaaPoista
 80. Joo, ajattelin jo itsekin, että on ehdottomasti laitettava aikaraja seuraavaan..

  Sanna vastaili kyselyyni. On ollut viikon sairaana ja kaksi viikkoa vielä saikkua jäljellä. Yrittää saada kortit tehtyä ja lähetettyä mahdollisimman pian.

  Mun lomasuunnitelmiin tuli pieni muutos. Lähdemmekin jo tänään reissuun, mutta tulen kotona käymään sunnuntaina ennen sitä varsinaista reissuamme, mistä kerroin aikaisemmin. Jos kortit saapuvat perjantaihin mennessä, otan sunnuntaina kortit mukaan reissuun ja jaan ja lähetän ne teille sieltä matkan päältä. Mutta jos ne kortit tulee ensi viikolla, niin sitten laitan niitä postiin, kun olen kotiutunut. Toivottavasti kaikki kortit ovat viimeistään siihen mennessä saapuneet.

  VastaaPoista
 81. Olihan tässäkin vaihdossa aikaraja.
  Montako korttia tulematta?

  Mitä jos lähetät kortit niiden kesken jotka ovat vaihtoon oikein osallistuneet ja jokaiselle takaisin se määrä kortteja mitä on saapumatta?
  Eli 10 korttia piti tehdä, jos odotamme kahta osallistujaa niin heille tarkoitetut kortit takaisin korttien tekijöille.

  Tai minun kohdalla voit toimia näin. En kaipaa heidän korttejaan, lähetät vaan heille tarkoitetut kortit (siis minun tekemäni) takaisin minulle.

  Ja toivottavasti et käytä julkisesti oikeaa nimeäni niin kuin teet joistakin muista.

  VastaaPoista
 82. No oli joo aikaraja, mutta se sovittiin vasta yhteisesti, se olisi varmaan ollut hyvä olla heti alussa jo selvillä, kun ihmiset ilmoittautuivat koko vaihtoon. Että tietäisi jo ilmoittautuessa aikarajan.

  Nyt on yksi kortti vaan tulematta. Kun olin reissussa, oli Siken kortit tulleet. Kiitos, Sikke! Eli Sannan vielä tulematta.

  Jos joku muukin haluaa, että lähetän kortit jo, vaikka yhden kortit puuttuu, niin ilmoittakaa! Otan nyt reissuun mukaan lorukortit ja lähetän Kaisuliinalle, vaikka yksi siis puuttuu.

  Minä olen käyttänyt osallistujista ainoastaan niitä nimiä, jotka osallistujat itse ovat minulle ilmoittaneet. Laitoin facebookkiin silloin aiemmin tästä vaihdosta ilmoituksen, ja sieltä kautta osallistui muutama. Ja facebookhan toimii omilla nimillä, joten niitä nimiä olen käyttänyt. Blogin kautta osallistujat eivät ole osallistuneet omilla koko nimillään, niin heidän koko nimiään en ole tietenkään käyttänyt. Pahoittelut, jos tämä on aiheuttanut paheksuntaa.

  VastaaPoista
 83. Väliaikatietoja:
  -Kaisuliinalle on kortit lähteneet ja todennäköisesti jo perilläkin.
  -Ja Sanna ilmoitti laittaneensa omat korttinsa jo postiin, joten muillekin on pian luvassa mukava kasa kortteja.
  -Ja vielä noista nimien käytöstä. Olisinhan voinut itse olla käyttämättä osallistujien sukunimiä, vaikka he itse olisivat niillä nimillä osallistuneetkin. Paljon taitaa minulla olla vielä opittavaa. Toivottavasti seuraava vaihto sujuu sitten paremmin. Ja sehän on sitten luvassa piakoin tämän vaihdon jälkeen.

  VastaaPoista
 84. :) Jee! Ja ihanaa ku joku jaksaa järkätä! Sanna.R ^^

  VastaaPoista
 85. Tänään vein siis kortit postiin, joten niiden pitäisi olla maanantaina teillä. Harmi, etteivät ennättäneet viikonlopuksi jo. Kiitoksia kovasti kaikille osallistujille ja pahoittelut vielä kerran viivytyksistä! Toivottavasti seurailette jatkossakin blogiani ja osallistutte tuleviin lorukorttivaihtoihin!

  VastaaPoista
 86. Ei se Outi sinun vikasi ole. Päivämäärät oli annettu, niitä ei vain noudatettu.

  Kiitos, että jaksoit järkätä, nyt vain jännityksellä odotellaan :)

  VastaaPoista
 87. Kiitos Marika kannustavista sanoistasi!

  VastaaPoista
 88. oi.. jännää saada uusia kortteja alkuviikosta.. Pitääkin alkaa jo oikeasti suunnittelemaan sitä seuraavaa korttia.

  VastaaPoista
 89. Minäkään en ole yhtään ehtinyt seuraavaa korttia suunnitella. Mietin, että milloin ehdin tehdä sen, kun syyskuun ekana viikonloppuna on esikoisen 2 v. synttärit ja miehen veljen häät, ja tekemistä oisi vaikka mitä ennen sitä. Voinhan toki laittaa piankin sen uuden vaihtopostauksen blogiin, mutta jätän sitten vaan sen verran aikaa deadlineen, että ehdin itekin tehdä ilman hirveetä stressiä. Ja vielähän siitä puuttuu osallistujiakin muutama.. Yhdeltä innokkaalta kaveriltani olen jo kortit saanut siihen uuteen vaihtoon. :)

  VastaaPoista
 90. Tervetuloa meikäläisen lorukorttivaihtoon :)

  VastaaPoista
 91. Hei kivoja olivat kaikkien kortit, kiitos! T. Sanna R

  VastaaPoista
 92. Kiitos Outi vaihdosta, kortit ovat vallan ihania kaikki. Ja älä pidä turhaa kiirettä sen seuraavan vaihdon kanssa. Laitat sen sitten, kun sinulla on aikaa ja jaksamusta.

  VastaaPoista
 93. Kiva, että olette tykänneet! Niin minäkin! Joo, tosiaan nyt tuntuu olevan sata rautaa tulessa, mutta yritän silti saada uuden vaihdon kohta. Katsotaan miten onnistuu.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!