Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kooste synttäripalautteesta + omia vastauksiani

Olen kyllä aika saamaton ja huonomuistinen! Nyt vasta muistin, että enhän ole tehnyt omaa postausta liittyen blogini synttäripalautteeseen! No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan -niin ajattelen ainakin minä.

Tässä muistin virkistykseksi se kauhea kysymysliuta, mitä esitin blogiarvonnan ohella. Arvontaan osallistuneiden vastauksia käsittelen jokaisen kysymyksen alla erikseen.

 Millä kolmella sanalla kuvailisit blogiani?

- Runsas, polveileva, monipuolinen.
- Askartelu, lorut, äitiys.
- Runot/lorut, askartelu, luovuus.
- Ajatuksia herättävä, kiinnostava, helposti lähestyttävä.
- Kiva, monipuolinen ja ideoita antava.
- Tuottelias, lämminhenkinen, innostunut.

--> Olipa mielenkiintoista kuulla, mitä teille tulee mieleen blogistani. Erityisen kiva oli lukea, että blogini on helposti lähestyttävä, lämminhenkinen ja ideoita antava. Ja tietenkin on tosi ihanaa, jos blogini herättää ajatuksia ja kiinnostaa teitä!


Mistä olet erityisesti blogissani pitänyt ja miksi?

- Saman teeman ympärille tehdyistä askarteluprojekteista (vaikka juhlajutut). Ovat hauskoja ja kiinnostavia projekteja, siksi. 
- Lorukorttijutuista, ideoista.
- Lorukorttivaihdoista.
- Lorukorttijutuista. Pienten lasten äitinä alkaa oma innostus heräämään.
- Mukava seurata harrastustasi blogin välityksellä. Tyylisi kirjoittaa on helppolukuinen. Pidän myös toistuvasta rakenteesta postauksissa (loppukommentti onnesta on söötti!)

--> Yhden teeman ympärille tehdyt askartelut on minustakin tosi kivoja suunniteltavia. Kiva, jos teitäkin ne kiinnostavat! Ja näkyy kiinnostavan, kun monet niistä ovat blogini suosituimpia postauksia. Blogin sivupalkista näet, mitkä postaukset ovat viimeisimmän kuun sekä koko blogin suosituimpia tekstejä.

Lorukorttivaihdot ovat olleet tosi kiinnostavia teidän mielestä. Nyt vaihdot ovat kuitenkin saaneet oman blogin. Toivottavasti kaikki liitytte myös sen blogin lukijoiksi -tätä vanhaa blogia unohtamatta! Toivottavasti tästäkin blogista löytyy edelleen kiinnostavia asioita, vaikkei täällä lorukorttivaihtoja enää olekaan.

Mukava kuulla, että tekstiäni on helppo lukea -se on varmasti erityisen tärkeää, kun tekstiä on monesti niiiiiin paljon.

Valitettavasti minun onnellisuusvihkoseni on edelleen hukassa. Loppukommentit palaavat blogiini heti, kun vihko löytyy! Kiva, että niitä on ollut mukava lukea!

Mistä olet vähiten blogissani pitänyt ja miksi?

- Joskus selvitykset ovat aika pitkiä. Koneelta on vähän raskas lukea.
- Käännösohjelma hidastaa sivuja.
- Pitkähköistä jutuista.
- Joskus tekstisi ovat aika pitkiä...

--> Tämän vastauksen tiesinkin jo kysymystä kirjoittaessani. Tiedän, että kirjoitan paljon ja monisanaisesti. Se taitaa olla sellainen asia, mihin en oikein kykene vaikuttamaan. En ole varmaan koko elämässäni osannut kirjoittaa mitään lyhyesti tai huonosti perustellen / kuvaillen. Olen kyllä miettinyt, jos jakaisin osan tekstistä oman otsikkonsa alle, niin helpottaisiko se lukemista? Esim. kuvaukset tuotteista ja mistä ne olen ostanut.. Ihmiset, joita nämä tiedot eivät kiinnosta, voisivat helposti jättää tuon kohdan sitten lukematta. Kuulostaako miltä? Tai esim. sellainen Inspiraatio -kohta, mihin kirjoittaisin siitä, mistä sain idean tekeleeseeni.

Harmillista kuulla, että käännösohjelma hidastaa sivuja! Toivottavasti ei ihan kauheasti kuitenkaan. Mietin sen poistamista, mutta en oikein mielelläni tekisi sitä, kun Flag Counterin mukaan blogissa on vieraillut tosi paljon ulkomaalaisiakin..


Kerro minulle vinkkejä, millä tavalla voisin kehittyä tällaisena näpertelijänä? Kaikenlaiset perustellut vinkit, neuvot ja ohjeet otetaan ilolla vastaan. 

- Raivaat kalenteristasi aikaa sille, että tulen teille ja virkataan yhdessä kukkia. En minäkään ole niitä viime aikoina tehnyt. En YHTÄÄN!
- osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, mutta tänäänhän juuri olet sellaisessa ;)
- Kokeilemalla luonnoksia. Niillä saa yllätävän erilaisia tuotoksia aikaan.
- hmm... suosittelen valitsemaan jonkun värin joka ei itseä niin miellytä ja tekemään jotain vain tämän yhden värin sävyillä. Itse tein johonkin haasteeseen kortin keltaisen sävyillä ja vaati kyllä kaiken luovuuden, että sain lopputuloksesta itseäni miellyttävän. Yleensä kun tekee vain omien mieltymysten pohjalta, ei välttämättä laita koko luovuuttaan tekemiseen, kun tuotos ja sen materiaalit jo sellaisinaan miellyttävät omaa silmää.

--> Kukkia olemme kälyni kanssa moneen otteeseen jo virkanneet. Ja jatkossakin on tarkoitus näperrällä yhdessä kaikenlaista pientä yksityiskohtaa kortteihin.

Tuo tapahtuma, mistä yllä on maininta, oli siis Jyväskylän seudun KK-kortteilijoiden askartelutapaaminen. Sen jälkeen olen käynyt ainoastaan Pienessä papruilutapahtumassa, mikä oli myös Jyväskylässä. Ja tietenkin käsityömessuilla. Eli tällä saralla asia lienee kunnossa.. ;)

Luonnoksia on pitkään ollut tarkoitus kokeilla, mutta en ole vielä ehtinyt. Tai siis olisinko joskus aikaisemmin pari kertaa kokeillut, mutta nyt olisi tarkoitus uudella innolla.. Laitoinkin KK:n sivuille keskustelun näistä luonnoksista. Linkkejä noista luonnoksista voisi sinne käydä listaamassa, niin olisi helposti kaikille löydettävissä... Liekkö mitään ideaa tässä?! :)

Yhden itseä ei niin miellyttävän värin valinta on myös aika kiva idea. Vieläkään en ole sitä toteuttanut, mutta tarkoitus on. Kortit samoista materiaaleista -ringeissä on tullut vastaan samanlaista tarvetta käyttää luovuutta, kun materiaalit ovat toisinaan niin erilaisia kuin mitä itse käyttää. Eli minun tapauksessani monesti niin runsasmateriaalisia, että simppelien korttien tekijällä on opittavaa! :)


7. Onko sinusta rasittavaa vai mukavaa lukea pitkiä ja yksityiskohtaisia postauksiani, joissa on paljon kuvia?

-Yleensä mukava, mutta liika on liikaa. Valokuvat aina keventävät. Ja yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!
- Useinmiten mukavaa.
- Kuvia tykkään katsella, mutta pitkistä kirjoituksista en niin välitä.
- Pitkänkin tekstin lukeminen on mukavaa, kunhan siellä välissä on kuvia elävöittämässä juttua.
- Innolla luen postauksiasi (ei haittaa vaikka ovat pitkiä selostuksia :) ) ja katselen kuviasi.
- Kuvia on kiva olla paljon, tekstiä voisit toisinaan karsia. Mutta toisaalta, pitkät selostukset taitavat olla ominta sinulle.
- Kuvat helpottavat lukemista ja jos projekti on isompi, toki tekstiäkin voi olla enemmän.

--> Tästä sanoinkin jo aiemmin, että tämä ei todellakaan tullut yllätyksenä! Onneksi tekstin kaverina minulla on usein myös paljon kuvia, mikä koettiin positiivisena. Ja jos haluaa katsoa vain kuvat lukematta tekstiä, niin sitähän ei ole kukaan kieltänyt! ;) Toivon vaan, ettei tekstin määrä karsi lukijoitani.. :(

8. Kiinnostaako sinua kuulla tuotoksen taustalla olevasta tarinasta: mistä sain idean siihen, miten työn tekemisen vaiheet etenivät, mitä itse olen mieltä lopputuloksesta, mistä olen hankkinut käyttämäni materiaalit?

- Minua ei yleensä kiinnosta tuotteet (siksi en muista niitä omiin postauksiinkaan laittaa), ellei idea ole jokin erityinen, joka ei kuvasta selviä. Jos jokin tuote (leimasin, paperi tms.) kiinnostaa, niin voihan sitä aina kysyä kommentissa. Mutta se, mistä idean koko hommeliin on saanut, kiinnostaa toki.
- Nimenomaan se miksi teet jotain on tärkeää.
- Tarinat on mukavia, mutta hankitut materiaalit ei niin innosta. Jos joku erityisesti kiinnostaa, niin uskallan kysyä :)
- Kiinnostaa!
- Olisi kyllä mukava lukea tuotosten tekovaiheista ja alkuinnostuksista.
- Varsinkin idean syntymisestä on mukava kuulla!

--> Hmm. Tämä jakaa mielipiteitä; osaa materiaalit kiinnostaa, osaa ei. Tähän voisikin juuri helpottaa, jos laittaisin materiaalit oman otsikkonsa alle.

Muusta tuotoksen taustalla olevasta tarinasta tunnuitte kaikki tykkäävän, joten tähänpä yritän keskittyä jatkossa entistä enemmän.

9. Haluaisitko lukea postauksissani henkilökohtaisemmin minusta ja elämästäni, vai onko selvempää ja mukavampaa, jos esittelen vain tuotokseni?

- Minä luen aina mielelläni esim. lasten toilailuista, tosin kuulen niistä ehkä muutenkin.
- Joskus olisi kiva, jos kerrot millaisia askarteluja teet lapsillesi tai lapsien kanssa. Silloin kuvissa voisi vilahdella pieniä kätösiä tai onnellisia lapsukaisia.
- Mä oon ehkä enemmän askartelujen perään, blogissa kuin blogissa :D 
- Sulassa sovussa tuotoksia ja ripaus omaa elämää.
- Minusta olisi mukavaa aina toisinaan saada "kurkkia" myös muuta kuin askartelijan elämääsi. Niin ja lukijakin olen joten montakos arpaa miulla sitten on.. 
- Linkittäminen omaan elämään elävöittää tekstiä ja se on myös mielenkiintoista.

--> Päädyin kuitenkin siihen tulokseen, että minulla ei riitä aika eikä rahkeet alkaa kirjoittaa tarkemmin esim. lasten toilailuista. Niistä kirjoitan muutenkin jo paljon facebookissa, kun ovat läheiset sitä toivoneet. Ja sitten tietysti päiväkirjoissa, mitä pidän tytöilleni.

Lasten kanssa tekemistäni jutuista olen nyt ottanut paljon enemmän kuvia. Ennen ajattelin, että kuvaan ainoastaan ne jutut, mitä olen itse tehnyt, mutta tuo on kyllä ihan kiva idea kuvata lasten tekemiäkin juttuja. Tai siis olen kyllä niistä ottanut kuvia aikaisemminkin, en vaan ole postannut niitä. Noista tilanteista tulee kyllä otettua kuvia, mutta aika ei oikein tahdo riittää niidenkin kuvien postaamiseen, kun en meinaa saada muitakaan kuvia postattua ajoissa.

Omaan elämään linkittäminen tuntuu kuitenkin osittain kiinnostavan, joten ehkäpä sitä puolta pitää harkita. :)

10. Mikä postaus tai tuotos on mielestäsi koko blogini mielenkiintoisin ja miksi?

-Sinun 172 postauksestahan minä muistan kaikki ulkoa ja osaan heti laittaa järjestykseen. Mutta ensimmäisenä tuli mieleen merirosvosynttärit ja kaivelin sen esiin helmikuulta. Siitä tykkäsin, kun on kokonainen hommeli samalla teemalla.
- Ehkä minustakin merirosvosynttärit oli mukava kokonaisuus... mutta siinäkin olisi voinut olla mitä sitten tapahtuikaan jatko... ja kuvia bileistä..
- Lastenvaunu kortti. Se oli M A G E E!!!
- Kierrätysideat kunniaan.. ideoita olen saanut niistä postauksista (kiitos niistä.) Sytykeruusut kananmunakennosta: hieno idea :)
- Lorukorttivaihdot ovat mielestäni olleet mahtavia!

--> Kiitos kommenteistanne! :D


Lisäksi pari kysymystä, joista ei saa arpalipuketta, mutta minkä vastaukset minua kovasti silti kiinnostaisivat. Näitä olen siis kysynyt jo aikaisemmin jonkun blogitekstini yhteydessä:


Onko helpompaa lukea blogiani, jos teksti on ennen kuvaa vai kuvan jälkeen?
 
- Yleensä ehkä niin, että ensin teksti ja sitten kuva. Mutta mielellään niin, että kuvat rytmittävät tekstiä.
- Kuvien ja tekstin vuorottelu, joskus on kiva kun on aloituskuva.
- Tykkään, että kuva ja teksti vaihtelevat paikkaa eri postauksissa -vaihtelu virkistää!

--> Tähän ei tullut selkeää yhtä mielipidettä.. hmm. Aika näyttää, tuleeko minulle joku rutinoitunut tapa tehdä tämä asia vai ei.. ;)

Onko silmälle miellyttävämpää, jos valokuvan tausta on tumma vai vaalea?

- Valokuvan taustalla ei ole väliä. Sen mukaan, mitä kuvassa on. Vielä merkkaan omaan blogiini, että täällä on kysely, niin saan yhdeksän arpaa. 
- Kuvien pohjalla en ole huomannut merkitystä kun kuvat vain ovat tarkkoja.
 
--> Tämän asian olen ratkaissut aivan eri tavalla. Olen ottanut tavakseni kuvata kortit tuon askartelualustan päällä (joka on vihreä), koska siinä näkyy samalla tuo keltainen mittaruudukko, jonka avulla helposti selviää, minkä kokoisesta tuotoksesta on kyse.  Ruudukko on siis 1 cm x 1 cm.

Suuri kiitos kaikille ahkerille vastaajille! Jos tämä postaus vielä herättää ajatuksia tai kysymyksiä tai ehdotuksia, niin luen niitä mielelläni!

Kiitos,
että kävit lukemassa höpinöitäni!
Olisi todella mukava,
jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla,
kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!