Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!perjantai 10. syyskuuta 2010

Lorukorttivaihto 3: Joulukalenteri TÄYNNÄ

Vaikka edellinen lorukorttivaihto on vielä käynnissä, laitan uuden vaihdon pystyyn ihan vain sen takia jo nyt, että kortit varmasti olisivat jokaisella osallistujalla joulukuun alussa jo käytössä ja palautuspäiväksi laitan marraskuun alun ihan vain sen takia, että jos joku haluaa tehdä omaan joulukalenteriinsa jotain lisäyksiä (kuten joulukalenteripusseja tmv.), niin ehtii vielä hyvin.

Edellisestä vaihdosta poiketen, tähän vaihtoon otetaan 12 osallistujaa (minä mukaan lukien) ja jokaisen pitää tehdä kaksi (2) erilaista lorukorttia jokaiselle osallistujalle. Eli jokainen tekee 2x12 eli yhteensä 24 korttia. Tämä lukumäärä tietysti sen takia, että tulee kaikkiin joulukalenterin luukkuihin yksi kortti.

Itse ajattelin tehdä tämän lapsilleni, mutta voisihan tällaisesta ehkä joku aikuinenkin ilahtua. Olen aiemmin tehnyt aikuisille annettavaksi runojoulukalentereita. Nimittäin tähän vaihtoon loruksi käy joko jouluinen loru, joululaulu tai jouluruno. Valitsethan lorun/laulun/runon kuitenkin niin, että se miellyttää etupäässä lapsia.

Koska jouluisia aiheita ei ole ihan älyttömästi tarjolla, niin osallistujat saavat valita saman aiheen kuin jollain toisella on, mutta se loru/laulu/runo täytyy olla kuitenkin jokaisella osallistujalla erilainen, ettei tule kahta samaa. Sen takia jokaisen täytyy ilmoittaa tarkasti myös lorunsa tmv. nimi ja ensimmäinen lause. Itse valitsen aiheeksi joulupukin rekimatkan yhteen ja joulukuusen toiseen korttiin. Sellaiset kuvat tulevat siis minun kortteihini. Joulurunojeni nimet näkyy osallistujalistassa kohdallani.  Muita aiheita voisi olla vaikkapa joulukoristeet, jouluruoka, joulumaisema, joululahjat, tonttu, tähti, enkeli, kynttilä jne.

Jos et keksi jouluun liittyvää runoa, niin mietitään sitten, sallitaanko talveen liittyvät runot (lumihiutale, lumiukko, luistelu, hiihto) myös mukaan. Kuitenkin etupäässä mieluummin jouluisia runoja, loruja ja lauluja. Talvilorukorttivaihdon pidän myöhemmin erikseen.

Kortteihin voi käyttää kuvia vanhoista joulukorteista, kiiltokuvia tai jouluisia tarroja (kunhan ei tule hirveän pieni kortti pienen tarran takia) tai vaikka joululahjapaperista leikattuja kuvia. Tai joululeimasimia voi tietysti myös käyttää. Mitä vaan keksit.

Toivottavasti saamme nuo 12 osallistujaa ajoissa kasaan. Tässä kun menee idea, jos aloitetaan pienemmällä osallistujamäärällä. Saa kernaasti ilmoitella kavereillekin tästä vaihdosta!

Jos kiinnostuneita on enemmän, niin minä kyllä aion vetää useitakin lorukorttivaihtoja putkeen. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäni blogini lukijaksi, jolloin voit tilata blogipäivitykseni sähköpostiisi. Seuraava lorukorttivaihdon aihe on aakkoset. 
 
Muuten säännöt ovat samat kuin edellisessä vaihdossani:
Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut.
Minä jaan sitten jokaiselle 2x12 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.
Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille.
Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu tuohon C5 -kirjekuoreen. Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.
Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.
Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.
Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.
Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista.
Olisi kiva tietää lorun/laulun/runon tekijä ja tekovuosi, mutta jos et sitä tiedä, ei se haittaa.
Palautuspäivä on 1.11. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin. Ja olethan ystävällinen ja ilmoitat, jos sinulle tulee esteitä, minkä vuoksi et pysty palauttamaan korttejasi palautuspäivään mennessä! Tai jos joudut jostain syystä perumaan osallistumisesi! Kiitos!
Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi lorun, laulun tai runon nimi ja ensimmäinen lause, jotta vaihtoon ei tule yhtään samaa lorua. Lorun nimen voit lisätä myöhemminkin, jos sellainen ei ole heti mielessä. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin.
Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Ilmoita myös saako osallistujat julkaista lorukorttisi kuvan ja sinun nimesi blogissaan? Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin tarkista ensin tämän postauksen keskustelusta, antaako jokainen luvan julkaisuun sekä kenen nimen saa yhdistää tekemäänsä korttiin ja kenen ei. Voit liittää nimeen myös linkin tekijän blogiosoitteen, jos tekijä on antanut siihen luvan tämän postauksen keskustelussa.
Tässä osallistujalista:
1. Outi:
            1. Joulupukki huutaa tontuillensa näin
            2. Lämmin joulumieli
2. Helilii:
            1. Mitä kertoi mulle tonttu? Pipari tuo joulun..
            2. Piparin tuoksua, kiirettä juoksua, sitäkö joulu on?
3. Sanna:
            1. Tähtiyön ja lumen aikaa
            2. Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo (laulu)
4. Pike:
            1. Tonttu kiertää kartanoa
            2. Liisa nukkui, näki unta, että satoi paljon lunta..

5. Marika:
            1. Lelukaupan ikkunassa sataa valkolunta
            2. Pienen enkelin joulua odotan (laulu)

6. Tingelstiiina:
            1. Kuules pikku teppana
            2. Tuleeko? Tuleeko joulupukki?
7. Jenni:
            1. Kun taivas on tumma ja pohjoisesta tuulee
            2. Tumma taivas jouluyönä

8. JohannaL:
            1. Joulunjuoksut. Nukkua en edes malta..
            2. Kotitontun askareita. Kotitonttu joulun aikaan..

9. Vallu:
            1. Tähdet pienet tuikahtaa (Topelius, runo)
            2. Kuusen alla on kummaa puhinaa (Elina karjalainen, runo)

10. Päivi: 1. Joulu oveen kolkuttaa (Topelius runo/laulu)
               2. Pikkuinen tonttu hyppeli näin (laulu)

11. Marianne:
               1. Joululaulu (Joulu kuulostaa kulkuselta, Joulu tuntuu pumpulilta) -Kaarina Helakisa, runo
               2.

12. Meinaaja:
              1. "Olen eksynyt!", sanoi tonttu pieni
              2. Mistä tunnet pienen tontun? -Maija Baric


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:

- Lorun/laulun/runon nimi ja ensimmäinen lause

- Tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, saako osallistujat julkaista korttisi sekä nimesi blogissaan (Ilmoitathan myös mitä nimeä haluat sinusta käytettävän)43 kommenttia:

 1. Minä haluan osallistua! Ilmoitan lorujen aiheet myöhemmin. Sähköpostiosoite on helilii@helilii.fi

  VastaaPoista
 2. Mukana 1. Tähtiyön ja lumen aikaa, 2. Lumihiutale pieni ja valkoinen. T. Sanna R *<:o)

  VastaaPoista
 3. Jos sallitaan talveen liittyvät lorut/laulut niin sitten ottaisin toiseksi aiheeksi Pieni lumihiutale (pilvi pieni pehmoinen, pimpelipompelipom...).

  Ja toiseksi loruksi varaan alustavasti "Mitä kertoi mulle tonttu? Pipari tuo joulun.."

  Jatkan vielä pari päivää miettimistä, josko löytyisi jotain vieläkin kivempaa

  VastaaPoista
 4. Hih! Onpa kiva, että täällä on heti jo noin monta viestiä!
  Helilii: Tervetuloa mukaan! Varaan sulle ton tonttu-lorun ja laitan lumihiutaleen sulkuihin. Ilmoita, jos keksit vielä jonkun toisen jouluisen. Pitää varmaan sit osallistujilta kysellä, mitä ne tuumaa talviloruista. Tosin nyt huomasin, että Sannallakin oli toisena lumihiutale -loru. No, kyselen yhteistä mielipidettä noista vielä.
  Muistathan ilmoittaa myös nuo muistilistan muut asiat, kiitos!

  Sanna: Kiva, että tulet taas mukaan! Olet varmaan noista julkaisujutuista samaa mieltä kuin viime vaihdossa niin kauan ennen kuin ilmoitat toisin?
  Luethan muuten ton ylemmän tekstinikin. Heliliille suunnattu kommentti koskettaa myös sinua.

  VastaaPoista
 5. Jos sellaiset laulut, joissa on myös kristillistä sanomaa edes vähän, käy niin sitten ottaisin minulla olisi vaihtoehtona myös "piparin tuoksua kiirettä juoksua, sitäkö joulu on.."

  VastaaPoista
 6. Helilii: En muista, minkä verran tuota kristillistä sanomaa tuossa laulussa on, mutta sen muistan, että se on aivan mielettömän kaunis laulu melodialtaan, joten minulle käy. Ei siinä sellaista sanomaa varmaan paljon ole ja vaikka olisikin vähän, niin haitanneeko tuo?Vaihdan sen lumihiutaleen paikalle.

  VastaaPoista
 7. Heips! Nyt ehdin varmasti mukaan, tosi kivaa! Tässä mun lorut: Tonttu kiertää kartanoa ja Liisa nukkui näki unta, että satoi paljon lunta..
  Terkuin Pike
  pirjo.riekkola@otsonpesa.fi ja runot saa kuvata ja julkaista!!

  VastaaPoista
 8. Pike: Tervetuloa joukkoon jouluiseen! Varaan noi lorut sulle. Kiva, että rupee näin nopeella tahdilla täyttymään tämä vaihto.

  VastaaPoista
 9. Minä kans!

  yksi aihe:Lelukaupan ikkunassa, sataa valkolunta(tms)

  Pienen enkelin joulua odotan (laulu)

  VastaaPoista
 10. Marika: Kiva, että säkin tuut mukaan! Laitathan vielä tiedot, mitä esim. tuossa muistilistassa kyselen, kiitos!

  VastaaPoista
 11. heps outi, toi mun lumihiutale loru jatkuu kyl ihan jouluisissa tunnelmissa -eli ei talviloru.
  Ja muihin kysymyksiin, kuvat saa ottaa ja julkaista sen kummemmin nimeltä mainitsemati. :o)
  t. Sanna R

  VastaaPoista
 12. Sanna: No kiva juttu. Sitä minä tuossa aattelinkin, että on aika vaikea päätellä nimestä, että onko jouluinen vai ei, jos ei tunne.

  VastaaPoista
 13. Jotta asiat ei olisi liian heleppoa Outiliini, päätin silti vaihtaa lumihiutalelorun! :---)
  Eli haluaisinkin siihen tilalle "joulu on taas, kattilat täynnä puuroo". Vaihto inspiraatioteknisistä syistä ;) Thänks, T. Sanna R

  VastaaPoista
 14. Sanna: Heh! Vai inspiraatioteknisistä syistä! Toi onkin hyvä! Kyllähän inspiraatioteknisistä syistä pitää saada aina vaihtaa aihetta. Ei mua aiheen vaihto haittaa. Kunhan vaan kortit on määräajassa minulla. :)

  VastaaPoista
 15. Moi!

  Minäkin voisin lähteä tähän vaihtoon mukaan! Ilmoittelen aiheesta myöhemmin.

  VastaaPoista
 16. Tingelstiina: Tervetuloa mukaan! Kiva, että sinäkin löysit tiesi tänne! Ilmoitathan mulle sit nuo muistilistan asiat samalla, kun ilmoitat aiheesi, kiitos!

  VastaaPoista
 17. Hei!
  Ihana kun tällaista vauhtia saadaan vaihtoja kasaan! Joten yllätys yllätys, mukana ollaan :)

  Käykö että ilmoitan aiheen heti kun ne keksin? Pitää katsos varata paikka vaihdossa :)

  Terkuin bermudan Jenni
  jenni@simisami.com

  kuvan saa julkaista kunhan siinä on minut mainittu ja mieluusti myös linkki blogiini :)

  VastaaPoista
 18. Heips Jenni! Minä olen kans ilolla seurannut, miten nopeasti on ruvennut tämäkin vaihto täyttymään, vaikka melkein heti perään sen tänne laitoin kuin sen edellisen. Toivottavasti nyt vaan loppu listakin täyttyisi yhtä nopeasti. Aiheen ilmoittaminen myöhemmin passaa toki.

  VastaaPoista
 19. JohannaL: Tervetuloa mukaan! Kiva, että osallistut! Eiköhän me pian saada osallistujamäärä kasaan.. Laitahan nuo muistilistan asiat mulle sit, kun ehdit.

  VastaaPoista
 20. Minäkin haluaisin osallistua. Perinteitä kunnioittaen Marika lupasi etsiä mulle lorut :) Joten laitan niistä tietoa myöhemmin. Sinulla onkin jo minun sähköpostiosoitteeni sieltä Marikan lorukorttivaihdosta. VS

  VastaaPoista
 21. Vallu: Tervetuloa mukaan vaihtoon! Mä en valitettavasti hokannut, mikä sun sähköpostiosoite on. Katsoin Marikalta tulleet viestit ja siinä osoitelistassa ei ollut mitään osoitetta, joka olisi viitannut Valluun.. Vai katsoinko vaan huolimattomasti.. Myöskään Marikan lorukorttivaihdon keskustelusta en huomannut sinun osoitettasi. Kaipailisin myös noita muistilistan muita tietoja myös sinulta, kiitos!

  VastaaPoista
 22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 23. Kaikenlaista sitä onkin maailmassa. Kuten vaikka lorukorttien vaihtopiirejä. No, minä luulen, että sisareni ei aio askarrella lapsilleen lorukorttijoulukalenteria eikä odota minunkaan sellaista tekevän, niin minäpä osallistun tällaiseen. Jos olen älynnyt oikein mitä pitää tehdä. :D (Saatan soitella ja kysellä vähän tarkempia ohjeita.)

  Eli. Minun runoni/lauluni ovat Topeliuksen "Joulu oveen kolkuttaa" ja laulu (en tiedä kenen) "Pikkuinen tonttu hyppeli näin"

  Minun nimeni on Päivi ja haluan, että minusta käytetään nimeä Päivi, jos joku haluaa kertoa maailmalle, että debytoin lorukortin tekijänä. :D

  Terveisin Käly

  VastaaPoista
 24. Hahaa Päivi! Täytyy myöntää, että olen hieman yllättynyt osallistumisestasi! Vaikka kyllähän minä sinullekin yritin näitä mun vaihtoja mainostaa silloin kerran, että hyvin voisit siskosi lapsille tehdä. Kiva, että osallistut! Tervetuloa mukaan! Soittele ihmeessä, jos on jotain kysyttävää! Minä ainakin haluan kertoa debyytistäsi! Kiva, että korttisi saa julkaista.

  VastaaPoista
 25. Päivi: Haluutko muuten linkin blogiisi nimestäsi?

  VastaaPoista
 26. Mä valitsin seuraavat runot: Tähdet pienet tuikahtaa (Topelius) sekä Kuusen alla on kummaa puhinaa (Elina Karjalainen).

  VastaaPoista
 27. Vallu: Päivitin tietosi. Kiitos!

  VastaaPoista
 28. Hei! Kyllähän itsekin vähän yllätyin. Ei tarvitse linkittää blogia, sillä viiden vuoden jälkeen se on tullut tiensä päähän ja uuden nimen myötä käynnistyy uusi blogi. Kunhan ehdin. :D

  VastaaPoista
 29. Se olin siis minä, Päivi, joka kirjoitti edellisen.

  VastaaPoista
 30. Päivi: Oi joi joi. Kylläpä odotan mielenkiinnolla, mitä on luvassa! Saako mitään vinkkiä? Kai laitat osoitteen mulle sitten? Ja miten niin tiensä päässä?

  VastaaPoista
 31. Minun loruni voisivat olla seuraavanlaisia:
  - Kuules pikku Teppana...
  - Tuleeko? Tuleeko Joulupukki?...

  Tekijöistä minulla ei valitettavasti ole tietoa.

  Minun korteistani saa julkaista kuvia sillä ehdolla, että kertoo tekijän (Tingelstiina) ja linkittää blogiini (http://tingelitaivas.blogspot.com).

  Outi: sähköposti löytää perille, kun korvaat seuraavaan osoitteeseen alkuosaan nimeni: etunimi.sukunimi@kolumbus.fi (facebookistakin löytyy).

  VastaaPoista
 32. Heips!

  Sait Outi ylipuhuttua: lähden mukaan jouluiseen rinkiin!
  Äkkiseltään muistin yhden itselleni mieluisen runon, toista mietiskelen vielä.

  1. Kaarina Helakisa: Joululaulu (Joulu kuulostaa kulkuselta,Joulu tuntuu pumpulilta...)
  2. mietinnässä...

  VastaaPoista
 33. Marianne: Hahaa! Kyllä minulla on sitten hyvät puheen lahjat! Tervetuloa mukaan!

  Meinaaja: Juuri ehdit viemään viimeisen paikan! Hyvä ajoitus! Varaan sinulle siis sen. Ilmoita muistilistan asiat, kun ehdit!

  VastaaPoista
 34. Niin, ja Tingelstiina, kiitos tiedoista!

  VastaaPoista
 35. Sähköpostiosoitteeni johannaliina@yahoo.com, saa julkaista ja linkittää. www.madebyjohanna.blogspot.com
  1. Joulunjuoksut. Nukkua en edes malta...
  2. Kotitontun askareita. Kotitonttu joulun aikaan..

  VastaaPoista
 36. Tontuilla mennään:
  1."Olen eksynyt!" sanoi tonttu pieni... tekijästä ei tietoa.
  2. Mistä tunnet pienen tontun?... Maija Baric

  sähköpostiosoitteen ja bloin jo tiedätkin,saa linkittää. Kortin tekijänä maininta meinaaja.

  VastaaPoista
 37. Korjaus: Siis tietenkin 2/12 osallistujan kortit. :)

  VastaaPoista
 38. Päälle pari viikkoa aikaa jäljellä palautuspäivään! Onhan kaikilla muistissa? Kortteja tulee tänä loppu aikana sitten vissiin rytinällä, kun ei tähän mennessä ole hirveästi tullut.. :)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!