Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!maanantai 25. heinäkuuta 2011

Koukussa kortteihin vintage -haaste #14


Tällä kertaa aiheena on elementit:
 • ruskea
 • pitsi
 • kukka
 • metalli
 • nappi
 • vihreä
Ja kortista täytyy löytyä kolme näistä elementeistä: 
mainitse mitkä kolme elementtiä olet valinnut korttiisi.

Siinäpä tämänkertaisen haasteen ohjeet. Tätä haastetta oli mielenkiintoista lähteä tekemään, kun en ole koskaan aikaisemmin tehnyt vintagekorttia. Pitkään olen kyllä jo halunnut kokeilla, mutta minulla ei ole ollut valmiina mitään vintagekuvia enkä ole saanut aikaiseksi tulostella digileimakuvia. Mutta koska voitin tuossa aikaisemmin yhden haasteen palkinnon, jossa oli mm. vintagekuvia, niin pääsin minäkin vihdoin kokeilemaan! :D

Noista elementeistä valitsin ruskea-pitsi-kukka-metalli-vihreä. Eli ainoastaan nappi jäi tästä kortista pois. Metalli löytyy tosin kortin takapuolelta. Tässä korttini:


Korttia lähdin sommittelemaan valitsemani vintagekuvan perusteella. Kuvan alle löysin juuri samanväristä vaaleanpunaista paperia kuin kuvassakin on. Ruskeaa olisin halunnut korttiin laittaa muutenkin ilman tuota yhtä elementtiä. Ja toista kertaa elämässäni ressasin reunat (ruskea paperi). Nyt ressasin vähän voimakkaammin kuin viimeksi, joten näkyy kuvastakin vähän selkeämmin. Tuo ressaus ei ole minua koskaan kauheasti viehättänyt, mutta näihin vintagekortteihin se on ihan omiaan.

Korttipohjan valitsin vanhanajan röpöreunojen takia. Sävytin korttipohjan reunat ruskealla. En ole koskaan yrittänyt saada minkään paperin reunoja näyttämään vanhoilta (vaikka reunoja olen paljon sävytellytkin). Ensin ajattelin, että se meni ihan mönkään eikä näytä ollenkaan vanhalta, mutta jälkeenpäin ei tunnu enää niin vahvasti siltä. Mitä itse ajattelet? 

Korttipohjan päälle laitoin vielä aika leveän vaaleanpunaisen pitsin, joka kulkee toiselle puolelle korttia. Alunperin vaalean ruskeat kiekurat / lehdet sävytin kahdella eri sävyllä vihreäksi -tosin niistä tuli mielestäni liian voimakkaan värisiä. Kukka soveltui mielestäni täydellisesti korttiin niin tyyliltään (myös siinä reunat sävytetty jo valmiiksi) kuin myös värinsä takia. Kuvan naisella kun on kädessään mm. juuri sen värisiä kukkia.

Ja tässä kuva kortin sisäpuolelta:


 Sisäpuolelle tuli automaattisesti somistusta pitsin takia ja samalla kivasti yhtenäistä etu- ja sisäpuolta. Tagi kävi muotonsa puolesta minusta oikein hyvin vintagekorttiin. Sävytin senkin ruskealla. Lisäksi sävytin lisää lehtikoukeroita ja laitoin nekin sisäpuolen koristeeksi.

Kuva kortin takapuolelta:


Tämä voi ehkä olla hieman outo koriste, mutta päätin sen kuitenkin sinne laittaa. Pitsiä jäi noin vähän enkä viitsinyt sitäkään palasta heittää roskiin. Ajattelin, että se soveltuisi täydellisesti takapuolelle. Tuota metallihaaraniittiä yritin kovasti sommitella etupuolelle, mutta en onnistunut. Niinpä laitoin sen pitsin läpi ja kiinni korttipohjaan. Tuo metallikoriste on mielestäni hyvin vintagemainen. Siksi halusin sen tähän korttiin, vaikkei etupuolen koristeiden kanssa olekaan samantyylinen.
Tässä vielä lähikuvaa:


Vähän haaraniitin haara tuolta pilkistää, mutta sille ei nyt voi enää mitään.

Tässä vielä korttiin sopiva kuori:


Kirjekuoreen laitoin samanlaiset kehykset nimeä ja osoitetta varten kuin kuvallakin on kehyksinä. Yksi lehtikiekura ajaa vallan hyvin asiansa..

Materiaalitiedot:

-Korttipohja: Craft UK
- Pitsi: Koukussa kortteihin salaiset toiveet
- Paperit (ruskea ja vaal.pun.): Suomalainen kirjakauppa
- Vintagekuva: Voittamani haastepalkinnon yksi osa
- Lehtikoukerot: Koukussa kortteihin salaiset toiveet
- Leimasinvärit: Micia (ruskea) & Whispers sekä Pretty Color (vihreät). Kaksi ensimmäistä Kiinasta, viimeisin tullut jonkun lasten leimasinsetin mukana.
- Kukka: Koukussa kortteihin salaiset toiveet
- Sisäpuolen tagi: Koukussa kortteihin salaiset toiveet (tai sitten kaverilta, en muista nyt varmaksi)
- Metallihaaraniitti: Koukussa kortteihin salaiset toiveet

P.S. Onpas muuten hauska huomata tuosta listasta, miten paljon materiaaleista on ilmaiseksi saatuja. Käytän noita salaisista toiveista saamiani juttuja aika paljon ja tosi mielelläni menen tonkimaan, löytäisinkö niistä jotain sopivaa korttiini. Ja yleensä aina löytyy jotain oikein kortin tyyliin sopivaa! Minulla olisi todella vähän koristeita, jos en olisi tuohon kyseiseen ryhmään liittynyt. Suosittelen!

Kiitos,
että kävit lukemassa höpinöitäni!
Olisi todella mukava,
jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla,
kiitos!

2 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunis korttikuva! Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että tagi todellakin sopii tämän tyyliseen luomukseen(toki myös moneen muuhunkin). Mielestäni tuo takapuolen koristus on suloinen, kuin pupun häntätupsukka. Ihana!

  VastaaPoista
 2. Maija: Voi kiitos! :D Ihanaa, kun jätit kommentin! Kiva, että takapuolen koriste oli ok -vähän sitä jäin miettimään, et olisikohan pitänyt jättää pois.. :D

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!