Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!torstai 17. helmikuuta 2011

Lorukorttivaihto 7: Kevät TÄYNNÄ

 Ja heti perään laitetaan pystyyn toinen lorukorttivaihto. Tämä ihan vaan siksi, että kortteja ehtisi käyttämäänkin ennen kuin kesä alkaa.


Osallistujat ja lorukorttien määrä:


Vaihtoon otetaan 10 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 10 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:

1. Outi: Kevätsää (Saksalainen sävelmä, Suom. sanat Samppa P. Asunta)
2. Pyjama: Keväällä mitataan aikaa kissankellon mukaan
3. Aurinko-omena: Tipi-tii (Marion Rung)
4. Elina: Pieni talitintti laulaa (Anna-Mari Kaskinen)
5. Pike: Tässä isäpupu on, tässä äidin näät..
6. Villakeiju: Limpsis lampsis
7. Tuikku: Uppo-nalle on hyvällä mielellä... (Elina Karjalainen, Uppo-nallen ystäväkirja)
8. Katariina: Piirrän tähän auringon
9. Murmentus: Tuoksuu kuusen kerkkä (Hannele Huovi)
10. Helilii: Aamu jo on, linnut mut herättää... (Harri Setälä, Aurinko)


Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:


Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin minä kyllä aion vetää useitakin lorukorttivaihtoja putkeen. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti. Blogini sivupalkista voit myös erikseen tilata blogini postaukset ja kommentit.


Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Aiheiden ja lorujen valinta:


Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.


Aihe korteissa saa olla mikä tahansa kevääseen liittyvä ja lapsia miellyttävä, esim. aurinko, lehden silmut puissa, lumien sulaminen, kurahousut yms. Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesti erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia.


Vaihtoon osallistuminen:


Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.


Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani? Tai jos et ole sitä minulle vielä kertonut... :)


Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Julkaisuluvat:


Tällä kertaa en kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.


Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.


Lorukortin koko ja ulkonäkö:


Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.


Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.


Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.


Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla.


Ilmoittautuessasi vaihtoon ilmoita samalla, sopiiko sinulle ohuiden papereiden käyttö pohjakartonkina korttien valmistuksessa eli laminoitko vai käytätkö kontaktimuovia. Jos kaikki laminoivat omat korttinsa ja haluavat ohuita papereita käytettävän, sallitaan siinä tapauksessa myös ohuiden papereiden käyttö korttien valmistamiseen.


Katsotaan, mitä osallistujat tällaisesta ajatuksesta tuumaavat. Jos useassa vaihdossa ihmiset ei tästä ideasta tykkää, niin jatkossa en aio tätä kysellä. Tottahan kuitenkin on, että lorukortti näyttää enemmän kortilta ja on laadukkaamman ja hienomman näköinen, jos pohjakartonki on paksumpaa materiaalia.


Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.


Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.


Korttien lähettäminen:


Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.


Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.


Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:


Palautuspäivä on 17.4.2011. Tähän vaihtoon laitoin vähemmän tekoaikaa, jotta kortit ehtisivät vielä tämän kevään aikana käytttöön. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.


Seuraavan lorukorttivaihdon aihe:


Seuraava lorukorttivaihdon aihe on värit. Vaihdon ajankohtaa en osaa tarkasti vielä sanoa, mutta todennäköisesti toukokuussa. Todennäköisesti kesä -aiheinen vaihto seuraa pian tuon jälkeen. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan.

- Tiedon, saako sinun puolestasi korteissa käyttää pohjakartonkina ohutta paperia (esim. kopiopaperia). Eli aiotko laminoida korttisi vai et.

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?Kiitos, että kävit lukemassa höpinöitäni!
Olisi todella mukava,
jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla,
kiitos!


 

37 kommenttia:

 1. Hei, yritän osallistua tähänkin, vaikka jo vähän hirvittää homman määrä! Ajatuksena olisi Marion Rungin lauluasta Tipi-tii ottaa osa lorukorttiin.

  VastaaPoista
 2. Aurinko-omena: Hihii, kiva juttu! Täähän rupee menemään jo rutiinilla, on niitä lorukortteja jo sen verran tullut tehtyä, eikö? ;)

  VastaaPoista
 3. Hei! Ennakkoilmoittaudun jo kesään ja väreihin. Mutta tarkennan vielä, että ethän ole kuukausista sekaisin. Kun sanoit, että tässä vaihdossa on vähemmän aikaa... 17.4 päivään on aikaa kaksi kuukautta eli pari viikkoa pitempi aika kuin pääsiäisvaihtoon...

  VastaaPoista
 4. Pyjama: Kiva juttu! Laitan nimesi listaan. Ja en ole siis kuukausista sekaisin, kopioin kaikkiin vaihtoihin samat säännöt vain hieman niitä muutellen ja tuo lause oli vahingossa jäänyt sinne.

  Tähän mennessä osallistuneille: Olisi kiva, jos mainostaisitte tätä ja tuota toistakin vaihtoa tutuillenne, niin saataisiin nopeammin osallistujalista täyteen! :)

  VastaaPoista
 5. tipi-tiit valmistui jo, ku saisi aikaan noita aiemminkin palautusta vaativia. Jotkut vaan ovat inspiraatioteknisesti vauhdikkaampia ;O)
  Pitääpä mainostaa.

  VastaaPoista
 6. Aurinko-omena: Hienoa! Jotkut tosiaan inspaa paremmin, näinhän se menee.

  6 paikkaa vapaana!

  VastaaPoista
 7. Osallistun tähän nyt ekaa kertaa ja en tiiä vielä lorua mut eiköhän se joku päivä tule mieleen tuolla päiväkodin arjessa.. =) Sähkisosoite villakeiju (a) hotmail.com ilman välejä jne.

  Mun puolesta saa olla ohutta paperia.

  VastaaPoista
 8. Hei! Minäkin osallistuisin, mutta vielä ei ole loru katsottuna(ilmoitan sen sulle myöhemmin)...saa olla ohutta paperia munkin puolesta....sulla on jo mun s.posti osoitteeni :)

  VastaaPoista
 9. Tuikku: Kiva juttu! Ilmoittele loru sit, kun tiedät! :)

  VastaaPoista
 10. Kauanko muuten odotetaan osallistujia? Koitan saada nämä ja aakkoset samalla postituksella. Tein nyt 9 korttia ku loppui materiaali kesken. Mut lisää hommaan toki jos kaikki 10 paikkaa menee...

  VastaaPoista
 11. Aurinko-omena: Olisin kyllä ite vielä ainakin jaksanut osallistujia odottaa, kun palautuspäivämäärään on mukavasti vielä aikaa.. Haittaako? En osaa kyllä mitään päivämäärää sulle nyt sanoa. Tai käviskö sulle, että lähettäisit ne 9 tekemääsi samassa kuoressa aakkosten kanssa ja jos tuleekin 10 osallistujaa, niin en lähettäisi sinulle omaasi ollenkaan, vaan voisit sitten tehdä itsellesi vielä yhden? Miltä kuulostaa? Sillon ei tarvitsisi ainakaan turhaan hommata lisää materiaalia..

  VastaaPoista
 12. Hah. No just.. Mutta hyvä, jos tämä vaihtoehto sopi sinulle. :D

  VastaaPoista
 13. Heippa! Osallistuisin lorukorttivaihtoon, kun vielä näyttäisi siltä, että ehdin! :) En ole vielä ehtinyt miettimään aihetta, mutta ilmoittelen sen pikapuoliin... Minä päivänä lorukortit piti olla lähetetty? Sähköpostiosoitteeni on: sungirl@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Katariina: Tervetuloa mukaan vaihtoon! Onpa kiva, että osallistut! JOs tiedät muita, joita voisi kiinnostaa, niin saa mainostaa, että saataisiin osallistujalista täyteen! :) Lorukortit piti olla minulla perillä 17.4. Kun ilmoitat lorun, niin vastaathan vielä tuon muistilistan kyssäreihin, kiitos! :)

  VastaaPoista
 15. Yhdet lorukortit jo saapuneet!

  Haluaisitteko muuten, että ei oteta enempää osallistujia, kun ei ole osallistujalista täyttynyt? Tällä hetkellä ilmoittautuneita on siis 8.

  VastaaPoista
 16. Moi!

  Voisin tähänkin osallistua, jos vielä ehtii! Loru on vielä arvoitus, ilmoitan sen pikimmiten.

  Ja en laminoi, eli kaikki materiaalit käy.

  Terkuin,
  Murmentus (murmentus@hotmail.com)

  VastaaPoista
 17. Murmentus: Voi kun kiva! Vielä ehtii! Virpomisloruvaihdossakin olisi vielä pari paikkaa vapaana? :)

  VastaaPoista
 18. Kiva, kun mahtuu!

  Heh, katselin ja harkitsin kyllä sitäkin virpomisloruvaihtoa, mutta en löytänyt (kelpuuttanut?) siihen sopivaa lorua niin mistään niin sen takia jäi ainakin toistaiseksi ilmoittautumatta.

  -Murmentus-

  VastaaPoista
 19. Heippa!

  Blogissa kirjoittamani sähhköposti on jostakin syystä päättänyt sanoa sopimuksensa irti, joten käytän tätä sungirl@hotmail.fi osoitetta jatkossa.

  Loruni olisi:
  Piirrän tähän auringon,
  puiston, meren, ruohikon,
  velhokukan sinisen,
  taikakissan keltaisen.
  Piirrän kevätkadun,
  hassunhauskan sadun:
  ilmaan laulun.
  Kevätlaulun.

  Aion laminoida korttini, joten minun puolestani paperia saa käyttää.

  Olen käynyt kurkkailemassa blogiasi aikaisemminkin, mutta nyt vasta ensimmäisen kerran ehdin mukaan lorukorttivaihtoon. Löysin tieni blogiisi facebookin lasten kanssa työskentelevien ideapankin kautta! :)

  Terv. Katariina

  VastaaPoista
 20. Vieläkö mahtuu mukaan? Jos mahtuu, niin mieleläni osallistuisin. Lorua mietin vielä, ilmoittelen sen myöhemmin. ja sähköposti on siis se helilii@helilii.fi

  t.Helilii

  VastaaPoista
 21. Murmentus: Toivottavasti löydät virpomislorunkin -niin kovin mielelläni ottaisin sinut mukaan siihenkin vaihtoon!

  Katariina: Aivan mielettömän ihana tuo sinun lorusi! En ole koskaan kuullutkaan sitä. Kiitos, kun vastailit kysymyksiini! :)

  Helilii:Vielä mahtuu mukaan! Onpa kiva, että saatiin vaihto täyteen! Rupesin jo epäilemään..

  Kaikille tiedoksi: Vaihto täynnä!

  VastaaPoista
 22. Omat korttini valmistuivat juuri, joten 1/10 osallistujan kortit perillä!

  VastaaPoista
 23. Korjaus: Tulihan aikaisemmin jo yhdet kortit eli 2/10 kortit perillä!

  VastaaPoista
 24. Mä teen lorukortit laulusta Aurinko (Harri Setälä). Alkaa näin: Aamu jo on, linnut mut herättää...

  VastaaPoista
 25. Helilii: Kiitos!

  4/10 kortit perillä!

  VastaaPoista
 26. Moi!
  Ettei jäisi viime tippaan tämä ilmoitus, niin... Tekisin korttini Hannele Huovin "Tuoksuu kuusen kerkkä"-lorusta.

  Terkuin,
  Murmentus

  VastaaPoista
 27. Murmentus: :) Varaan sen sulle!

  VastaaPoista
 28. Tänään saapuivat loputkin kortit ja juuri pakkasin ne teille kuoriin. Huomenna pyrin viemään ne postiin.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!