Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!maanantai 19. heinäkuuta 2010

(Sytyke)ruusuja kananmunakennoista
Näitä tein tuossa keväällä. Idea tuli siitä, kun näin mieheni mummolla tuollaisen varrellisen ruusun, jonka hän oli saanut äitienpäivälahjaksi. Se oli minusta tosi kaunis. Tosin hänen ruusunsa oli huomattavasti punaisempi kuin minun. Väriä saa tietysti vaihtaa käyttämällä eri värisiä munakennoja ja eri väristä steariinia. Minun käyttämäni steariini oli valkoista ja kenno ihan tavallisen harmaa.

Sytyke -sanan laitoin sulkuihin siksi, kun minusta nämä oli niin nättejä, että voisi ihan koristeenakin pitää. Tai jos itselleni tekisin, niin en viitsisi niitä ainakaan tuleen nakata, kun on ensin nähnyt kauhean vaivan, että saa ne tehtyä. Tai ei siinä nyt kauhea vaiva ollut, suht yksinkertaisia ovat tehdä, mutta kuitenkin.

Yhdestä kananmunakennosta (ei siis pienestä) sain 4 ruusua aikaan. Pohjana käytin siis sitä "kuppia", missä kananmunakin on. Revin sen vaan matalammaksi ja kieputtelin sitten muualta kennosta revittyjä suikaleita siihen kuppiin. Sitten upotin ruusun sulatettuun steariiniin. Tässä käytin apuna grillipihtejä. Ja steariinihan oli peräisin vanhoista kynttilän jämistä. Laitoin askarteluhilettä päälle, kun steariini ei ollut vielä jähmettynyt.

Tietysti ruusujen saaja saa päättää, mitä niille tekee -säästääkö vai laittaako tuleen. En vain tiedä, miten tuo askarteluhile reagoi jälkimmäiseen ratkaisuun -että helpottaako sytyttämistä vai ei.

Yhden kukan pohjan lävistin grillitikulla ja päällystin paperinarulla kukan varreksi.

"Onnea on haikailu."

10 kommenttia:

 1. Kauniita on.. näistä taisi jossain vaiheessa olla Facebookissakin ohje muistaakseni.

  VastaaPoista
 2. Ai, eipä tullut mulle tehdessä mieleenkään sieltä etsiä ohjetta. Pöllyytin nettiä, niin jonkun blogista löysin ohjeen. :)

  VastaaPoista
 3. Sinulla onkin tosi kauniita ruusuja:) Minä olen saanut ja sytyttänyt mökillä uuneja!! Nyt mulle kerrottiin ettei koko ruusua tarvi kerralla käyttää...hih..Ovat todella ihania kun niitä on paljon niin kippoon vaan ja pöydälle. Olemme naapurin rouvan kanssa sopineet että syksyllä saamme opastuksen kuin niitä tehdään, minulle pitää aina kaikki vääntää rautalangasta.
  Ihanaa kesän jatkoa:))

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hilkka! Eipä tullut mullekaan tuota mieleen, ettei tarvii koko ruusua tyrkätä kerralla tuleen. Tosin noi mun ruusut sai kodin muualta, niin en ole ite kokeillutkaan niiden tehoa.
  Ruusujen tekeminen oli kyllä ihan mukavaa. Se on niin kiva, kun noin yksinkertaisesta materiaalista saa niin helpolla jotain nättiä. Kiva, että saat ohjeistusta. Laitahan sitten meillekin näytille omat kukkasesi..
  Hyvät kesän jatkot sullekin. Nyt sitten pidetään sateita vaihteeks..

  VastaaPoista
 5. mäkin olen näitä tehnyt ja vienyt tuparilahjaksi sekä porukoille. samanlaista kommenttia on tullut vastaan, että eihän näitä raaskisi käyttää ollenkaan :D helppoja ovat tehdä, omaan blogiin olen joskus tehnyt pienen ohjeistuksenkin näistä http://annanaarteet.blogspot.com/2009/10/ruusuja-ruusuja.html

  VastaaPoista
 6. Anna: Kiva, että sinäkin eksyit blogiini. Kävin minäkin tutkailemassa sinun blogiasi ja liityin lukijaksi. Kiitos ohjeistuslinkistäsi! Hyvä oli ja selkeä!

  VastaaPoista
 7. Ihania :D ! Tätä täytyy testata ;)

  VastaaPoista
 8. Satu: Kiitos, että jätit kommentit! Tulipa taas hyvä mieli! Kokeile ihmeessä. Ovat niin helppojakin.

  VastaaPoista
 9. Jos ruusut haluaa vain koristeeksi, niin munakennon voi maalata vaikkapa vesi- tai akryylimaaleilla ennen ruusun tekoa. Saa puhtaamman ja kirkkaamman värin. Itse sain isosta munakennosta(10 munan) 7 ruusua, jotka ensin maalasin ja sitten tein ruusuksi ja upotin steariiniin. Maalaamalla saa myös peittoon munakennossa olevan tekstin.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Oivallinen idea. Eipä tullut mieleenkään. Kiitos sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!