Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!maanantai 25. heinäkuuta 2011

P*skarteluhaaste #100: Omannäköinen kortti

Haasteen tehtävänanto kuuluu seuraavasti:

P*skartelu saa siis olla minkälainen tahansa, kunhan se kuvaa omaa tyyliäsi askartelijana!
Olisi tietysti myös kiva kuulla mietteitänne omasta tyylistänne! ;)

Siitä lähtien, kun tästä haasteesta luin, olen kuumeisesti pohtinut, mikä minun tyyli oikein mahtaa olla! Miten se tuntuukin niin vaikealta asialta.. Luulisi, että oma tyyli olisi selkiytynyt, kun olen koko ikäni kortteja tehnyt. Tai jos ajattelen aikoja ennen kuin liityin Koukussa kortteihin- ja blogimaailmaan, niin vastaus olisi ollut helpommin löydettävissä. Mutta koska viimeiset puolitoista vuotta olen törmännyt jatkuvasti uusiin tekniikoihin ja tyyleihin, on omakin kortteilu muuttunut. Haluan kokeilla ja testata kaikkia mahdollisia malleja ja tekniikoita! Sen takia tuo aikaisempi tyyli on jäänyt vähän taka-alalle. Vaikka en aio sitäkään kyllä unohtaa. Mielenkiintoista olisi muuten näitä samoja kysymyksiä pohtia vaikka vuoden päästä, että millaiseksi oma tyyli on muuttunut vai onko. Tässä kuitenkin nyt tämä minun omannäköinen kortti:


Mietin aluksi, otanko C6 -kokoisen korttipohjan, mitä aikoinaan ainoastaan tein. Mutta päädyin kuitenkin tuohon neliökorttiin, vaikka en sen muotoisia ole kauaakaan tehnyt. Ne on vaan tosi kivoja, jos haluaa esim. skräppäyspaperia käyttää, niin näkyy sitä kuvan alta sitten myös, kun postikorttikoossa kuva peittäisi koko paperin.

Korttia lähdin suunnittelemaan kaivamalla kierrätyskuvien arkistoani. Sieltä löysin tuon pahvin palasen, jonka olen leikannut muistaakseni viinitönikästä irti. Minulle on  oikein omiaan siis käyttää kierrätysmateriaalia. Tykkään siinä siitä, että saa samalla kierrätettyä, ei tarvitse käyttää niin paljon rahaa kaupasta ostettaviin materiaaleihin ja saa luovuutta käyttää ihan urakalla kortin tekemiseen. Aina nyt ei tietenkään; riippuu vähän, millaista kierrätysmatskua käyttää. Kierrätyskorttien tekemisessä minun mielestä luovuus ja kekseliäisyys on huipussaan! On todella mukavaa miettiä, miten joku esine voisi saada uuden elämän kortissa. Ja on tosi kiva, että saa aikaiseksi sellaisen kortin, mitä muilla ei välttämättä ole.

Kuvaan lähdin sitten etsimään väreihin sopivaa taustapaperia. Skräppi/taustapaperin käyttö ei sinänsä ole ominaista minulle, mutta tuo löytämäni paperi sopi niin hyvin väriensä ja tunnelmansa puolesta tuohon kuvaan, että halusin sen valita. Sitä tässä kortissa tuo skräppipaperi voi olla vaikkapa se uusi juttu, mitä olen tällä kertaa kokeillut. Vaikka olenhan minä oikeasti niitä jo useamman kerran kokeillut.

Kuvan alle halusin laittaa jonkun paperin kehykseksi. Kuvien kehystämistä olen jonkin verran harrastanut jo aikaisemmin -tosin en vaan noin hienoilla kehyksillä, kun ei ole aikaisemmin ollut mitään hienoja laitteita. Ainoita tehostekeinoja korteissani aikaisemmin olivat vaan juuri tuo kuvien kehystäminen, kimalleliiman käyttö sekä punchatut kuviot. Ja tietysti luonnonmateriaalit kuten prässätyt kasvit, tuohi tai vaikkapa siemenet (tai ne olivat tietysti kortin pääosassa). Ne materiaalit ovat edelleen suuri osa minua.

Tähän korttiin käytin kimalleliimaa samoin kuin monet kerrat aikoinaan eli tuon pahvin reunoihin, ettei pahvin "sisälmykset" näkyisi ulospäin. Kuvan laitoin kohotarroilla kiinni. Niitä en aikaisemmin käyttänyt, mutta nykyään käytän tosi paljon varsinkin yksinkertaisissa korteissa tehostekeinona, joten ajattelisin sen olevan juurikin minua.

Aikaisemmin en liittänyt kortin etupuolelle juurikaan mitään tekstejä. Aluksi meinasin jättää tämänkin kortin tekstittä, mutta tuo onnittelu kävi niin passelisti juuri tuohon kohtaan, että laitoin sittenkin. Minusta tuo musta teksti näyttää jotenkin tosi kivalta leimattuna suoraan tuohon taustapaperiin. Tageille ja stanssatuille papereille on myös kiva leimata tekstejä, mutta se ei ole omimmillaan minua.

Minusta tämä kortti ei kaipaa mitään muuta, ei minkäänlaisia koristeita. Yksinkertainen on kaunista ja yksinkertaiset kortit ovat juuri minun näköisiä kortteja!

Tässä vielä lähikuvaa:


Ja tässä kuva kortin sisäpuolelta:


Kortin sisä- ja takapuolen koristelu on täysin minua! Tykkään paljon siitä, että myös niitä on tuunattu. Ja silmääni hivelee se, että kortin sivut ovat yhdenmukaisia. Aikaisemmin ennen tätä laiteaikaa kirjoitin tekstin suoraan korttipohjaan, mutta sitten rupesin kyllä leikkaamaan vaikka kuviosaksilla leikattuja papereita tekstejä varten.

Koristelin myös takapuolen sekä kirjekuoren, mutta niistä liitän kuvat tänne myöhemmin, kun sydänpunchini on lainassa ja juuri sitä tarvitsisin viimeistelyyn.

Ensimmäisenä omaa tyyliäni ajatellessa minulle tulee siis mieleen sana yksinkertainen / simppeli. Koristeita käytän siis aika vähän ja niitä kohotarroja käytän mielelläni tehostekeinona. Tuovat kivasti näyttävyyttä yksinkertaiseen korttiin. Paperi- tai kangaskukkia esimerkiksi en ole kovinkaan kauaa käyttänyt.

Koukussa kortteihin -jäsenien kanssa oli puhetta omasta tyylistä. Eräs ihminen kuvasi minun tyyliä sanalla pirteä ja toinen sanalla selkeä. Ne kuvaavatkin kyllä tyyliäni. Pirteä viittaa värien käyttöön. Tämä haastekortti ei ole yhtä värikäs kuin mitä toisinaan teen, mutta minä pidänkin melkein mistä vaan väreistä enkä tosiaan vierasta kirkkaitakaan tai vahvoja värejä. Vihreä on ollut lempiväri kaikessa jo pitkän aikaa ja tykkään toki käyttää sitä korteissakin (tai vihreän ja ruskean yhdistelmät), mutta tosiaan teen kyllä kaikenvärisiä kortteja. Selkeitä kortteja tykkään myös tehdä. En tykkää kaiken mahdollisen sekoittamisesta samaan korttiin. Selkeät linjat ja symmetrisyys (tästä olen kyllä yrittänyt opetella joustaa) on osa minua. Runsaasti koristellut kortit ovat toki kauniita, mutta itse en vaan osaa sellaisia tehdä.

Erilaiset korttitaitokset kiinnostavat minua kovasti! Tämä on kyllä suhteellisen uusi juttu, mutta sen voisin silti sanoa olevan osa minua, koska tykkään niistä niin valtavasti. Ylipäätään uuden kokeilu ja itsensä kehittäminen on minua. Korttini eivät ole vain yhden tietynlaisia, vaan toisiinsa verrattuna hyvinkin erilaisia ja monipuolisia siinä mielessä. 

Leimakuvat eivät ole ominta minulle, vaikka niitä on viime aikoina tullutkin ostettua. Oli minulla leimasimia aikaisemminkin, mutta ne eivät olleet millään tavalla pääosassa kortteilussani. Värittämisestä sinänsä olen pitänyt lapsesta asti. Tällä hetkellä väreistä kaikkein omimmalta tuntuu akvarellipuuvärit, inktenset ja leimasinmusteet.

Leimakuvista tykkään erityisesti Lili of the Valley -leimoista. Myös Penny Blackin leimasimet on kivoja. Ja vastikään kauppoihin tulleet Me to You -nalleleimasimet ovat aivan jumalaisen suloisia! Olen aina ollut noihin nalleihin aivan hulluna ja nyt niitä saa leimasiminakin... Ehkä joskus joutuu  jonkun sellaisen majoittamaan meillekin. :D Magnoliat taasen eivät ole ollenkaan minun näköisiäni!

Voisipa varmaankin sanoa myös sellaista, että minun tyylini on toisinaan aika leikkimielinen. Siinä mielessä siis, että pidän kaikista söpöistä jutuista ja sellaisista, mistä lapsetkin voisivat tykätä. Mutta toki tykkään monenlaisesta muustakin. Huumorijututkin tuntuvat hauskoilta, vaikka en ole niitä vielä tehnytkään. Vintage ei kuitenkaan yhden korttikokeilun perusteella ainakaan ole minua. 3D -korttejakaan en ole vielä tehnyt yhtään (tarkoitus kyllä on), mutta lähtöajatus on jo se, että ei varmaan tule olemaan minun juttuni.

En siis tee korttejani samalla kaavalla eikä sommittelussa varsinaisesti ole muodostunut yhtä tiettyä tyyliä. Aikaisemmin käytin kyllä C6 -korteissa kuvan paikkana kortin keskustaa, mutta nykyään teen paljon toisenkinlaisia kortteja. Ja neliökorteissa kuvan asettelu on muutenkin mukavampaa, kun on enemmän tilaa käyttää. Eli tapoja vaihtelen joko oman pään mukaan tai sitten ohjeen mukaan. Muutaman kerran olen osallistunut sellaiseen haasteeseen, missä kortti on täytynyt tehdä luonnoksen pohjalta. Mukavaa vaihtelua ja opettavaista myös.

Mitä ajatuksia tämä sinulle toi mieleen? Kommenttiruutuun voi jättää linkkejä omiin pohdintoihisi tai sitten ihan tekstinä suoraan kommentiksi. Lukisin niitä todella mielelläni!

Materiaalitiedot:

- Korttipohja: Craft UK
- Skräppipaperi: Kaiser Craftin Magic Happens Collection (Kirjokkaan sponsoroima haastepalkinto)
- Tekstileimasin: Tekstileimasinsetti Joulunaika Taitopuoti Paperinauhasta
- Pinkki kehyspaperi: Suomalainen kirjakauppa
- Stanssi: Spellbindersin Eyelet Squares
- Kortin kuva: Viinitönikästä leikattu
- Kimalleliima: Tiimari
- Lisäksi: ATG -teippi, kohotarrat

Kiitos,
että kävit lukemassa höpinöitäni!
Olisi todella mukava,
jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla,
kiitos!

 

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanaa kun joku jaksaa kirjoittaa niin tunteella. Ihan mielettömän upea pohdiskelu sinun näköisestä kortista:) Kortti on kaunis. ja ihanan yksinkertainen. Tyylikäs:) Halauksia <3 Marika

    VastaaPoista
  2. MarikaVaan: Oi sinä ihana, kun jaksoit lukea pitkän sepustukseni ja vielä kommentoida!! :D Kiitos sinulle! Tulipa hyvä mieli. Olen tainnut aina olla vähän analyyttinen luonteeltani..

    VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!