Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Lorukorttivaihto 5: Talvi TÄYNNÄ

Ja heti perään laitetaan pystyyn toinen lorukorttivaihto. Tämä ihan vaan siksi, että kortteja ehtisi käyttämäänkin ennen talven loppumista.

Osallistujat ja lorukorttien määrä:

Vaihtoon otetaan 10 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 10 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!

Osallistujalista:

1. Outi: Rati-riti ralla (Suomalainen kansansävelmä)


Huom! Lisäksi varaan myös kaksi muuta lorua, joita ei tässä vaihdossa voi muut valita. Lupasin nimittäin joulukalenterivaihdon yhteydessä muutamalle "poikkeustapaukselle" lähettää pari lorukorttia. Yritän saada ne valmiiksi tämän vaihdon aikataulun mukaisesti, mutta koska minulla on sata rautaa tulessa, toivon että ymmärrystä löytyy, jos en ihan siihen saakaan niitä valmiiksi. Pahoittelut muille osallistujille tällaisesta oman vallan käytöstä. Osa näistä poikkeustapauksista osallistuu tähän vaihtoon, joten sen vuoksi nämä lorut on varattu:

* Lumihiutale / Pieni pilvi pehmoinen (Tuulikki Kolehmainen)
* Lumiukon yllätys / Meidän pihan lumiukko (Jorma Ollaranta)


2. JohannaL: Pakkanen / C on celsius asteikossa..
3. Aurinko-omena: Hei lumituuli valkea mummo
4. Pike:
5. Omppu: Talvella; Kas, talvella muistaa taas lapsoset luistaa...
6. Pyjama: Oli pihalla lumiukko, hyvin suuri ja mahtava mies
7. Murmentus: Lumilaulu (Lunta putoo. Lunta putoo. Pilvi talvisukkaa kutoo...)
8. Tiuku: Joku talvesta ja keijuista kertova loru (Minna Immonen 1985)
9. Helilii: Koska luistellaan ihan muuten vaan
10. Tiiina:

Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:

Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin minä kyllä aion vetää useitakin lorukorttivaihtoja putkeen. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti. Blogini sivupalkista voit myös erikseen tilata blogini postaukset ja kommentit.

Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.

Aiheiden ja lorujen valinta:

Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.

Aihe korteissa saa olla mikä tahansa talveen liittyvä ja lapsia miellyttävä, esim. lumiukko, lumihiutale, talvimaisema, luistelu, hiihto, pakkanen yms. Eiköhän tähän vaihtoon soveltuisi myös laskiaiseen liittyvät lorut? Mukava tietysti olisi, että mahdollisimman monesti erilaisesta aiheesta tulisi kortti, mutta voi toki ottaa saman aiheenkin -kunhan vaan lorut ovat erilaisia.

Vaihtoon osallistuminen:

Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi aihe ja lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.

Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani? Tai jos et ole sitä minulle vielä kertonut...  :)

Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.

Julkaisuluvat:

Tällä kertaa en kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.

Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.

Lorukortin koko ja ulkonäkö:


Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.

Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.

Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.

Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla.

Ilmoittautuessasi vaihtoon ilmoita samalla, sopiiko sinulle ohuiden papereiden käyttö pohjakartonkina korttien valmistuksessa eli laminoitko vai käytätkö kontaktimuovia. Jos kaikki laminoivat omat korttinsa ja haluavat ohuita papereita käytettävän, sallitaan siinä tapauksessa myös ohuiden papereiden käyttö korttien valmistamiseen.

Katsotaan, mitä osallistujat tällaisesta ajatuksesta tuumaavat. Jos useassa vaihdossa ihmiset ei tästä ideasta tykkää, niin jatkossa en aio tätä kysellä. Tottahan kuitenkin on, että lorukortti näyttää enemmän kortilta ja on laadukkaamman ja hienomman näköinen, jos pohjakartonki on paksumpaa materiaalia.
Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.

Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.

Korttien lähettäminen:

 

Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.

Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.

Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:

 

Palautuspäivä on 28.2.2011. Tähän vaihtoon laitoin vähemmän tekoaikaa, jotta kortit ehtisivät vielä näiden lumien aikaan käytttöön. Eikähän tekemistäkään ole niin paljon kuin aakkosvaihdossa. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.

Seuraavan lorukorttivaihdon aihe:

 

Seuraava lorukorttivaihdon aihe on virpomislorut. Vaihdon ajankohtaa en osaa tarkasti vielä sanoa. Ehkäpä maaliskuussa, mutta tämä on pelkkä arvaus. Todennäköisesti kevät -aiheinen vaihto seuraa pian tuon jälkeen. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin. Tähän vaihtoon on jo ennakkoon ilmoittautunut kaksi osallistujaa, jotka eivät ole vielä valinneet aihettaan. Laitan heidän nimensä erikseen kommenttiruutuun.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Valitsemasi aihe, lorun nimi, tekijä ja tekovuosi
- Sähköpostiosoitteesi
- Blogisi osoite halutessasi
- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan.
- Tiedon, saako sinun puolestasi korteissa käyttää pohjakartonkina ohutta paperia (esim. kopiopaperia). Eli aiotko laminoida korttisi vai et.
- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?


Kiitos, että kävit lukemassa höpinöitäni!

Olisi todella mukava,

jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla,

kiitos!

   

43 kommenttia:

 1. Ennakkoon paikkansa varanneet:
  - Pike
  - JohannaL

  7 paikkaa vielä vapaana!

  VastaaPoista
 2. Aihe: pakkanen ja loru alkaa: c on celsius asteikossa...
  www.madebyjohanna.blogspot.com, johannaliina@yahoo.com

  VastaaPoista
 3. Aurinko-omena: Kiva, että sä lähdet tähänkin!

  JohannaL: Taitaa ollakin tuo mulle vieras loru..

  6 paikkaa jäljellä!

  VastaaPoista
 4. Hei, haluaisin osallistua tähän lorukortti vaihtoon. Kuulostaa kivalta! Aihe: Talvella; Kas, talvella muistaa taas lapsoset luistaa... sivonen.outi (at) netti.fi

  VastaaPoista
 5. Omppu: Tervetuloa mukaan! Mukavaa saada uusiakin tuttavuuksia vaihtoon mukaan!

  VastaaPoista
 6. Heh heh, kortit tuli jo valmiiksi :O)

  VastaaPoista
 7. Aurinko-omena: Eikä!!!! Sä oot ihan mahdoton! Siis hyvässä mielessä.. Mulla on pientä stressiä taas, kun olen haalinut lautaselle taas aivan liikaa tavaraa..

  VastaaPoista
 8. tuli inspis. Mut elä sit murehi, päätin tehä nää ajoissa ku loppu uu on täynnä tenttejä ja 24.1 alkaa työharjoittelu -sitä 2kk sitten. Joten voipi olla et pian mulla iikaa lautasella ;O)

  VastaaPoista
 9. hei, kortit lähtivät tänään postin matkaan. Toivottavasti saadaan kymmenen osallistujaa niin on kaikille korteille ottaja ;)

  VastaaPoista
 10. Minulla on ihana lumiukko-leimasin ja löysin sopivan lorunkin: Oli pihalla lumiukko, hyvin suuri ja mahtava mies

  Että mukana täälläkin.

  VastaaPoista
 11. Aurinko-omena: Eiköhän saada tarpeeksi osallistujia. Uskoisin kyllä. Meinaan parissa paikassa tätä vielä mainostaa. Ja saa muutkin osallistujat mainostaa vaikka omassa blogissaan.

  Pyjama: No kiva juttu, että säkin tulet! Jäitkö koukkuun?

  VastaaPoista
 12. Heippa!

  Minäkin haluaisin uutena osallistua tähän. Lorun ilmoitan pikimmiten! Sähkis olisi murmentus@hotmail.com.

  VastaaPoista
 13. Murmentus: Tervetuloa mukaan!

  3 paikkaa jäljellä...

  VastaaPoista
 14. Kiitos :)
  Ja löytyihän se lorukin mitä etsin, eli osallistuisin "Lumilaululla" (Lunta putoo.
  Lunta putoo. Pilvi talvisukkaa kutoo...)

  VastaaPoista
 15. Oho, ja edellinen kommentti oli siis Murmentukselta, sekin lienee hyvä ilmoittaa..

  VastaaPoista
 16. Hei! Minäkin haluan osallistua.Loru otettu Keijuseni kirjasta,kertonut ja kuvittanut :Minna immonen(vuonna1985).Kertoo talvesta ja keijuista.Blogini:tukortti.vuodatus.net.Outi laitan s.postini sulle koukussa kortiston sivustossa(sopiiko?),jossa sain tietää tästä vaihdostasi.

  VastaaPoista
 17. Kyllähän näihin kai koukahtaa, etenkin kun edelliset lorukortit olivat niin tykättyjä. Kohta kannan kirjastosta jotain lorukirjojakin kotiin. :D

  VastaaPoista
 18. Tiuku: Tervetuloa mukaan! Tottakai voit laittaa postia KK:n kautta myös. Mikäs siinä. Kiitos yksityiskohtaisista tiedoistasi.

  Pyjama: Lorukirjat ovat vaan hyvästä! Toivon sinulle pitkää ja menestyksekästä askartelu-uraa lorukorttien parissa.. heh. Meinaatko antaa ihan muuten vaan vai joksikin lahjaksi?

  VastaaPoista
 19. Mä osallistun tähänkin. Aijoo, niin siinä sit kävi, ettei ne joulukalenterivaihtdon kortit koskaan tullu mullekaan, vaikka en tosin ole vielä postista saanutkaan ilmoitusta, että olisivat lopettaneet etsinnän..

  t.Helilii helilii(at)helilii.fi

  VastaaPoista
 20. Helilii: Kiva, että olet innokas osallistumaan! Niin minä vähän ajattelinkin, että et sinäkään niitä ole saanut.. :(

  1 paikka jäljellä!

  VastaaPoista
 21. Niin ja tosiaan tämähän minun unohtui ilmoittaa: 1/10 osallistujan kortit saapuneet JO! :) :)

  VastaaPoista
 22. Moi!

  Nyt menee aivan tämän keskustelun aiheen vierestä, mutta.. Olit kysellyt facebookissa varjoteatterieläimistä. Itselläni on juurikin kirjastosta lainassa kirja "Varjokuvia : 100 varjoeläintä koirasta korppikotkaan", josta löytyy selkeät ohjeet moniin varjoeläimiin, suosittelen!

  Terkuin,
  Murmentus

  VastaaPoista
 23. Murmentus: Oi, kiva kiva! Se minunkin pitää käydä lainaamassa. Kiitos sinulle!

  VastaaPoista
 24. Heips, kuukkeloin sanalla "lorukortti" ja osuin tänne. Tää vaihto on hauska idea! Pidän ens kuussa sanataideyhdistys Sanarattaan (tietoa kurssista tulee kai yhdistyksen kotisivuille) lorukorttikurssin Joensuussa. Tätä vaihtoideaa aion mainostaa ja laittaa myös linkkejä jakoon, jos ette pane pahaksenne.

  terkuin TopiL

  VastaaPoista
 25. TopiL: Kiitos, kun jätit kommentin! Tämä vaihtojuttu on tosiaan hirmu mukavaa puuhaa. Olen jäänyt ihan koukkuun tähän. Säännöllisesti pyrin laittamaan aina uuden vaihdon pystyyn. Ja osallistujalista täyttyy aina aika mukavan nopeasti.

  En ole kuullutkaan, että on olemassa lorukorttikurssejakin! Wau! Pitääpä käydä tuolla sivuilla kurkkiimassa sitten..

  Olen kovin mielissäni, jos haluat blogini vaihtoja mainostaa! Kiitos! Uudet osallistujat ovat enemmän kuin tervetulleita!

  Näissä vaihdoissa on tosi kätevää se, että saa pienemmällä vaivalla enemmän erilaisia kortteja. 10 samanlaista korttia kun tekee kuitenkin huomattavasti nopeammin kuin 10 erilaista. Lisäksi kun kaikilla osallistujilla on oma tyyli ja tapa tehdä, niin kortit ovat aina aivan ihanan erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä.

  VastaaPoista
 26. Minä lähtisin miellelläni vielä mukaan, jos vain sopii. En ole vielä lorua päättänyt, mutta eiköhän sopiva löydy. Ilmoitan mahdollisimman pian, kun pääsen kirjojeni ääreen. Piti vain pikaiseen ilmoittautua, ettei mene paikka sivu suun :)

  Nimi siis Tiiina, blogista yliveto.blogspot.com ja sähköposti muotoa tiina piste seppala miuku mauku kotinet piste com

  Yhteen lorukorttivaihtoon osallistuneena (pari vuotta sitten Tilli Mössönpoika... tai jotain sinne päin oli järjestäjänä) googlasin olisiko sellaista nyt tarjolla ja osuin tänne.

  VastaaPoista
 27. Tiiina: Tervetuloa mukaan! Kiva, että saatiin nopeasti osallistujalista täyteen! Mielelläni otan uusiakin osallistujia vaihtoihini. Kiitos myös, kun vastasit tuohon kyssäriin, että kuinka eksyit blogiini. Niitä on mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
 28. Osallistujalista täynnä! :) Nyt vaan sitten odottelemaan korttien tipahtelemista postilaatikkoon. Omat korttini ehdin tekemään vasta ensi kuussa.

  VastaaPoista
 29. 2/10 osallistujan kortit saapuneet

  VastaaPoista
 30. Huh! Kello on 0.38 ja minä olen saanut omat korttini valmiiksi! Jee! Eli tähän vaihtoon kortit sekä lisäksi ne ylimääräiset kortit, mistä jo mainitsinkin. Ja teinpä kaikille osallistujille vielä kiitokseksi pienet minikortit...

  Ja unohdin sen käydä kirjaamassa, että viikko sitten tuli yhdet muutkin kortit postin mukana, eli yhteensä

  4/10 osallistujan kortit saapuneet!

  VastaaPoista
 31. 5/10 osallistujan kortit saapuneet!

  VastaaPoista
 32. 7/10 osallistujan kortit saapuneet!

  VastaaPoista
 33. Mukavaa odotusta ollut, ehkä jopa liian pitkä aika minulle, taidan olla hätähousu =) huomenna onneksi on viimeinen päivä joten odottelen kortteja kotiin päin =)

  VastaaPoista
 34. Omppu-pomppu: Ymmärrän kyllä täysin, että odottavan aika on pitkä -tässäkin tilanteessa. Minä sentään saan nähdä noita ihania kortteja ripotellen, kun ne tippuvat postilaatikkoon. Teidän pitää odottaa, että näette kaikki kerralla.

  Kaikille tiedoksi: Muutamat kortit vielä odotellaan saapuvaksi. Maanantaina pitäisi olla kahden osallistujan kortit perillä, mutta yhden osallistujan kortteja odottelemme saapuvaksi tiistaina. Malttakaa mielenne vielä hetki! :)

  VastaaPoista
 35. 8/10 kortit saapuneet! Odotin kyllä tänään tulevaksi myös yhdet toiset kortit, mutta eivät sitten tulleetkaan. Josko huomenna sitten tulisi loput kaksi satsia.. :)

  VastaaPoista
 36. Hmm.. Eipä tuonut tämän päivän posti yhtään lorukorttia tullessaan.. Toivottavasti huomenna! :)

  VastaaPoista
 37. Loputkin lorukortit ovat saapuneet tänään minulle! Voi, että mitä kaikkea ihanuuksia teille on luvassa! Tämän päivän postiin en ehdi niitä viemään, mutta yritän saada huomenna lähtevään..

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!