Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!



maanantai 6. syyskuuta 2010

Lorukorttivaihto 2 TÄYNNÄ

Tätä vaihtoa olen pitkään lupaillut ja nyt kun kesälomareissut, synttärijuhlien järjestäminen ja miehen veljen häät sun muut ovat ohi, saan vihdoin postattua vaihdon tänne.

Mukaan otetaan minun lisäkseni 9 ihmistä. Jos kiinnostuneita ei ole niin monta, niin aloitetaan vaihto sitten sillä osallistujamäärällä. Jos kiinnostuneita on enemmän, niin minä kyllä aion vetää useitakin lorukorttivaihtoja putkeen. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäni blogini lukijaksi, jolloin voit tilata blogipäivitykseni sähköpostiisi. Seuraava lorukorttivaihto tulee ennen tämän vaihdon loppumista ja sen teema on joulu. Sen säännöt ovat hieman erilaiset kuin tämän, mutta niistä lisää  myöhemmin.

Jokainen tekee siis 10 samanlaista lorukorttia (yhden jokaiselle osallistujalle) ja lähettää ne kaikki minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. 

Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.

Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille.

Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu tuohon C5 -kirjekuoreen. Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.

Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.

Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.

Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun eläimen muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.

Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista.

Tähän vaihtoon käy lorujen lisäksi lastenlaulut sekä "lapselliset" runot. Jos laulua ei osaa, sen voi aina lorutella. Myös loru- ja laululeikit käyvät. Silloin olisi tietysti mukava, jos leikin ohje tulisi mukana. Ja parhaiten sitä tulisi tietenkin leikittyä, kun se olisi lorukortissa valmiina. Olisi kiva tietää lorun tmv. tekijä, mutta jos et sitä tiedä, ei se haittaa.

Palautuspäivä voisi olla vaikkapa lokakuun loppuun, niin kaikilla olisi hyvin aikaa tehdä kortit valmiiksi. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin. Ja olethan ystävällinen ja ilmoitat, jos sinulle tulee esteitä, minkä vuoksi et pysty palauttamaan korttejasi palautuspäivään mennessä! Tai jos joudut jostain syystä perumaan osallistumisesi! Kiitos!

Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi lorukortin aihe ja lorun nimi (tai lorun ensimmäinen lause), jotta vaihtoon ei tule montaa samaa lorua. Lorun nimen ja aiheen voit lisätä myöhemminkin, jos sellainen ei ole heti mielessä. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Huomaa kuitenkin, että tähän kyseiseen lorukorttivaihtoon on jo ennakkoon ilmoittautunut minun lisäkseni 6 ihmistä, joten paikat hupenee nopeasti. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin.

Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Ilmoita myös saako osallistujat julkaista lorukorttisi kuvan ja sinun nimesi blogissaan? Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin tarkista ensin tämän postauksen keskustelusta, antaako jokainen luvan julkaisuun sekä kenen nimen saa yhdistää tekemäänsä korttiin ja kenen ei. Voit liittää nimeen myös linkin tekijän blogiosoitteen, jos tekijä on antanut siihen luvan tämän postauksen keskustelussa.

Tässä osallistujalista:

1. Outi: Gorilla (Apina ja gorilla kävelivät torilla..)

2. Marianne: Haamu (Kertoa voin tämän verran..)

3. Tellihani: Pöllö

4. Kikka: Siili

5. Sanna: Itikka ja sen rättisitikka

6. Ria: Kärpässieni / sammakko

7. Heidi: Leppäkerttu -arvoitusloru (Kirsi Kunnas)

8. Maisku: Nalle

9. Jenni: Kukon sauna

10. Heidi S.: Jänöjussi Puputti (Kirsi Kunnas)

Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:
- Lorukortin aihe ja nimi (tai lorun ensimmäinen lause)
- Lorun tekijä, jos se on tiedossasi
- Sähköpostiosoitteesi
- Blogisi osoite halutessasi
- Tiedon, saako osallistujat julkaista korttisi blogissaan sekä nimesi kortin julkaisun yhteydessä

36 kommenttia:

 1. mulla on pöllö kortit valmiina oottamassa

  VastaaPoista
 2. Hyvä, hyvä. Luinkin juuri, että laitoit aiemmin kommenttia, että korttisi on valmiit. En ole vastannut, kun meillä on ollut nettiongelmia ja olen vasta päässyt nettiin tarkistamaan postejani.
  Vaihtohan on sitten hyvällä mallilla, myös haamut odottavat täällä jo uuteen kotiinsa pääsyä..

  VastaaPoista
 3. Mutta Tellihani, käythän vielä tuon pitkän sepustuksen lukemassa, siellä on hieman muutoksia edelliseen vaihtoon nähden.

  VastaaPoista
 4. juu luin tuon kyllä.. osoite on tellihani(at)hotmail.com ja blogin osoite http://arkihani.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Hei! Haluan osallistua tähän vaihtoon, kortin aiheesta ei vielä hajuakaan..

  VastaaPoista
 6. Tellihani: Kiitos.
  Maisku: Tervetuloa mukaan! Ilmoittele aiheesi sitten myöhemmin. Muista antaa myös sähkisosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite!

  VastaaPoista
 7. Muistattehan ilmoittaa myös saako korttinne kuvan julkaista!

  VastaaPoista
 8. heips!
  Tässä siis Tellihanin sisko :) ja loruni ja korttini aihe on siili. Kortin kuvan saa julkaista. Sähköinen osoitteeni on venesatama@hotmail.com ja blogia minulla ei vielä ole...

  Kiitos vaihdon järjestämisestä jo etukäteen.

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Mukana taas :)Aiheella Kukon sauna.
  Kortin saa julkaista blogissa, kunhan siinä on tieto että minä olen sen tehnyt.

  Lähetätkö ne edelliset kortit sitten vaikkei kaikilta tainnutkaan tulla kortteja?

  Mulla on nyt muuttopuuhat meneillään, mutta kunhan saan uuden kodin kuntoon ja kaikki muut asiat alta, järjestän lorukorttivaihdon :)

  terkuin Jenni
  blogista sweet Bermuda
  jenni@simisami.com

  VastaaPoista
 10. Kikka: Tervetuloa mukaan. Käynpä muuttamassa tuonne listaan nimesi -nyt kun sen tiedän.. :)
  Jenni: Kiva, että sinäkin tulet mukaan! Ja lisään vielä tuonne tekstiin säännöksi tuon, mitä kirjoitit kuvan julkaisemisesta. Minäpä sitten kokoan sen edellisen vaihdon kortit sinulle tulemaan. Yksi korteista jäi siis tulematta.

  VastaaPoista
 11. Heips, eli mun puolesta saa kuvia ottaa ja julukasta mielinmäärin, mut en halua et mainitaan et on mun tekemä tms. Sanna eli Itikka ja sen rättisitikka :o)

  VastaaPoista
 12. heips, osallistuisin minäkin. Loruna Kirsi Kunnaksen "Jänöjussi Puputti" Kuvan saa julkaista. Blogia ei ole. Ja minut tavoittaa idiehin@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Heidi: Oletko nyt se Heidi, joka varasi tuon paikan minulta jo aikaisemmin, vai joku toinen Heidi? Luulisin, että joku toinen, mutta varmistan vaan. Sinulle laitan tuon viimeisen paikan, jos et ole sama henkilö.

  VastaaPoista
 14. Siis eri Heidi olen, Laita vaikka Heidi S. :)

  VastaaPoista
 15. ja kappas aina unohan jotain, eli mun kortin saa kuvata ja julkasta ja ne on kaikki omin käsin "signeerattukin"..

  VastaaPoista
 16. Sanna: Tarkennan vielä sääntöjä julkaisusta niin, että se käsittää sinunkin kantasi.
  Heidi S.: Tosi kiva muuten, että laitoit lorun tekijänkin! :)

  VastaaPoista
 17. Tosi hyvä idea, tulen mielelläni mukaan (vielähän tässä taisi yhdelle olla tilaa) Aihe ei vielä ihan varma. Terkuin Pirjo
  pirjo.riekkola@otsonpesa.fi

  VastaaPoista
 18. Pirjo: Juuri ennen viestisi tuloa ehdin päivittää tekstin niin, että vaihto on täynnä. Mutta kysyn ensin kaikilta, käykö 11 osallistujaa, ja ilmoitan vielä sinulle. Voi olla, että mahdut vielä mukaan. En usko, että se ketään haittaa.

  VastaaPoista
 19. Niin, ja minun korttien kuvat saa julkaista blogissa ja samaan yhteyteen saa mielellään laittaa minun nimen Outi sekä linkin blogiini.

  VastaaPoista
 20. Laitan teille sähköpostia sitten, kun kaikki ovat osoitteensa minulle antaneet! Muutamalta puuttuu vielä osoitteet ja jotain muutakin tietoa, esim. siitä julkaisusta. Tuonne tekstiin tein vielä lisäyksen erikseen kuvan sekä nimen lisäyksestä. Ja koska en nyt vielä voi kaikille sähkistä laittaa, niin ilmoittakaa sitten tähän keskusteluun, käykö teille että otetaan 11 osallistujaa?

  VastaaPoista
 21. mieluiten ei, kun kortit on jo valmiina lähtöön..

  VastaaPoista
 22. Selvä. Yksikin ei -vastaus riittää minulle. Pian järjestän taas uuden vaihdon. Pirjo pääsee halutessaan siihen sitten mukaan.

  VastaaPoista
 23. Miun kortin ja nimen saa kukin julkaista omassa blogissaan. Loruna voisi olla eräs nalle-loru.
  S-postiosoitteeni:maiskulainen@gmail.com

  Ja laitan osoitteni tulemaan s-postilla siulle Outi.

  VastaaPoista
 24. Paitsi että en löytäny s-postiosoitettasi.. ??

  VastaaPoista
 25. Maisku: Juu, en ehtinyt vielä laittaa teille sähkistä, kun kaikki eivät ole antaneet osoitettaan. Minun osoite on: outimaaria@hotmail.com. Mutta ei sinun tarvitse osoitettasi minulle laittaa sähkikseen. Laitat sen vaan siihen palautuskuoreen valmiiksi postimerkin kanssa ja sen laitat mulle tulemaan korttiesi kanssa. Kotiosoitteeni laitan teille sähkiksellä, kunhan saan kaikkien osoitteet.

  VastaaPoista
 26. Osoitteesta http://outinonnenkipinoita.blogspot.com/2010/09/lorukorttivaihto-3-joulukalenteri.html löytyy uusin lorukorttivaihtoni, joka on samalla joulukalenteri. Käykää kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 27. Pöllöt lähtivät tänään sinne suunnalle lentämään.. saa nähä koska ovat perillä..

  VastaaPoista
 28. Oi joi joi! Tämä on niin ihanaa aikaa, kun postilaatikosta rupee löytymään milloin minkäkinlaisia kortteja! Jee!

  VastaaPoista
 29. Hihii, tässä lähden viemään Oulun Itikka-kortit postiin! Hiphurraa. Lisäksi mukaan lähtevät Siljan ja Säteen sinulle itse askartelemat lorukortit... niinhän se on "mitä isot edellä..." :o) T. Sanna

  VastaaPoista
 30. Heips! Väliaikatietoja: Tähän mennessä minulla on 4/10 osallistujan kortit. Vielä on kuukausi aikaa..

  VastaaPoista
 31. Parisen viikkoa jäljellä palautuspäivään! Onhan kaikilla muistissa? Kohta niitä rupee ropisemaan postilaatikkoon. Ihanaa!!

  VastaaPoista
 32. Mikäs tilanne tän vaihdon kanssa?? :O)
  Muuten sit niist joululoruista -mulla enää hiomista vaille valmiita eli syyslomalla viimeistelen.
  Sanna R

  VastaaPoista
 33. Sanna: laitoin sulle eilen sähkistä (molempiin vaihtoihin liittyen omat sähkikset). Etkö saanut sitä? Olen tainnut aikaisemminkin laittaa sulle siihen sähkistä näihin vaihtoihin liittyen. Olikohan se sun yliopiston sähkis? Laitatko mulle sun käytössä olevan sähkiksen, niin laitan uudelleen viestit sulle?

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!