Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!tiistai 15. helmikuuta 2011

Lorukorttivaihto 6: Virpomislorut

Osallistujat ja lorukorttien määrä:


Vaihtoon otetaan 10 osallistujaa, joista jokainen tekee yhden (1) samanlaisen lorukortin jokaiselle vaihtoon osallistuvalle, siis 10 korttia. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, mennään sitten sillä osallistujamäärällä, mikä on saatu kokoon. Jokainen saa kernaasti mainostaa vaihtoa omille tutuilleen tai vaikkapa omassa blogissaan! Sillä tavalla saadaan osallistujalista nopeammin kasaan. Ja jos jollain on ongelmia keksiä lorua korttiinsa, niin älä silti jätä osallistumatta. Eiköhän me yhdessä keksitä sinulle ehdotuksia!


Osallistujalista:


1. Outi: Virpana, varpana
2. Sanna: Virvon viipotan, varvon vaapotan
3. Bermudan Jenni: Hikkura kikkura, vitsalla huiskaan
4. Aurinko-omena: Virvon varvon vaaputtelen
5. Pike: Miepä se virvon vitsasella
6. Elina: Virvon varvon vitsasilla, tuorehilla tervehillä
7. Villakeiju: Virpoo varpoo vitsa uusi, kaunis on kuin kukkiva kuusi
8. Johanna: Tulin sua virpomahan pitkän matkan päästä
9.
10.


Näin pysyt vaihdoista ajan tasalla:


Jos kiinnostuneita on enemmän kuin osallistujia otetaan, niin minä kyllä aion vetää useitakin lorukorttivaihtoja putkeen. Joten ole seuraavalla kerralla ajoissa osallistumassa. Helpoiten se onnistuu tietenkin ryhtyessäsi blogini lukijaksi, jolloin saat blogipäivitykseni automaattisesti. Blogini sivupalkista voit myös erikseen tilata blogini postaukset ja kommentit.


Muistathan myös, että kommentin kirjoitusruudun oikealla puolella olevasta Tilaa sähköpostitse -napista voit helposti seurata kyseiseen postaukseen tulevia uusia kommentteja tai minun vastauksia sinun kommentteihisi. Vastaan aina jättämääsi kommenttiin, vaikkei siinä kysymystä olisikaan. Noissa kommenttiruuduissa ilmoitan aina, montako paikkaa vaihdossa on vapaana ja monenko osallistujan kortit ovat saapuneet perille.


Aiheiden ja lorujen valinta:


Aiheet valitaan "nopeat syövät hitaat" -periaatteella, joten jos ilmoittaudut nopeasti, niin saat paremmat mahdollisuudet valita itseäsi miellyttävän aiheen. Voit ilmoittautua myös ensin ja kertoa aiheen vasta myöhemmin, mutta jos joku ehtii valita oman aiheensa sinun ilmoittautumisen jälkeen, jää sinulle vaan vähemmän valinnanvaraa sitten.


Aihe korteissa saa olla mikä tahansa virpomiseen liittyvä ja lapsia miellyttävä.


Vaihtoon osallistuminen:


Osallistuaksesi vaihtoon, jätä kommentiksi haluamasi lorun nimi tai jos ne ei ole heti mielessäsi, niin sitten pelkkä ilmoittautumishalukkuutesi. Kommentoimalla varaat itsellesi paikan vaihdosta. Edelliseen vaihtoon osallistuneet saavat toki osallistua tähän uuteenkin, mutta myös uudet osallistujat ovat myös tervetulleita.
Kirjoita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi sekä halutessasi blogisi osoite, niin lisään sen osallistujalistaan nimesi kohdalle. Edellisiin vaihtoihin osallistuneiden blogiosoitteet linkitän automaattisesti, jos ne on saanut aiemminkin linkittää. Toimin siis näin myös silloin, jos aiemmin osallistuneen ilmoittautumisen yhteydessä ei ole laitettu blogiosoitetta uudestaan. Jos tämä ei sinulle käy, ilmoita siitä heti ilmoittautumisesi yhteydessä.

Lisäksi jos osallistut ensimmäistä kertaa vaihtooni, olisi kiva kuulla, mistä kautta sait tietää vaihdostani? Tai jos et ole sitä minulle vielä kertonut... :)


Toivottavaa on, että ilmoitat sähköpostiosoitteesi heti ilmoittautumisen yhteydessä, että saan sinut kiinni tarvittaessa. Jos olet ilmoittautunut vaihtoon etkä ole antanut sähköpostiosoitettasi eikä sinusta kuulu mitään pitkään aikaan, on mahdollista, että poistan sinut vaihdosta. Tämä siis sellaisessa tapauksessa, jos näyttää siltä, että vaihto venyy ja muut joutuvat odottelemaan.


Julkaisuluvat:


Tällä kertaa en kysele erikseen jokaiselta, saako osallistujat julkaista korttisi kuvan, blogiosoitteesi ja nimesi blogissaan. Jos et siis julkaisua toivo, ilmoita siitä automaattisesti suoraan minulle heti ilmoittautumisesi yhteydessä. Nimesi julkaistaan siinä muodossa kuin millä nimellä olet ilmoittautunut, ellet erikseen mainitse toista nimeä.


Jos olet itse julkaisemassa tämän vaihdon lorukortteja blogissasi, niin helpoiten se tapahtuu linkittämällä minun blogini omaasi. Vaihdon jälkeenhän teen saapuneista lorukorteista oman postauksen. Blogini linkityksestä ilahtuisin kovasti. Jos kuitenkin haluat kuvat erikseen omaan blogiisi, tarkista minulta julkaisuluvat. Blogiosoitteen liittäminen kortin tekijän nimeen on toivottavaa, jos sitä ei kukaan ole kieltänyt.


Lorukortin koko ja ulkonäkö:


Lorukortin pitää olla kooltaan sellainen, että se mahtuu C5 -kirjekuoreen (puolet A4 -arkista). Mutta niin suuri sen ei tarvitse olla, pienempikin käy. Tuo on vaan maksimikoko, mitä isompaa ei saa lähettää.
Korttien pitää olla sellaisia, että osallistujat voivat ne halutessaan laminoida tai päällystää kontaktimuovilla. Eli kovin koholla olevia koristeita niihin ei voi laittaa.

Kortteja ei laminoida eikä päällystetä kontaktimuovilla ennen minulle lähettämistä. Jokainen voi tehdä sen itse kortit saatuaan, niin saa sellaisen päällysteen kuin itse tykkää.
Laminoitaviin kortteihin parhaiten käy sellaiset paperit ja kartongit, jotka eivät ole kovin paksuja. Omalla laminointikoneellani ainakin tulee kaikkein parhainta jälkeä, kun laminoi vaikkapa kopiopaperia. Hyvin ohuiden papereiden käyttö ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista lorukortteja päällystettäessä kontaktimuovilla.


Ilmoittautuessasi vaihtoon ilmoita samalla, sopiiko sinulle ohuiden papereiden käyttö pohjakartonkina korttien valmistuksessa eli laminoitko vai käytätkö kontaktimuovia. Jos kaikki laminoivat omat korttinsa ja haluavat ohuita papereita käytettävän, sallitaan siinä tapauksessa myös ohuiden papereiden käyttö korttien valmistamiseen.


Katsotaan, mitä osallistujat tällaisesta ajatuksesta tuumaavat. Jos useassa vaihdossa ihmiset ei tästä ideasta tykkää, niin jatkossa en aio tätä kysellä. Tottahan kuitenkin on, että lorukortti näyttää enemmän kortilta ja on laadukkaamman ja hienomman näköinen, jos pohjakartonki on paksumpaa materiaalia.
Kortin muodon voit valita itse. Se voi olla esim. lorun kuvan muotoinen. Pyöreät lorukortit säilynevät parhaiten käytössä, mutta se voi olla myös neliö tai mikä tahansa muu. Kiva vaan, jos tulee eri muotoisia kortteja.


Ja selvyyden vuoksi sanon vielä seuraavaa: Lorukortti on sellainen, jossa toisella puolella on loru ja toisella puolella on lorusta kertova kuva. Lorujen lisäksi kelpuutetaan myös lastenlaulut ja lapsekkaat runot. Myös lorupuolen saa toki kuvittaa, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi lorupuolelle lorun alkuun tulee kirjoittaa lorun nimi ja loppuun lorun tekijä ja tekovuosi, jos se on tiedossasi. Jos ei ole, se ei haittaa.


Korttien lähettäminen:


Valmiit kortit lähetetään minulle. Lähetän osoitteeni teille sähköpostiin. Korttien mukaan laitetaan C5- kokoinen kirjekuori (eli puolet A4 -arkista), jossa valmiina osoitteesi sekä postimerkki. Postin Helposti -kuoret ovat myös todella käteviä, niin ei tarvitse miettiä, riittääkö postimaksut. Vaikka arvelisit postimerkin riittävän sinun tekemiin kortteihin, niin muilla voi olla isompia kortteja, jolloin postimerkki ei välttämättä riitä.


Minä jaan sitten jokaiselle 10 erilaista lorukorttia ja lähetän ne takaisin. Lähetä siis myös itsellesi tuleva lorukorttisi ensin minulle, koska minun on huomattavasti helpompi ja nopeampi jakaa kortit, kun ei tarvitse miettiä, että tälle osallistujalle ei tule kettua, tälle ei aurinkoa jne. Voin vaan latoa kortit samanlaisiin kasoihin.


Jos haluat varmistaa, ettei korttisi vahingossa kastu postin kuljetuksen aikana, laita mukaan pieni muovipussi tai sellofaanikuori korteille. Huomioithan tässäkin, että vaikka sinun korttisi mahtuisivat pieneen minigrip -pussiin, muiden kortit siihen eivät välttämättä kokonsa puolesta mahdu. Ja huomautettakoon tässä vielä, että postin toiminnasta vastaa luonnollisesti posti itse.


Palautuspäivä:


Palautuspäivä on 1.4.2011. Korttien tulee siis olla tuolloin jo minulla. Mutta jos kaikki osallistujat lähettävät korttinsa ennen palautuspäivää, niin sitten lähetän kortit teille tietysti aikaisemmin.


Seuraavan lorukorttivaihdon aihe:


Seuraava lorukorttivaihdon aihe on kevät. Vaihdon ajankohta on todennäköisesti hyvin pian tämän vaihdon jälkeen. Ennakkoon varaamista en ole mitenkään mainostanut, mutta myös niitä olen ottanut vastaan jo ennen uuden vaihdon postaamista blogiini. Täyttyypähän osallistujalista nopeammin.


Tässä vielä tuon hullun pitkän sepustuksen lopuksi pieni muistilista, mitä sinun pitää muistaa heti alkuun ilmoittaa:


- Valitsemasi lorun nimi, tekijä ja tekovuosi

- Sähköpostiosoitteesi

- Blogisi osoite halutessasi

- Tiedon, jos et halua korttiesi kuvia, nimeäsi ja blogisoitettasi julkaistavan.

- Tiedon, saako sinun puolestasi korteissa käyttää pohjakartonkina ohutta paperia (esim. kopiopaperia). Eli aiotko laminoida korttisi vai et.

- Jos et ole aiemmin vastannut tähän kysymykseen, niin olisi kiva tietää, mitä kautta päädyit blogiini?


Kiitos,
että kävit lukemassa höpinöitäni!
Olisi todella mukava,
jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla,
kiitos!


 

22 kommenttia:

 1. Hei! Virpomisvaihto ei kiinnosta, mutta kevätvaihtoon voisin osallistua, jos sen aikataulu ei veny kovin pitkälle. Minusta kun kevät alkaa jo maaliskuusta ja olisi kiva saada lorukortit käyttöön jo tänä vuonna.

  VastaaPoista
 2. Hei Outi ja kiva kun taas järkkäät vaihtoa! Alkaa olla jo tosi "ammattimaiset" otteet sulla näitten vaihtojen järkkäämisessä, tosi kiva :D Ja mukana taas!!!
  - lorun aiheen ilmoitan myöhemmin, mutta taatusti sitä ei ole muilla koska äitini runoilee jonkun nimenomaan tätä varten :)
  - laminoin korttini
  - sposti sama vanha jenni@simisami.com
  - kortin saa julkaista ja mieluusti myös linkittää
  - ja aikoinaanhan blogiisi löysin hakusanoilla lorukortit, tai lorukorttivaihto tms...

  Kivaa kevään alkua (keväältä tuntuu vaikka pakkaset vaan paukkuu!)

  VastaaPoista
 3. jahas, runo tuliki jo valmiiksi, eli se alkaa sanoilla " Hikkura kikkura, vitsalla huiskaan..."
  :)

  VastaaPoista
 4. Pyjama: Kevätvaihdon aion kyllä postata heti, kun ehdin etsiä itselleni lorun. Kuvapuoli onkin jo melkein suunniteltu. Ajattelin palautuspäiväksi 17.4, mutta en ole vielä varma. Miltä se kuulostaa? Minäkin haluaisin kortit käyttöön heti, mutta aika kiirus alkaa tosiaan olla. Vai pitäisikö tuota palautuspäivää yrittää aikaistaa vielä?

  Jenni: Kiitos kovasti Jenni kivasta palautteestasi! On tullut kyllä kaikenlaista pikku yksityiskohtaa mieleen, kun näitä vaihtoja on useamman järkännyt. Tekstiä on tosin paljon, mutta sille ei voi mitään. En taida osata kirjoittaa mitään lyhyesti. Se on ainakin monesti todistettu. Kiva, että tulet mukaan! Ja innolla odotan, millainen lorusi on.. Mukavaa kevään alkua sinullekin! :)

  7 paikkaa vaihdossa vapaana vielä!

  VastaaPoista
 5. Jenni, haluatko että runon tekijän nimi paljastetaan?

  VastaaPoista
 6. moi osallistun.
  "Virvon varvon vaaputtelen
  tuoreeks terveeks toivottelen
  Enkä paljoo palkkaa vaadi
  enkä velkakirjaa laadi.
  Mie se virvon viisahasti
  taputtelen taitavasti
  rikkahaksi rakkahaksi
  ison talon isännäksi
  viiden piian pitäjäksi
  neljän lehmän kaitsijaksi!
  Isännälle ihravatsa
  emännälle perä leveä
  veikolle hyvä hevonen
  tyttärelle punaiset posket!
  Virvon varvon vitsa on uusi
  kaunis kuin kukkiva tuomi!"

  VastaaPoista
 7. Aurinko-omena: Kiva juttu! :) Varaan paikan.

  6 paikkaa vapaana!

  VastaaPoista
 8. Hei! Eiköhän tuo huhtikuun puoliväli ole vielä ihan ok, etenkin kun pääsiäinenkin on tänä vuonna niin myöhään, että kai tuntuu, että kevätkin on sitten myöhään. Ja kun luntakin on noin paljon, niin eihän se ikinä mihinkään sula. :D

  Alan jo kaivella kevätloruja esiin ja sen jälkeenhän ei nokka kauaa tuhise, kun on kortit jo tehtynä. :D

  VastaaPoista
 9. Pyjama: No kiva juttu! Mä ite oon kahden vaiheilla noiden kevät -lorujen suhteen. En ole vielä päättänyt, kumman valitsemistani otan. Tuumailen vielä tovin.

  VastaaPoista
 10. Yhdet kortit jo saapuneet!

  Vaihdossa nyt 7 osallistujaa. Haluatteko, että ei odoteta enää lisää osallistujia, kun ei ole täyttynyt vielä tuo osallistujalista?

  VastaaPoista
 11. Hei Outi!

  Vieläkö ehtii mukaan virpomislorukorttivaihtoon? Kuulin tästä Villakeijun Johannalta! Enpä ole tällaiseen ennen osallistunut, mutta olisi kiva kokeilla :)

  -sähköpostini: johanna.pekkanen@gmail.com

  -Loru: Tulin sua virpomahan
pitkän matkan päästä,
mulle sitten pääsiäiseks
pieni palkka säästä.
Jospa annat palkakseni
vaikka karamellin 
tai vaikka rahamassistasi
pienen pienen pennin
Mutta jollet anna mulle
edes pientä palkkaa, 
niin sulle juhlan jälkeen
huono onni alkaa.

  terkuin Johanna

  VastaaPoista
 12. Johanna: Vielä mahtuu! Voi, kun kiva, että lähdet mukaan! Tervetuloa! Ja jos tiedät ketään, ketä kiinnostaisi, niin vielä on kaksi paikkaa vapaana ja myös kevät -vaihdossa olisi paikkoja vapaana, jos kiinnostaa? Varaan sulle tuon mainitsemasi lorun.

  VastaaPoista
 13. Moi! Joo haluan, että Runon tekijä mainitaan runon yhteydessä. Runoilija lukee myös kortissa :)
  (jotka muuten ovat matkalla!) Toivottavasti enää missään vaihdossa ei kortit eksy matkalle :( Minä sain jouluiset kortit, mutta jäikö ne loput sitte jonneki matkalle?!

  VastaaPoista
 14. Jenni: Milloin lähetit korttisi? Perjantaina vielä eivät olleet tulleet. Ei se siis haittaa, mutta ajattelin vaan kysellä, milloin voin odotella niitä saapuviksi.:) Joo, se joulukalenterikorttien häviäminen oli tosi merkillinen juttu! Ja tosi tosi inhottava! Vain kaksi ihmistä sai korttinsa. Loput ovat voineet hakea postilta korvausta niin halutessaan.

  VastaaPoista
 15. Tänään saapuivat viimeiset kortit ja vein ne jo postiin, mutta eivät ehtineet tänään lähteviin, joten huomenna lähtevät sitten. :)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!