Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!lauantai 16. tammikuuta 2010

Onnellisuuslista

Otsikon luettuasi mietit varmaan, että jos joku ihminen tekee listoja asioista, täytyy tämän varmasti olla ainakin pikkuriikkisen neuroottinen... Hmm.. No, myönnettäköön. Voihan asia olla näinkin. Huomattakoon kuitenkin, että käytin sanamuotoa pikkuriikkisen. Ainakin yhtä pikkuriikkisen kuin mitä nämä hahmot ovat tässä kuvassa:


Aivan, mutta nyt siis asiaan. Joskus lukioaikana luin kirjan: 14 000 syytä olla onnellinen, jonka seurauksena tämä minun pikkuriikkinen neuroottisuuteni puhkesi. Halusin kirjoittaa ylös asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Tämä tapahtui siis vuonna 1997 ja listaa olen jatkanut näihin päiviin asti -tosin vaihtelevalla menestyksellä. Välillä tulee kirjoitettua montakin asiaa ja sitten ei mitään pitkiin aikoihin. Asiat on kirjoitettu ranskalaisin viivoin ja niitä on huomattavasti vähemmän kuin kyseisessä kirjassa: tällä hetkellä ainoastaan 826 kappaletta.. Ja joku asia on saattanut tulla toiseenkin kertaan kirjoitettua.

Listan kirjoittamisesta seurasi se, että aloin nähdä pieniä ilahduttavia asioita joka puolella ympärilläni, kun ensin tietoisesti yritin miettiä niitä asioita, mutta sitten loppujen lopuksi näitä havaintoja tuli mieleen sen kummempaa tietoisesti miettimättä. Joten se oli oikein mukava seuraus tästä listasta. Olisiko tässä reseptiä pessimistisyyden poistoon?!

Ehkäpä kirjoitan tästä eteenpäin aina jonkun minua ilahduttaneen asian tännekin tekstini loppuun tähän tyyliin:

"Onnea on se, kun nälkä ei enää vaivannut."

6 kommenttia:

 1. Jotta et tuntisi urakkaasi aivan kammottavan suureksi, niin sen kirjan nimihän oli suomeksi vain 12 000 asiaa, vaikka englanniksi niitä olikin 14 000. En tiedä, mihin suomentaja hukkasi loput, varmaan kyllästyi. :D

  Wikipeditin sen kirjoittajanaisen ja sillä näyttää olevan aika monta tutkintoa. (Jostain syystä tämä ei anna kopioida tähän sitä osoitetta), mutta Barbara Ann Kipfer on kirjoittajan nimi.

  P

  VastaaPoista
 2. Ai niin päinkö se menikin? Mietin, että oliko se suomeksi 12 000 vai 14 000... Muistin vaan nuo luvut..
  Oletko muuten yhtään selannut sitä kirjaa? Sen lukeminen vaatii aikamoisia ponnisteluja..

  VastaaPoista
 3. Tämähän on aivan loistava idea!!

  VastaaPoista
 4. Sepä kiva kuulla Minna! Minulla on aina kaikenlaista pikku projektia käynnissä tai suunnitelmissa.. Oon ajatellut, et ne on vähän sellasta: "Hulluilla on halvat huvit, idiooteilla ilmaset" -tyylisiä.. Mutta hyvä mieli niistä tulee, olivatpa millaisia tahansa..

  VastaaPoista
 5. Moikkelis!

  Meiltä löytyy myös nuo huolinuket jotka ovat tuossa kuvassa. Eli kerrot sinua painavan huolen illalla jokaiselle nukelle, laitat nuket tyynyn alle ja yöllä nuket ratkaisevat huolesi sinun nukkuessasi.
  Teini-ikäinen tyttäreni käyttää nukkeja aina joskus.
  Pike

  VastaaPoista
 6. Moi Pike! Joo, minä sain samanlaisen ohjeen noiden nukkejen käytöstä, kun sain ne kaveriltani. Aika hauska idea.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!