Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!maanantai 18. tammikuuta 2010

Pikku-Marjan eläinlauluja

Ennen joulun aikaa vuonna 2008 ajattelin, et nyt kummityttöni on sen ikäinen (2 1/2 v.), että ymmärtää enemmän ja toivottavasti ilahtuu, jos teen hänelle joulukalenterin.

Tuumasta toteutukseen. Cd:n Pikku-Marjan eläinlauluja laulut eivät liity millään tavalla jouluun kylläkään, mutta siinä oli juuri sopivasti 24 laulua ja laulut ovat sellaisia, että uskon pikku tyttöjen niistä tykkäävän. Niinpä tein jokaisesta laulusta laulukortin. Kirjoitin kartogille laulun sanat ja toiselle puolelle skannasin, tulostin, leikkasin ja liimasin saman nimisestä kirjasesta lauluun liittyvän kuvan. Lopuksi laminoin kortin. Laminointikoneen ostin joskus vuosia sitten ja se on ollut minulla kovassa käytössä.

Jokaisen kortin laitoin pieneen raidalliseen paperipussiin, jonka päälle päivän numeron sekä nurkkaan reiän. Mukaan vielä punottu naru, jolla pussit sai yhdistettyä roikkumaan esim. seinälle. Ja tietenkin mukaan vielä cd ja ohjeet.

Joka päivä joulukalenterin luukusta tuli siis yksi laulukortti, jonka avulla vanhemmat saivat laulettua mukana ja Lotta sai katsoa kuvaa laulaessaan ja kuunnellessaan.

Lotta tykkäsi tästä joulukalenterista todella paljon. Hän kuunteli cd:tä päivittäin ja oppi nopeasti muistamaan, mikä laulu tulee minkäkin jälkeen ja mikä kuva sopii mihinkin lauluun. Ja tietysti myös sanoja.

Samanlaisen joulukalenterin tein yhteiseksi mieheni veljen lapsille sekä itselleni -tosin sen tekeminen on edelleen hieman vaiheessa... Teen monesti itsellenikin kaikenlaisia lorukortteja ja muita, koska ne ovat hyvä lisä työssäni. Ja nyt kun on lapsia, on kaikenlaista matskua valmiina.

"Onnea on oikealla mustekynällä kirjoittaminen."

2 kommenttia:

  1. Ha. Siis vain lapsetko saavat itsetehtyjä joulukalentereita! Ehka minun joulukaleteriin voisi laittaa laminoituja elokuvalippuja... :D

    VastaaPoista
  2. No, itse asiassa ei ainoastaan lapset. En ole vielä ehtinyt kirjoittaa aikuisille tekemistäni joulukalentereista. Niistä myöhemmin. Sellaisiakin olen tehnyt yhtenä vuotena. Aika on vaan rajallista, että kaikille ei ehdi sellaista tehdä. Sinullekin oli kyllä silloin ajatus sellainen lähettää, mutta jäi aikeeksi ajan puutteen takia. Lisäksi minulla on kyllä sinun varalle yks toinenkin joulukalenteri-idea, minkä olisin halunnut toteuttaa viime joulukuuksi, mutta en saanut aikaiseksi.. Katsotaan, saanko joskus.. Pidetään peukkuja! Mutta unohda sinä koko asia, niin et pety, jos ei tule ensi joulunakaan..
    Ja sitä paitsi etkös sinä kerää vain sellaisia elokuvalippuja, jotka olet itse käynyt katsomassa?

    VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!