Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!lauantai 22. toukokuuta 2010

Synttäriyllätykset 4 v. kummitytölle (teemana orava)Rakkaalla kummitytölläni oli viikko sitten 4 v. syntymäpäiväjuhlat. Ne pidettiin Rossossa ja teemana oli Onni-orava. Lahjan olin ostanut jo aiemmin, kun sattui silmään kaupassa kiva. Mietin, mitä oravamaista saisin lisättyä lahjaan mukaan. Niinpä tuli mieleeni paketoida lahja vähän eri tavalla. Minulla on sellainen kirja kuin Askartelun pikkujättiläinen ja siinä muistelin olevan jotain eläinpaketointeja. Tämä tuli mieleen lahjani muodosta, kun kyseisessä kirjassakin lahja oli tuon muotoinen. Kirjassa pakettieläimet olivat hiiri ja pupu, mutta minä sovelsin ja tein oravan. Nyt tuli vaan mieleen, kun tuota kuvaa katson, että olisihan orava-raukalle voinut kädetkin lahjoittaa. Niitä ei kirjassa ollut laitettu, niin ei tullut edes mieleeni. No, sai hän sentään jalat, korvat, hännän ja kasvot. Vaikka häntäkin tuli ihan minun omasta päästä. Askartelusilmät sopii mielestäni hyvin tähän.

Kortti 11/2010. Korttiin piti myös saada oravia. Nätimpikin olisi voinut tulla. Vihreä aaltopahvi on "ekopahvia". Muistutti mielestäni kuusta, siksi käytin sitä.


Lähikuvaa.


Olen pitkään halunnut tehdä itse tikkareita. Resepti löytyy minun sellaisesta karkintekokirjasta, minkä nimeä en just nyt muista. Marsipaanista pyöritellään palloja, jotka kastetaan karamelliseokseen. Itse en pidä marsipaanin mausta. Koska lapset siitä yleensä kuitenkin pitävät, arvelin, että tämä olisi kiva lisäylläri Lotalle. Karamelliseokseen lisäsin vaniljan makua. Myös väriä siihen laitoin -vihreää-, kun sitä kaapista löytyi, mutta se ei erotu ollenkaan, kun marsipaani on niin punainen. Karamelliseosta tehdessäni poltin peukaloni. Kun pyörittelin tikkareita, että karamelliseos jähmettyisi marsipaanin päälle eikä valuisi heti pois, tippui seosta peukalooni. Auts. Iso auts. Maistoin karamelliseosta. Uskon, että on varmasti lasten mieleen. Ja kyllähän se Lotta ainakin sanoi tykkäävänsä.Lähikuvaa..


Lähikuvaa 2.


Lähikuvaa 3.


Käärin tikkarit sellofaaniin ja laitoin tällaiseen pulloon, jonka olen joskus saanut. Siinä oli jotain karkkia sisällä, mutta en muista mitä. Pullo aukeaa pohjasta.


Lähikuvaa..


Lähikuvaa 2.


Kortti 12/2010. Pitihän tikkareillekin tehdä oma kortti: tikkarikortti tietenkin. Takapuolella tikkariloru. Kortti väritetty erilaisilla puuväreillä (nimeä en tietenkään taas muista). Värittämisen jälkeen siveltimellä vettä päälle, niin näyttää kuin vesivärimaalaukselta.


Ja vielä lisäksi itse tehty orava -naamari. Vähän naamarin kokoa ja muotoa hahmottelin valmiiksi ostetusta kissa -naamarista, mutta korvat ja hampaat hahmottelin itse sekä itse väritin vahaliiduilla kasvot. Vähän piti ottaa oikeasta oravan kuvasta mallia, että minkäs näköinen se oikein onkaan. Samalla tehtailin omille tytöille toisen naamarin.


Tässä vielä lähikuvaa.

"Onnea on isot lumihiutaleet."
(Onpa hassua kirjoitella tällaisia lauseita kovalla helteellä, mutta en jaksa ruveta tuolta vihkosta erikseen valkkaamaan, vaan kirjoitan siinä järjestyksessä, kun ne on sinne kirjoitettu.)

2 kommenttia:

  1. WAUUUU!!!!! Aivan ihana paketti ja kaikki tikkarit + pullo + kortit:)))

    VastaaPoista
  2. Nämä olivat kyllä tosi upean näköisiä ja ihana kun jaksat aina ajatella oikein teeman mukaiset jutskat :) Syötiin lauantaina(karkkipäivänä) taas tikkari :) Saiskohan äitikin maistaa yhden ...

    VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!