Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!torstai 6. toukokuuta 2010

P*skarteluhaaste #38: Bingo


Kortti nro 3/2010. Tämän kertaisen korttihaasteen bingo-ruudusta valitsin seuraavat sanat: kukka, kohokuviointi ja musta. Tykkäsin kyllä lopputuloksesta, mutta tuo kuva näkyy olevan jotenkin kovin sumea tuosta keskeltä. Ja siihen en ole yhtään tyytyväinen, että kortti ei ole sileä. Minä käytän kortinteossa tavallista yleisliimaa ja sillä tulee helposti epätasaista jälkeä. Jos joku kortintekijä tätä lukee, niin jättäisitkö kommentiksi vinkkejä, miten itse teet, että estät tuon tapahtumasta? Kiitos! Laitoin kyllä kortin painoon, mutta ehkä liian vähäksi aikaa..

Ideani tähän bingoriviin lähti kukista. Katselin ensin askartelukaapistani löytämiäni tekokukkia, mutta päädyin kuitenkin kuviorei'ittäjän kukka -kuvioon. Laite on samalla kohokuviointilaite. Siskoni Kiinasta tuoma. Yleensä minulla on nopeasti hyvin selvät sävelet siitä, millaisen kortin teen. Nyt haastekortteja tehdessäni on ollut hauska huomata, miten ajatukseni kulkee korttia tehdessä. Ensin ajattelen tehdä yhdellä tapaa, mutta sitten teenkin jotenkin toisin. Osaksi se voi johtua siitä, että kokeilen ensimmäisen idean toteutusta, mutta se ei jotenkin onnistu. Tällä kertaa niin ei käynyt. Keksin vaan, miten kortti voisi näyttää paremmalta. Ensin meinasin siis laittaa vain yhdet kukat korttiin, mutta sitten keksin laittaa toisen erivärisen siihen päälle. Tulipa paljon kivemman näköinen. Ensimmäiset kukat on kiinnitetty kaksipuoleisella tarralla ja toiset kukat 3D -tarroilla. Käänsin kukkien terälehtiä hieman ylöspäin, että näyttävät entistä elävämmiltä.

Päädyin käyttämään kokonaan mustaa korttipohjaa, mikä on harvinaista minulle. Tulipahan käytettyä sellaista väriä, mitä ei yleensä käytä. Vasta tämän päätöksen tehtyäni keksin tehdä alemmat kukat mustasta paperista. Jos vielä olisin malttanut odottaa hetken ennen toteutusta, olisin tehnyt kukat kartongista enkä ohuesta paperista. Olisi varmasti ollut paremman näköinen. Tässä vaiheessa kukat näyttivät jotenkin keskeneräisiltä ja orvoilta niiden keskusta. Niinpä liimasin tuollaisia kirkkaita minilasikuulia kukkien keskustoihin. Tosin eipä ne kauheasti siitä erotu. Paperien ja kartongin reunat leikkasin vielä kuviosaksilla.

Kortti sisältä. Täällä puolella enemmän korostuu tietysti tuo musta väri, mutta ainakin oranssit kukat tuovat vähän väriä mustan synkkyyteen.

"Onnea on se, kun aurinko paistaa ja lumet sulaa."

4 kommenttia:

 1. Mä kokoan nykyisin kaikki kortit, skräpit ja muut kaksipuoleisella teipillä. Sitä on saatavilla eri leveyksiä ja erilaisissa muodoissa. Suosittelen lämpimästi.

  VastaaPoista
 2. Kysymykseesi: luulisin, että Tiimaristakin löytyy ainakin jotain, mutta ainakin kirjakaupoista löytyy Scotchin kaksipuoleista. Askartelukaupoissa on myös ja esim. Sinellistä löytyy liimakalvoakin. Vähän niinkuin kontaktimuovi, mutta siis liimaa on kummallakin puolella.

  VastaaPoista
 3. Kiva tuo korttisi. Simppeli mutta tyylikäs. Tykkään noista raikkaista väreistä.
  Kaksipuolista teippiä ehdottomasti kannattaa käyttää, itse ostan Sinellistä semmoista, se ei ole niin "tahmeeta" kuin ns. tavalliset kaksipuoliset teipit. Sitä myydään erilevyisinä, itse käytän enimmäkseen 6mm leveetä, joskus 9mm leveetä ja tosi harvoin tosi kapeeta, olisko 3mm.

  VastaaPoista
 4. Ihanan simppeli kortti mutt silti tyyliä:))
  Minäkään en käytä liimaa ollenkaan vaan kaksipuoleista teippiä kuten Maijukin.Tuo 3mm on ehkä liian kapeaa, sitä mulla varastossa siltä ajalta kun aloitin kortin teon enkä osaa sitä käyttää.Maalainen kun olen niin tilaan nettikaupoista, omassa kirjakaupassa on vain tuota kapeaa:))

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!