Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!torstai 9. syyskuuta 2010

Leimasimeni

Minulla on ollut leimasimia todella pitkään, mutta en ole käyttänyt niitä niin aktiivisesti kuin nykyään. Leimasimeni ovat olleet pieniä eikä niitä ole ollut montaa. Vasta Koukussa kortteihin -yhteisöön liityttyäni olen nähnyt leimasinten aivan uuden maailman. Tämän myötä olen itsekin innostunut hankkimaan lisää leimasimia itselleni ja erityisesti isompia. Paljon näitä ei kuitenkaan vielä ole, jos vertaa moneen muuhun kortteilijaan.

Olen ollut mukana muutamissa leimakuvavaihdoissa ja ne kiinnostavat minua edelleen. Sitä kautta saa mukavasti uusia leimakuvia käyttöönsä, mutta siltikään ei tarvitse ostaa uusia leimasimia. Jos sinua kiinnostaa joku leimakuvani ja haluaisit sellaisen, niin mielelläni vaihdan leimakuvia kanssasi. Ja vielä mukavampi tietysti olisi, jos sinulla olisi näyttää, millaisia leimasimia omistat.

Käytän VersaFinen mustetta ja Cansonin paperia. Ensiksi ostin 120g/m2, mutta se on mielestäni aika ohutta, joten seuraavaksi ostin 180g/m2, joka on parempi. Vieläkin paksumpi olisi parempi, mutta hintaa tulee tietysti lisää. Ehkäpä seuraava lehtiöni on vielä paksumpi.

Leimakuvien värittely on minulle myös aivan uutta. Ihan ensimmäisen leimakuvani väritin tavallisilla puuväreillä. Vesivärejä ja akvarellipuuvärejä haluan vielä kokeilla. Mutta ostin myös ihan omat tussit leimakuvavärittelyä varten, kun ne alennuksesta löysin: Aqua Marker -tussit, joita voi käyttää tavallisen tussin tapaan tai sitten läträtä veden kanssa. Kovasti mietin, otanko ne vai Promarker -tussit, mutta Aquat valitsin ja tähän mennessä olen ainakin tyytyväinen.

Piirtämisestä ja maalaamisesta olen aina pitänyt, joten värittäminen on sinänsä tullut tutuksi. Ongelmakohta minulla on aina kuitenkin ollut valojen ja varjojen värittäminen. Siihen tarvitsen edelleen kovasti harjoitusta.

Akryylileimasimet ovat minun mieleeni. Ne tuntuvat olevan halvempia kuin puukantaiset leimasimet, niitä on todella helppo kohdistaa leimattavaan paperiin ja niitä saa monta samaan hintaan. Akryylileimasimia varten täytyy ostaa sellainen akryylipalikka, mihin leimasin kiinnittyy kuin itsestään. Vaihtoehtoisesti voi käyttää esim. cd:n kantta. Siihen se kuulemma kiinnittyy aivan yhtä hyvin. Näiden leimasinten peseminen on myös todella helppoa, kun ei tarvitse varoa puuosan kastumista. Leimasimet voi pestä vaikka kokonaan veden alla (astianpesuainekin käy) tai sitten käyttämällä vauvojen kosteuspyyhkeitä. Tällaista kaikkea ja paljon muuta olen oppinut saamiltani korttiblogituttavilta sekä Koukussa kortteihin -sivustolta.

No, joka tapauksessa, nyt seuraa sitten minun leimasinten esittelyä. Tai oikeastaan kuvat on otettu joko leimakuvasta (ajattelin ettei ole tarpeen ottaa kuvaa myös leimasimesta) tai akryylileimasinten mukana tulevasta leimasinkuvien kuvasta. Jostain erikoisemmasta mallista olen saattanut ottaa kuvan myös itse leimasimesta. Kuvat otettuani huomasin, ettei kuvistani saa selvää, minkä kokoisia ne ovat, mutta en jaksanut ruveta uudelleenkaan kuvaamaan. Pahoitteluni! Yritän summittaisesti arvioida niiden koot. Mittaamaan en rupea, ellet tarvitse tarkkaa mittaa jostain.


Tämän sydämen ostin Koukussa kortteihin -kirppikseltä. Leimasin on sellainen kumilätkä, mihin pitää ostaa erillinen Cling on -paperi tai muu vastaava, johon se tarttuu ja jolla sen saa kiinnitettyä akryylipalikkaan. Korkeus ehkä n. 8 cm.


Tämän Finger Paint with fun stamps -setin ostin Suomalaisesta Kirjakaupasta. Koko setin koko noin 14x7 cm.

Penny Black: Wonderful day -akryylileimasinsetin ostin Askartelupuoti Piasta. Koko setin koko n. 13x17cm. Minusta nämä siilit ovat vallan ihastuttavia.


Marianne Design: Eline's Vintage -setin ostin myös Askartelupuoti Piasta. Koko 13,5x19 cm.


Tämän akryylisetin ostin eräältä korttiblogituttavaltani. Nyt en valitettavasti muista, minkä merkkinen se on. Jos sinä, jolta tämän ostin, muistat sen, niin ilmoitatko minulle? Kiitos! Koko noin 15x19 cm.


KARS: Aakkoset. Koko 14x18 cm. En ole käyttänyt vielä kertaakaan.


KARS: Kehykset. Koko 14x18 cm. Tulipas tosi suttuinen kuva.


Stampavie: LeLo Design. Tämän ostin Koukussa kortteihin kirpputorilta. Koko 9x7 cm.


Tämän jouluisen leimasimen sain kiitoksena lorukorttivaihdon järjestämisestä! Leimasimen antaja oli Koukussa kortteihin -sivulla huomannut, että minä olen joululeimasimia vailla. En ole kyllä missään ikinä aikaisemmin tavannut niin monia ihania ihmisiä, jotka ovat todella anteliaita ihan vieraita ihmisiä kohtaan!
En tiedä ollenkaan, minkä merkkinen tämä leimasin on, mutta kokoa sillä on noin 8,5x7 cm.

Inkadinkado: Holiday Silhouettes. Tämä on viimeisin ostokseni. Jostain askartelunettikaupasta ostin, nimeä en enää muista. Minusta nämä leimasimet eroaa perinteisistä joululeimasimista. Tykkään kovasti. Koko noin 20x10 cm.

Tämän nallesetin ostin Koukussa kortteihin kirpputorilta. Merkkiä en tiedä. Koko 14,5x9,5 cm.

Papermania: Stamping For Him -setin ostin Varkaudesta uudesta askartelukaupasta, jonka nimeä en muista.  Minulla ei ollut aikaisemmin yhtään pojille/miehille sopivaa leimasinta, niin tämä oli kiva lisä varastoihin. Koko 24x10 cm.

Tämän ostin samaisesta kaupasta kuin edellisen. Kummallista kyllä, en paketin kyljestä huomannut minkäänlaista merkkiä tai nimeä. Koko 18x14 cm.

Tämän kumisen leimasimen ostin myös jostain nettikaupasta, jonka nimeä en nyt muista. Käytän mm. tätä korttieni signeeraukseen. Koko 2,2x2,2 cm.


Leimasin on pelkkä kumilätkä, jonka kiinnitin viinipullonkorkkiin. Minusta se toimii todella hyvin leimasimen kahvana.


Nalle Puh -leimasinsetin ostin Varkaudesta Tokmannista muistaakseni. Se oli alennuksessa. Tähän kuuluu siis 5 eri leimasinta, jotka ovat tässä esiteltynä peräkanaa tämän tekstin alapuolella. Koko 4x4 cm. Jälleen on kuvat väärinpäin. Pahoittelut taas.
Tämän noin 6,5x5,5 cm kokoisen amerikkalaisen jalkapallo leimasimen sain eräältä ihmiseltä Koukussa kortteihin sivulta ilmaiseksi. Kyselin sivustolla, tietääkö kukaan, mistä saa amerikkalaiseen jalkapalloon liittyviä leimasimia ja hän tarjoutui antamaan omansa käyttämättömänä. Jälleen yksi ihana ihminen! Toki lähetän aina jotain pientä kivaa yllätykseksi, jos joku kohdistaa minuun tätä anteliaisuuttaan.


Tämän pienen kumileimasimen ostin Koukussa kortteihin kirpputorilta. Koko 4x0,5 cm.
Nämä vaahtomuovi aakkoset ostin joskus Suomalaisesta kirjakaupasta alennuksesta. Tuon ympyrän koko on 3x3 cm.


Nämä rullaleimasimet ostin joskus Tiimarista todella halvalla alennuksesta. Olisko ollut 50 senttiä tai jotain.
Alla kuvia leimajäljestä.Korkeus noin 1 cm ja leveyttä saa tietysti vaikka niin paljon kuin paperia riittää.


Ylemmän korkeus noin 1 cm ja alemman noin 1,5 cm.


Ylimmän korkeus noin 2,5 cm, keskimmäisen vähän päälle 1,5 cm ja alimmaisen 2,5 cm.


Tuo ylempänä oleva rosvo on varmaan joku pääsiäismunayllätys tai vastaava. En oikein muista, mistä se on tullut. Se on rullaleimasin ja alla on kuva sen leimajäljestä. Yläkuvan alapuolella oleva leimasinsetti on ostettu Tiimarista. Ne on kulmaleimasimia. Koko noin 3x2,5 cm.


Korkeus noin puoli senttiä.


Tämän puukantaisen leimasinsalkun sain siskoltani Kiinasta.

Hän toi minulle myös nämä irralliset leimasimet. Alla kuvia leimajäljistä. Osa kuvista on taas nurinpäin. Minunhan oli alunperin tarkoitus numeroida nuo leimasinkuvat tuohon paperiin, mutta unohdin. Olisi ollut helpompi puhua leimakuvavaihdon yhteydessä jostain tietysti leimakuvasta, mutta enää en ala kuvaamaan uudestaan. Tässäkin on ollut jo tarpeeksi iso homma. Pystyyhän sitä sanallisestikin kuvailemaan leimoja.


Tässä sekalaisia leimakuvia, mitä en osannut luokitella muihin ryhmiin.
Tässä myös sekalaisia.


Tunteisiin ja ilmeisiin liittyviä.

Eläimiin liittyviä.

Luontoon liittyviä.

Ruokaan liittyviä.

Ja lisää ruokaan liittyviä.

Juhlimiseen ja muuhun hauskan pitoon liittyviä.

Vauvoihin liittyviä.

Koiriin ja kissoihin liittyviä.


Kehonosiin liittyviä.

Tyttöjä, poikia ja ilmapalloja.

Tämän leimasimen hienossa rasiassaan sain myös siskoltani Kiinasta.

Sisäpuolen näkymä.


Ja tässä itse leimasin.


Vielä lähikuvaa. Ei tullut oikein tarkka.


Ja tässä leimajälki: nimeni sekä suomeksi että kiinaksi. Mm. tätä käytän myös korttien signeeraukseen.

Kiinassa käydessäni ostin itse tällaisen rasian.

Sisäpuolella oli leimasin ja punaista kiinalaista perinteistä leimasinväriä omassa posliinikupissaan.

Tässä leimasimesta itsestään kuva.


Ja tässä kuva leimasinjäljestä, jossa nimeni kiinaksi on hieman erilailla kirjoitettu kuin aiemmassa leimasimessa. Tämä kaiverrus tehtiin leimasimen pohjaan samalla, kun ostettiin.


Yllä oleva jouluinen leimasinsetti on ostettu Tiimarista ja tekstileimasimet Sinooperista. Lumihiutaleiden leimajäljestä ei tullutkaan erillistä kuvaa. Se on kokoa noin 7x1,5 cm.


Enkelileimasimen sain siskoltani Kiinasta, joka sai leimasimen kaupanpäälliseksi minulle antamistaan askarteluostoista. Alla leimajälkiä:


Enkeli vajaa 3x3 cm ja muut leimasimet noin 2,5x3 cm.

Hyvää joulua paksuimmasta kohdastaan 6x1,5 cm ja onnea noin 5x1,5 cm.

Ja tässä vielä pari muuta leimailuvälinettä. Vasemmalla puolella on iso akryylipalikka, johon akryyliset leimakuvat kiinnitetään. Minulla on myös yksi tosi pieni palikka, jossa on sellainen "kanta", mistä saa hyvin sormilla kiinni, että voi painaa paremmin. Se tuli kukkaleimasinsetin kanssa.  Ja jossain saattaa olla kyllä samanlainen palikka kuin kuvassa, mutta puolet pienempi. Niistä en nyt ottanut kuvia.

Askartelutelan ostamista olen miettinyt ja katsellut pitkään nettikauppoja. Hintahaitari on teloissa yllättävän suuri. Kalleimmat ovat mielestäni todella kalliita, mutta jos jaksaa nettiä plärätä, niin löytää kyllä paljon edullisempiakin. Minä päädyin kuitenkin kerran Biltemassa käydessäni ostamaan tämän telan ihan koekäyttöön, olisiko siitä askarteluun. Vielä en ole tosin sitä kokeillut. Olisikohan se ollut joku saumatela tai vastaava, maalaustela se ei ainakaan ollut. Mutta saa nähdä, toimiiko tuo, kun telan pinta taitaa olla aika erilaista materiaalia kuin askartelutelassa -tosin askartelutelaa en ole koskaan livenä nähnytkään. No, tuo maksoi vaan jotain 2-3 euroa, joten ei ole suuri menetys, vaikkei se askarteluun sopisikaan.

"Onnea on maksamakkaravoileivät."

4 kommenttia:

 1. Kivoja leimasimia sulla! Mun ehdoton suosikki on tuo Marianne Design: Eline's Vintage -setti!! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Mä tykkään kovasti kans kyseisestä setistä. Se oli ihan pakko saada, kun osui kaupassa silmiini. Kiva muuten, että piipahdat aina silloin tällöin blogissani - ja kiva, että jätät viestiä itsestäsi!

  VastaaPoista
 3. Kiinnostaisi leimakuvavaihto, näyttäis olevan muutama jota himoitsen :)
  Laitatko mulle sähköpostiosoitteesi (mun blogista löydät mun sähköpostiosoitteen), niin voin laittaa lisätietoo. Mulla ei vielä ole edes kuvia omista leimoistani, mutta suunnitelmissa on kuvata ne hyvinkin pian.

  VastaaPoista
 4. Maiju: Laitan sulle sähkistä.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!