Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Onnellisuuden kivipuutarha


Äitini kysyi minulta keväällä, olisiko minulla mitään ideaa, mitä heidän pihan isohkoihin kiviin voisi maalata. Minulle tuli mieleen, että voisiko niihin maalata Kiinan karakteereja, kun Kiinan kulttuuri on tullut tässä vuosien saatossa tutummaksi. Kaksoissiskoni on nimittäin asunut siellä yli 5 vuotta. Tämä idea kävi äidilleni. Kysyin, mitä hän haluaisi siinä lukevan. Hän vastasi: onnellisuuden kivipuutarha. Hän on tehnyt siihen kohtaa pihaa juuri kivipuutarhaa. Minä kysyin siskoltani, miten se kirjoitetaan ja maalasin kesällä mustalla maalilla karakteerit kiviin.

Niitä olikin oikein mukavaa maalata. Se oli niin erilaista puuhaa kuin suomeksi kirjoittaminen. Ja kirjoittamisesta olen pitänyt aina.  Minä kun olen todella nopea kirjoittamaan sekä 10-sormijärjestelmällä koneella että käsin ja kiinaksi kirjoittaminen oli rauhallista ja tuntui melkeinpä taiteelliselta. Olisi kiva kirjoitella joskus lisääkin. Saman syyn takia minua varmaan kiinnostaa kalligrafia, mistä kirjoitinkin jo aiemmin. Karakteereista olisi voinut tulla enemmän oikeaoppisesti kirjoitettuja ja siistempiä, jos kimpussa ei olisi ollut tuhat itikkaa samaan aikaan. Alla lisää kuvia:


Karakteerit luetaan seuraavassa järjestyksessä: takarivi ensin vasemmalta oikealle ja sen jälkeen eturivi vasemmalta oikealle.


En ymmärtänyt kysyä äidiltäni, minkä kokoisena hän karakteerit haluaisi. Loppujen lopuksi ne olisivat olleet paremmat isommassa koossa, mutta minkäs sille enää teet..
Äitini on lisännyt puutarhaan tuollaiselle heidän tekemälleen betonipöydälle tuon kiinalaistyylisen koristeen. Minusta se käy todella hyvin puutarhaan, mutta myös tuolle pöydälle. Siskoni Kiinasta tuomat perinnehääasuihin pukeutuneet kovat nais- ja miesnuket ovat myös saaneet paikkansa puutarhasta erään puun alta. Ja saman puun oksalla roikkuu sellainen kiinalainen koriste. Minusta ne on myös tosi hauska lisä puutarhaan. Niistä ei valitettavasti tullut otettua kuvaa. Vielä äitini kaipailisi jotain tietyntyylistä tuolia tuonne -jonkinlainen vanhahtava rautatuoli tai vastaava, mutta sellaista ei ole tullut vielä vastaan. Mahtaako joku tietää, mistä sellaisia saa?
"Onnea on makaronilaatikko."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!