Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!lauantai 11. syyskuuta 2010

Lasten kanssa yhdessä tehty syntymäpäiväkortti miehelle/isälle


Kortti #16/2010. Keväällä tein ensimmäisen korttini molempien lasten kanssa yhdessä. Silloin päälle 1 1/2 vuotias esikoiseni maalasi sormiväreillä paperille. Nuorempi tyttönen oli vajaa 3 kk. Minä leikkasin maalauksesta palan ja liimasin sen punaiselle aaltopahville. Tämän liimasin vielä isommalle vihreälle aaltopahville. Sitten värjäsin tyttöjen kädet punaisella sormivärillä ja painoin kädenjäljet paperiin. Leikkasin kädenjäljet irti ja kiinnitin ne kortin päälle.

Minusta tästä tuli kiva yhteistuotos. Isi laittoikin kortin jääkaapin oveen, mistä näki sen aina ohi kulkiessaan. Korttien tekemisessä minua vaivaa nykyään sellainen seikka, että kun haluaisin ottaa lapset mukaan korttien tekoon, mutta haluaisin tehdä myös kortteja ihan yksin. Niin en tiedä, mikä olisi sopiva ratkaisu tähän ongelmaan, että pystyisi tekemään kortteja molemmilla tavoilla. Kun on aika hullua antaa kaksi korttia, vai onko? Oma tekemä ja lasten tekemä. Ja siinä saattaa joskus sitten tulla ajan puute vastaan.. Varsinkin joulukorteissa, joita tulee läheteltyä aika monta. Olenkohan tästä kirjoittanut tänne aiemmin.. On niin huono muisti. No, joka tapauksessa jos olette miettineet samaa ja ratkaisseet asian jollain tavalla, niin minä kuuntelen mielelläni! Kiitos!

"Onnea on juuston ja kurkun yhteismaku."

8 kommenttia:

 1. Tuo maalaus on niin hieno tuossa taustalla, että voithan yhdistää lasten tekemää oma tekemiin. Eli anna lasten maalata papereita ja käytä niitä sitten taustapapereina oma tekemissäsi korteissa. Näin niissä näkyy myös lasten kädenjälki, vaikka kortit muuten olisivatkin ihan sinun tekemiäsi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tellihani! Tuossa synttärikortissa maalaus on vähän kuin pääosassa -noiden kädenjälkien lisäksi tietysti. Ei tullut kyllä mieleenikään, että nehän voisi olla taustapapereitakin. Hyvä idea. Just silleen haluaisinkin, että voisin jotain lasten tekemää yksityiskohtaa käyttää omassa kortissa. Minun lapset on tietysti vielä kovin pieniä ja osallistumismahdollisuudet kasvaa iän myötä, mutta muitakin ideoita kuin tuo taustapaperiajatus otetaan mielellään vastaan! Mutta tästäpä lähdetään liikkeelle. Kiitos vielä!

  VastaaPoista
 3. Samaa "taustapaperia" käytän minäkin joissain korteissa. Joihinkin taas tyttö piirtelee omat terveisensä kortin sisälle (kaksiosainen)/ taakse (yksiosainen). Joskus myös käytän taskua, johon tytöltä tulee oma kortti kaksiosaisen itse tekemäni sisälle.

  VastaaPoista
 4. Riikka: Oikein kivoja ideoita! Kiitos! Tuo lisätasku on varsinkin hauska. Millä tavalla muuten teet sen taskun?

  VastaaPoista
 5. Eipä kestä :) Nuuttaan taitteen ja kiinnitän sitten muodostuneen taskun kaksipuoleisella teipillä. Jos paperin koko ei riitä, niin sitten pitää askarrella ihan erillinen tasku, mutta se ei toimi yhtä hyvin.

  VastaaPoista
 6. Siis tuleeko se tasku samasta yhtenäisestä korttikartongista kuin se itse korttikin?

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!