Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!



sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Ystävänpäiväkortteja ja muita

Tässä kuvia muutamasta ystävänpäiväkortista, joita lähetin täksi ystävänpäiväksi. Hyvää ystävänpäivää vaan kaikille! Ylemmän kuvan kortit on tehty leikkaa-liimaa -tekniikalla. Ruskean kortin sydämet ovat leikattu nahkasta. Alemman kuvan punaiset paperit on tehty marmoroimalla. Marmorointia haluaisin kokeilla joskus uudelleen. Ensimmäisen kerran tuloksiin en ollut täysin tyytyväinen. Aineita vielä olisi kaapissa. Saa nähdä, milloin ennätän.

Tätä kiitos -korttia suunnitellessani alkuideana minulla oli kirjoittaa tietokoneella kaunokirjoituksella pieni paperilappu täyteen Kiitos -sanoja ja liimata tuo kukka keskelle paperia, mutta sitten muistin, että minulla oli tuollainen Kiitos -tarra-arkki, josta olin käyttänyt jo kaikki Kiitos -tekstitarrat. Minusta tämä jäljelle jäänyt tarra sopi korttiin vallan mainiosti, vaikka suurin osa ihmisistä olisi sen varmasti heittänyt roskiin.


Oljesta olisi kiva tehdä kortteja uudelleenkin. Tämä on nimittäin ainut oljesta tekemäni kortti. Ja tuokin osa on jostain joulukoristeesta rikki mennyt, jonka käytin sitten kortintekomateriaalina. Aaltopahvista tykkään kans kovasti korttien teossa.

Tässä kasa kortteja, joita on joskus tullut tehtyä. Vuonna 2009, kuten nuo aikaisemmatkin. Ei taida näkyä kovin selvästi.

Tässä samoista korteista kuva vähän lähempää. Siellä on käytetty siis pitsiä, leikattuja kuvia, kangasta, tuohea ja tuosta nauhasta (en taaskaan saa päähäni sen nimeä) tehtyjä rusetteja.

Pitsiä, kangasta ja nuo punaiset sydämet on sellaista materiaalia, jossa pohja on muovia ja päällys samettia (monesti esim. korurasioissa käytetty).

Paperista ja kankaasta.

Etupäässä nahkasta.

Tuohesta.

Vanhoja 80 -luvun muovisia nappi -ja perhoskorviksia, paljetteja yms. Näitä oli erityisen hauska tehdä.

Tämänkään tekniikan nimeä en valitettavasti muista. Kaiversin jollain välineellä johonkin suht paksuun, mutta melko pehmeään pintaan tuon kuvan. Sitten telalla maalasin päälle maalia ja painoin jotain todella ohutta paperia vasten sen pinnan, niin kuva siirtyi paperiin. Tätä tein siis lastentarhanopettaja -koulutuksen kuvaamataidon tunnilla. Saa virkistää mun muistia, jos tiedät, miksi tekniikkaa ja noita välineitä kutsutaan.

Kukkia (kissankelloja tai jotain) kimalleliimalla.

Vielä olisi ollut lisää vuoden 2009 kortteja tähän liitettäväksi, mutta lataa jostain syystä tosi hitaasti. Taidan jatkaa toisena päivänä. Tai siis tehtyjä kortteja on varmasti huomattavasti enemmän, mutta tarkoitin siis niitä kortteja, mistä on tullut otettua kuva.

"Onnea on hyvät vitsit."

5 kommenttia:

 1. No ohhoh! Ei sulta ainakaan mielikuvitusta puutu. Vaikka mitä materiaalejakin näissä. Hienoja.

  VastaaPoista
 2. :) Hauskoja!
  Eiköhän tuo yhden tekniikan nimi ole lino-tekniikka tai jotain. Minä olen jossain kerhossa tehnyt sillä tekniikalla jotain :)

  VastaaPoista
 3. Ai Tuula kiitos! En muistanutkaan, että mulla on täälläkin tuo kortti näytillä. Ja aika oli vääristänyt myös nekin vähäiset muistoni, mitä mulla tuosta kortin tekemisestä oli. Lino kuulostaa tosiaan tutulta. Onko sulla sillä tekniikalla tehtyjä kortteja jossain näytilä?

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!