Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!perjantai 12. helmikuuta 2010

Kaikkea sitä pitää sitten säästää


En oikein tiedä, miksi ihmeessä edes kirjoitan näin vähäpätöisestä asiasta tänne, mutta taisin mainitakin aiemmin, että tuotosten ei tarvitse olla suuria...  No joo.

Ostin kirpputorilta piirustuslevyjä. Niissä oli kukkia, eläimiä ja vaatteita. Lisäksi oli tämä yllä nähtävä keltainen levy täynnä pieniä reikiä. En oikein ymmärtänyt, mikä se on. Jos sinä ymmärrät, niin kerro minulle! Niinpä tapani mukaan yritin kovasti keksiä sille jotain käyttötarkoitusta roskiin heittämisen sijasta. Tämän kummempaa en keksinyt. Otin kengännauhan, joka soveltui tehtävään mainiosti muovitetun langanpäänsä ansiosta. Pujottelin nauhalla levyyn tuollaisen kuvion esimerkiksi. Tarkoitus on siis pujotella nauhan avulla levyyn kuvioita. Vähän kuin kaupoissa myytävät reikäiset muovilevyt, joihin laitetaan muovisia nuppeja kiinni ja muodostetaan näin kuvia.  Ajattelin, että lapsilla se harjoituttaisi hyvin sorminäppäryyttä ja silmä-käsi -koordinaatiota. Voi toki olla, että idea on aivan tyhmä ja tylsä lasten mielestä, mutta ei sitä koskaan tiedä. Lapset ilostuvat niin vähästä. Niin ja jos keksit levylle jonkin toisen käyttötarkoituksen, vaikket alkuperäistä tietäisikään, niin niitäkin ideoita otetaan vastaan.

Tulipa vaan mieleeni, että yhdelle esineelle en ole vielä keksinyt käyttötarkoitusta, mitä olen säilyttänyt. Eli jos joku teistä keksii, niin ideoita saa kernaasti antaa! Oikeastaan kyse on enemmästä kuin yhdestä esineestä, nimittäin Piltti -purkkien kansista. Niitä on minulla tuossa pussillinen odottamassa. Haluaisin ideoida niistä jonkun pelin. Idea voisi olla muokattu jostain vanhasta pelistä, jos ei uutta keksi. Voisiko siihen liittyä jotenkin värien opettelua esimerkiksi? Tätä en ole saanut ratkaistua. Tosin yhden idean niille olen keksinyt. Teen osasta korkeista muistipelin. Äitini taisi lukea tästä ideasta jostain lehdestä. Liimaan korkin sisäpuolelle läheisten valokuvia. Jokainen kuva tulee kahden eri korkin sisäpuolelle. Korkit pitää tosin maalata ensin samanvärisiksi. Ja näin on valmis muistipeli. Korkit laitetaan siis kuvapuoli alaspäin pöydälle ja nostetaan kerralla kaksi korkkia. Jos niissä on samat kuvat, saat pitää korkit. Lopuksi lasketaan, kuinka monta korkkiparia kukakin sai. Valokuvatkin olen tainnut jo kehittää tätä varten, mutta loppu on tekemättä.

Tein kerran myös kummitytölleni ihan tavallisen risti-nolla -pelin, mutta siinä ristit oli perhosia ja nollat leppäkerttuja (muistaakseni).  Itse piirsin ne, leikkasin ja laminoin ja laminoin myös tietokoneella tekemäni ruudukon. Ei vaatinut kovin paljoa..

Niin, tätä minulta ei ole pyydetty, mutta kaverini puhui minulle, mitä käyttötarkoitusta keksisi suihkupullolle, josta suihkutusosa on mennyt rikki. Joten jos joku keksii idean, niin kertokoon!

"Onnea on mielekäs ja rento vaateyhdistelmä."

P.S. Noita onnellisuusasioita olen joutunut karsimaan tänne blogiin niitä kirjoittaessani. Kaikkea en ole halunnut tänne kirjoittaa. Osa on niin yksityiskohtaisia johonkin spesifiin tilanteeseen liittyviä, että toisen voi olla vaikea ymmärtää asiaa, kun ei ole ollut paikalla. Vähän kuin tilannekomiikka. Ja osa näkyy olevan sitten sellaisia, mistä en kerta kaikkiaan pysty olemaan enää samaa mieltä, että se muka olisi onnea. Nimittäin esimerkiksi lausahdus: "Onnea on joskus jopa täydellinen sekasotku." Pah! Mitä ihmettä? Tuo lause taitaa kuvastaa jotain ihmeellisiä prosesseja, mitä teini-ikäinen käy mielessään läpi tai jotain.. Nykyään olen ehdottomasti sitä mieltä, että kodin siisteys korreloi suoraan minun mielenterveyden kanssa. Eli jos kotona on sotkuista, tuo se kireyttä mielialaani. Ja jos kotona on siistiä, lepää mielikin ihan eri tavalla. Ja jos joku asia surettaa, niin siistissä kodissa on kivompi surra. Tulee mieleen isältäni kuulemani lausahdus: "Raha ei tuo onnea, mutta mersussa on mukavampi itkeä kuin ladassa." Tai jotain vastaavaa..

2 kommenttia:

 1. Tuo leppäkerttu/perhos ristinolla on minusta ja Lotastakin aivan ihana!

  VastaaPoista
 2. Tämä sinun blogisi on kyllä mainio! :D

  Mutta kerron tarinan hyödyllisesti pilttipurkin kannesta. :D

  Ostettiin joulun alla joulukuusi ja siihen jalka Etolasta. K:lla oli jo ehkä hitusen hermo kireällä, kun ensin ajateltiin (siis minä ajattelin, minun kuusiprojekti...) ostaa muovikuusi ja sellaista ei ollut (ei sittarissa eikä Etolassa), sitten ostettiinkin se oikea kuusi ja auton takapenkki ei kääntynytkään kokonaan (siis toinen puoli jäi pystyyn), joten se kuusen survominen oli aika hankalaa autoon.

  No, kotona huomasimme, että kuusen jalasta puuttui aika olennaisia osia eli ne pultit, jolla se kiristetään kuusen runkoa vasten. Reikiin sopivia pultteja tai ruuveja ei tietenkään ollut, mutta jotain kuitenkin, mutta ne jäivät vähän löysälle. (hankala selittää, miten...), mutta siis kuusta ei meinannu millään saada pysymään pystyssä. Siinä vaiheessa miespuolinen joulunrakentaja päästeli jo sellaisia ärräpäitä että lähetin hänet eri huoneeseen kuusen kanssa, olisi varmaan tullut polttopuita puusta. Pohdin hetken, että pulttien ja kuusen rungon väliin pitää saada jokin ohuehko kova palanen, riittävän pieni, että se mahtuu sinne kuusen jalan sisään. Puuta? Muovia? Metallia? No, tietenkin. Fiksasin sen pilttipurkin kannella paikoilleen. Hyvin toimi, kuusi pysyi pystyssä koko joulun juhlien ajan.

  P

  Kuinka montaa väriä niitä kansia on? Tee niistä sellainen iso "kimble". Jos on vaikka kuutta väriä, niin saisi kimblen kuudelle (Olisi ongelma ratkaistu, mitä tehdä, kun on kuusi pelaajaa ja armoton tarve pelata kimbleä!!!??, kutenkin hyvin yleinen ongelma universumissa). Tee pahville (tai ehkä jopa lakanalle, saisi ison kimblen. Tai pöytäliinalle, voisi ruoan jälkeen pelata heti kimbleä) ympyrä, jossa on "kotipesät" kuudelle, sitten reitti koko kentän ympäri ja sitten se maalirivi, mihin pelimerkit pitää saada. Ja koska kimble on armottoman tylsä peli, niin siihenhän voisi keksiä lisähauskuutuksia niihin reitin varrella oleviin ympyröihin (tässä ruudussa/ympyrässä pitää odottaa yksi heitto, tässä pitää tehdä kuperkeikka, tässä saa siirtää yhden pelaajan napin mihin haluaa, tässä pitää laulaa ukko nooa takaperin, tässä saa käydä jääkaapilla, tässä saa vaihtaa kahden napin paikkaa, seuraavalla kierroksella pitääkin siirtyä taaksepäin jne). Jos teet kotipesään paikat kuudelle napille ja värejä on kuusi, niin saat 36 kantta käyttöön.

  Tarvitset vain nopan. Ja tätä voi pelata (kesällä) ulkonakin, kun osat ovat niin isoja eikä tuuli heitteli niitä. Jos pohja olisi vaikka muovitettua kangasta.(Etenkin jos se noppakin on vähän isompi.) Ehkä oiva rantapeli!

  Lupaan koepelata peliä, etenkin jos siinä on noita erikoisruutuja.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!