Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!perjantai 19. helmikuuta 2010

Mobile

Tein tällaisen hyvin yksinkertaisen mobilen tyttöni sängyn yläpuolelle jo ajat sitten. Nuo kukka-kuviot tuli muistaakseni Napero-kerhon postissa. Minä vaan leikkasin ne irti ja laminoin. Laitoin ne ihan aluksi kiinni omaan pyöreään metalliseen "kehykseensä" (taas on sanat kateissa). Se kehys oli leikattu irti vanhanajan lampunsuojuksesta. Ennenhän lamppu oli aina metallisen kehikon sisässä ja kehikon päällä kangas koristuksena. Ymmärtääköhän kukaan näitä minun selityksiä, kun en ikinä muista oikeaa termiä millekään sanalle. No, joka tapauksessa, käytin tästä kehikosta irti leikatun pienimmän pyöreän osan tähän mobileen, johon laitoin nuo kukat roikkumaan samaan tapaan kuin ne tuossa kuvassa roikkuu. Mutta sitten tulin toisiin ajatuksiin ja laitoinkin ne kiinni kuvassa näkyvään telineeseen, jossa aiemmin oli kiinni sellaiset pinnasänkyverhot kaksinpuolin. Äitini tekemät. Tuo teline on tosin ostettu. Näin ei tarvinnut miettiä, mihin sen irtomobilen laittaisin kiinni. Koristellakseni tuota telinettä, kieritin vielä tuollaisen punaisen muovisydännauhan tuonne ylhäällä olevan soikion päälle. Hieman on karun näköinen, mutta Veeraa kiinnosti niitä katsella.
Sitten kyllästyin ja halusin muuttaa mobilea. Niinpä joulukoristeista löysin tuollasia huopaisia punaisia sydänkoristeita (kuuseen kai tarkoitettuja) ja laitoin mobilen joulukuntoon. Nämä sydämet siinä roikkuvat edelleen. Sopivathan ystävänpäiväänkin.

Ennen näitä mobileja minulla oli sängyn pinnoissa kiinni aaltopahvista leikkaamiani muotoja (ainakin ympyrä, neliö, soikio, suorakulmio). Niitä Veera myös tykkäsi katsella. Olin värittänyt ne vahaliiduilla jokaisen eri väriseksi. Ja jos oikein muistan, niin jotain eläinten kuvia myös oli jossain vaiheessa siellä Veeralle katseltavana. Niistä ei ole tullut kylläkään kuvaa otettua.

Haluaisin tehdä huolella ihan kunnollisen mobilen. Siihen tulisi kauniista ohuesta mahdollisesti itse värjätystä kankaasta pieniä enkeleitä. Näin sellaisen Steiner -päiväkodilla töissä ollessani. Mahdottoman kaunis. Kankaassa vaihtuivat värit sateenkaaren tapaan. Ei sekään vaikea olisi tehdä. Laittaisi vaan vanua pääksi ja vaikka kultalangalla se kiinni ja loppu kankaasta roikkuisi mekkona. Voisi tietysti huovuttaa vaikka hiukset enkeleille tai muuta vastaavaa.

"Onnea on suihkussa käyminen lattialämmityksen kera."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!