Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!perjantai 13. elokuuta 2010

Itse tehtyjä kynttilöitä


Tässä kynttilässä olen käyttänyt muottina oluttölkkiä. Vihreitä ja valkoisia kynttilöiden jämiä olen käyttänyt. Laitoin isoon metallipurkkiin (jossa oli ollut ennen koiranruokaa) ne jämät ja purkin kattilaan, jossa oli vettä. Sitten kun massa oli sulanut, kaadoin muottiin. Ja sydänlanka oli tietysti siinä jo valmiina pohjassa mutterilla tai muulla vastaavalla kiinni (siis painona) se alapää ja yläpää pyöräytetty kynän ympärille ja kynä oluttölkin päällä kiinni. Pienet lovet tein tölkkiin, että kynä pysyy paikallaan paremmin.


Myös tässä oluttölkki ja etupäässä punaisia kynttilän jämiä, mutta myös jotain muuta väriä (en nyt muista mitä), mikä sekoitti tuota väriä niin, ettei tullut kovin kaunis. Tässä en odottanut tarpeeksi kauan, että ensimmäinen taso jähmettyy, niin menivät siksi vähän sekaisin. Muissa kaksivärisissä jäähdytin ensin alemman pinnan ennen uuden lisäämistä. Oluttölkkiä käyttämällä kynttilän pinnasta tuli ihanan sileä.


Tässä pelkkää punaista värinä ja muottina jogurttipurkki.


Tässä muottina maitotölkki ja eri sävyisiä sinisiä jämiä kahdessa eri tasossa.  Kynttilän sydämet olen ostanut Sinooperista. Tämä kynttilät tein jo keväällä ja ilahduin kovasti, miten kivoja tuli pelkistä jämistä. Maitotölkkiä käyttämällä tuli kynttilän pinnasta aika rosoinen.


Joskus vuosia sitten kokeilin tehdä geelikynttilöitä. Muita ei ole enää tallessa paitsi tämä jämäkynttilä, joka jäi, kun geelikynttilämassa loppui kesken. Mutta tästä saa kuitenkin ajatuksen, millaisia tein. Niitä oli useamman värisiä. Eli ostin halpoja kuohuviinilaseja, laitoin pohjalle suurirakeista merisuolaa ja upotin sydämen sinne keskelle. Päälle sitten vaan kaadoin tuota massaa, jonka olin sulattanut ja johon olin sekoittanut väriaineen. Pinnalle laitoin koristeeksi askarteluhilettä. Monenlaista muutakin koristetta niissä voi tietysti käyttää. Jostain syystä nämä minun tekeleet savuttivat jonkin verran eli oli parempi poltella ulkona.

"Onnea on itsensä ylittäminen."

3 kommenttia:

 1. ihania kynttilöitä! Pitänee iteki alkaa hamstrata kynttilänjämiä. ite tulee polteltua tuikkuja ja party liten kynttilöitä paljo, joten niistä ei (valitettavasti) jämiä jää..

  muistan ku noita geelikynttilöitä tehtiin iteki, niin ongelmana oli just se että ne palo kauhean epätasaisesti ja savuttivat paljo.. en oikein tykänny niistä. Ne on tosi kauniita mutta epäkäytännöllisiä :/

  VastaaPoista
 2. Ai niin, tulihan lorukortit perille?

  VastaaPoista
 3. Toki sitä voi ostaa valmiinakin steariinia ja tehdä kynttilöitä - tulee vaan kalliimmaksi. :)

  Kiva kuulla, että muillakin on ollut samoja ongelmia geelikynttilöiden kanssa -tai ei siis kiva, mutta tietää, ettei ite ole ehkä tehnyt hommaa ihan huonosti.. ;)

  Ja tulihan ne sun lorukortit perille jo aika päivää sitten. Mä laitoin sun blogiin kyllä viestin siitä, mutta ilmeisesti se ei ole tullut jostain syystä perille.. Hmm. Pahoittelut. Tosi kauniit ovat korttisi. Itse olet vissiin kuvan piirtänyt? Hurjan hieno. Ja tosi iso lisäkiitos vielä siitä ylimääräisestä lorukortista. Tulin kovin iloiseksi!

  Milloin sinä meinasit järkätä sen oman vaihtosi?

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!