Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!torstai 18. maaliskuuta 2010

Puuhapusseja lapsille


Jos joku ei vielä sitä tiedä, niin minä tykkään kovasti siitä, että kaikella on oma paikkansa ja hyvä järjestys. Tykkään tehdä myös paljon kaikenlaisia puuhapusseja lapsia varten. Niitä tulee paljon käytettyä työssä. 

Sinivalkoisessa pussissa pidän sellaisia arvuutuslappuja, joissa kyselen lapsilta esim. "Miksi kutsutaan hevosen poikasta?" -tyylisiä kysymyksiä.

Sini-hopeassa pussukassa minulla on omilla lapuilla erilaisia tunteita, esim. vihainen. Lapset pääsevät siis näyttelemään eri tunnetiloja.

Mustassa pussukassa on omissa pikku pusseissaan subjekteja, verbejä, paikkoja ja objekteja. Lapset nostavat jokaisesta pussista lapun, joista luen sanoista muodostuvan lauseen. Esim. Prinssi hiihtää luistimilla uimahallissa. No, nämähän tietysti naurattavat lapsia vallan mahdottomasti.

Ressu- pussissa on tatin muotoisia viinipullon korkkeja, jotka olen maalannut Myrkkysieni -peliä varten.

Läpinäkyvässä pussissa on huovuttamani pallot puhalluspeliin. Siinä yritetään puhaltamalla saada pallo maaliin. Maalin voi keksiä aina milloin mistäkin tavarasta. 

Lisäksi vielä yhdessä pussissa numerolaput 0-10 ja 1-20. Ne ovat monesti käytössä työssäni.

Ja vielä yksi pussi, joka ei myöskään näy kuvassa. Siinä on riimipareja, esim. haavi-saavi. Sanon ensimmäisen sanan lapselle ja hän yrittää keksiä sille riimiparin. Nämä kaikki pussit ovat vielä pienessä pahvilaatikossa.

Monia muitakin puuhajuttuja olen lapsia varten tehnyt, mutta niistä sitten vaikka joskus myöhemmin.

"Onnea on kun aurinko alkaa paistaa ja kesä tulee."

3 kommenttia:

  1. Hei! Olipa ihania ideoita sinulla! Eksyin sivuillesi lorupussi ideoita googlettelemalla. Tuoreena lähihoitaja-opiskelijana olen saanut nyt ensikosketuksen päiväkoti maailmaan ja tutustunut siellä lorupusseihin. Nyt uteliaana kurkistelen mitä muiden "pusseista" löytyy :) Tosi kivat sivut sinulla!

    VastaaPoista
  2. :D Olipas kiva huomata, että tänne oli jätetty kommenttia! Iso kiitos! Näitä on niin kiva lukea! Huomasitko että minä pidän toisessa blogissani myös lorukorttivaihtoja? Sillä tavalla saa hurjan helposti ison valikoiman erilaisia lorukortteja, joita lapset rakastavat. Yksi paikka olisi vielä vapaana halloween vaihdossa joka on seuraavaksi: http://outinlorukorttivaihdot.blogspot.fi/2013/04/lorukorttivaihto-30-halloween.html

    VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!