Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!maanantai 19. heinäkuuta 2010

Saippuaa ostomassasta


Jälleen on kuvat vinksallaan. Tähän sainkin jo vinkkiä, miten se olisi mahdollista korjata, mutta nyt en valitettavasti ehdi siihen asiaan tutustua. Ehkä ensi kerralla.

Ostin Tiimarista alennuksesta saippuamassasettejä, joihin kuului saippuamassan lisäksi siihen lisättävä tuoksu- sekä väriaine. Ja muotteja. Yhdessä setissä oli kaksi muottia. Ostin useampia settejä, kun oli tosi halpaa. Yllä olevassa kuvassa käytetty siis sydän- ja kukkamuotteja.


Kallista päätä oikealle, niin saatat hahmottaa hieman paremmin virtahevosen ja norsun.


Tässä kala ja meritähti Tiimarin pakkauksesta ja tuo alla oleva ympyrä on vaan joku muovinen "roska", jonka pelastin juuri ennen roskiin heittämistä, kun keksin, että voisiko sitä käyttää saippuamuottina.


Tässä vielä Tiimarin muoteista tehdyt mallit kertaalleen.

 

Toisella kerralla tein vähän eri värisiä kuin ekalla.


Tässä veneessä on käytetty lasten hiekkakakkumuottia hyväksi.


Pikku Myy myöskin hiekkalelumuotista.


Kuten myös tämä toisenlainen meritähti.


Sekä Muumi -peikko.


Kun Tiimarin massat loppuivat, ostin lisää Sinooperista. Tuoksua ja väriä ei tarvinnut ostaa lisää, kun sitä jäi Tiimarin seteistä jäljelle. Itse kun en tykkää, että saippuat tuoksuu kovin voimakkaalle. 

Saippuan tekeminen oli TODELLA helppoa!! Tietysti jos vaikeustasoa haluaisi nostaa, niin voisi tehdä koko massan alusta loppuun. Minä kyllä tykkään tällaisista tekemisistä, missä valmista tulee nopeasti, mutta silti saa tehdä itse ja kokeilla. Ja kyllähän noista aika kivan muotoisia ja värisiä tuli tavalliseen ostosaippuaan verrattuna.

"Onnea on auringonlasku."

4 kommenttia:

 1. Hei!
  KK-kerhosta ponkaisin sivullesi. Itse pitäisi tehdä vaikka noita saippuioita - mutta onko se oikeesti niin helppoa se teko ja tuleeko mukaan tarkat ohjeet jne......en ole koskaan kokeillut - ja itsekin kammoan liian voimakasta tuoksua...

  VastaaPoista
 2. Ritva: Kiva, kun tulit pistäytymään blogiini. Mulla olis niistä jääpalamuotin avulla tehdyistä saippuoista otettuna kuvia, mutta en ole vielä saanut postattua. Niistä tuli tosi kivoja!
  Mutta kyllä se on oikeasti niin helppoa tämä touhu. Minä olen ostanut massaa vain Tiimarista ja Sinooperista, joten en voi tietää, onko jostain muualta ostetussa massassa erilaiset ohjeet, mutta näiden minun ostamien massojen kanssa toimin ainakin seuraavasti (ja uskon, että se on sama mihin tahansa massaan):
  1. Paloittele saippuamassa veitsellä pienemmiksi paloiksi, että massa sulaa nopeammin ja tasaisemmin.
  2. Laita paloiteltu massa kattilaan kuumalle levylle. Minä käytin ihan käyttöruokakattilaa, koska saippuaahan se vaan on. Laitoin levyn ensin kuutoselle, mutta pienensin sitten kun suurin osa rupesi olemaan sulanutta. Jos sekoitat massaa, tee se varovasti, ettei massaan jää ilmakuplia.
  3. Lisää sulaneeseen massaan halutessasi väriaine ja tuoksu. Näitäkin saa erikseen ostettuna, mutta ihan kuin olisin kuullut, että jotkut ovat laittaneet oikeaa hajuvettä. Itse en ole kokeillut, miten se reagoi ja miltä tuntuu käsissä pesemisen jälkeen. En muista, paljonko ohjeissa sanottiin määräksi, mutta minä laitoin hajuainetta ainakin puolet vähemmän, kun halusin vähätuoksuisen. Toisiin en ole laittanut hajustetta ollenkaan. Väriä laitetaan sen mukaan, miten vahvan väristä haluaa. Kannattaa ensin testata laittamalla vain pieni tilkka (sitten varovasti vaikka grillitikulla sekoittaa niin ettei tule kuplia) ja sitten lisää, jos näyttää liian vaalealta.
  4. Sitten massa kaadetaan varovasti muotteihin, ettei tule kuplia ja jätetään yön yli tasaiselle pinnalle jäähtymään ja kovettumaan.
  5. Kattila kannattaa pestä heti, koska silloin saat saippuan jämät helpoiten pois.
  6. Kun saippuat ovat kovettuneet, otat ne vaan pois muoteista ja laitat käyttöön. Toisissa muoteissa käytin varovasti veitseä apuna, että sain saippuan ulos muotista, mutta monissa se lähti ihan itsestään, varsinkin silikonisista muoteista.

  Jos jokin asia jäi vielä mietityttämään, niin kysy ihmeessä!

  Ja sitä piti vielä sanoa, kun blogissasi oli puhetta siitä, että pitäisikö se kynttiläkin olla itse tehty, jos sellaisen antaa, niin niitähän on kans todella helppo tehdä. Niistä olen myös tehnyt yhden postauksen. Itse olen käyttänyt jämäkynttöitä, mutta valmista ostomassaahan löytyy myös kaupoista.

  VastaaPoista
 3. Niin ja lisäys vielä:
  Pyrin kuitenkin siihen, ettei massa kiehu. Ja levyltä nostamisen jälkeen pitää toimia suht nopeasti, muuten massa kovettuu. Mutta jos se alkaa kovettua, niin sitten voi laittaa takaisin levylle eikä vahinkoa ole tapahtunut.

  VastaaPoista
 4. Ja vielä lisäys:
  Väriainetta kannattaa lisätä todellakin vain tipottain, koska muuten voi käydä niin, että massa on yhtäkkiä todella tummaa. Jotkut määrät niihin väriaineisiinkin siinä ohjeessa oli kuitenkin annettu. En muista niitä. Ja muutenkin nämä mun tässä antamat ohjeet on mun muistin varaisia, joten kannattaa tietysti vielä lukea ne massan mukana tulevat ohjeet. Mutta vieläkin haluan korostaa: todella helppoa.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!