Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!tiistai 8. kesäkuuta 2010

TaidekasvatussalkkuVarhaiskasvatuksen laitoksella opiskellessani tehtiin taidekasvatussalkku -sellainen näytesalkku omista kädentöistä, joita oli tullut tehtyä taito- ja taideaineiden approssa. Sen sai tehdä millä tavalla tahansa, mutta minä toteutin sen tällä tavalla perinteisesti portfolion tapaan. Töistä otin sitten kuvat mukaan. Kannessa prässätyt apilat itse tehdyn paperin päällä.
Tässä kuvaa vähän kauempaa.. Ensin kirjoitin estetiikan ja taiteen ydinkysymyksistä ja omista mielipiteistäni niihin liittyen. Liitin tekstiin mukaan minun mielestä kauniin kuvan. Tutustuin myös rakennuksiin, maalauksiin, patsaisiin, runouteen (keksimme parini kanssa runon yhden maalauksen pohjalta) yms. Tähän salkkuun tuli lyhyesti myös aiemmin esittelemäni maa- ja ympäristötaideportfolioni. Soitto- ja lastenlaulut -kurssiin liittyi kuvia "bändistämme", opintotehtävä muskarikäynnistä sekä konserttiarvostelu. Lastenkirjallisuuden kurssin kohdalla kerroin sanoin ja kuvin esityksestämme: Kuka kumma Väinämöinen, jonka esitimme lapsille lasten kulttuuripäivillä kaupunginkirjastolla Siitä en nyt jaksa ruveta kuvia skannaamaan.


Integroidulla opintojaksolla yhdistimme kaiken oppimamme ja nivosimme tietomme ja taitomme Talven ihmeitä -nimiseksi näytelmäksi. Siinä kaikki oli itse tekemäämme: käsikirjoitus, rekvisiitta, musiikki (sanat ja sovitus), tanssikoreografia jne. Ylhäällä kuva minusta lumikeijun roolissa. Roolini oli tanssirooli. Puvun tein itse, vaikken ollut juurikaan ompelukoneeseen koskenut. Koulutuksen aikana osallistuin yhteensä neljään esitykseen.


Jälleen kuva väärinpäin. Kuvataidekasvatuksen kurssilla painoin sabloonalla tyynyliinoja. Sabloonan tein itse. Lastenkirjallisuus -kurssiin liittyen lisäsin salkkuun mielestäni kauniita loruja sekä omia valokuvia.


Tässä sekä ylhäällä että alhaalla kuvia korteista, joita tein. Ne ei tosin kuulunut mihinkään kurssiin. Muuten vaan tein ja liitin tähän salkkuun.


Salkkuun liitin myös kuvia tekemästäni käsinukesta. Nyt en ole kuitenkaan varma, olenko jo aiemmin kertonut siitä projektista. Pitää tarkistaa. Jos en ole, niin teen siitä sitten vaikka oman postauksen.

Monenlaista muutakin juttua liitin salkkuuni, mutta en rupea niitä nyt tässä erittelemään, kun ne ei ole kaikki itse tehtyjä juttuja, vaan esim. tekstejä tutustumiskäynneistä jne.

"Onnea on se, kun taivas näyttää aivan kesäiseltä, vaikka on talvi."

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Osallistun lorulla joka alkaa: " Pieni peikko takkutukka..."

  Alan heti tehdä kortteja ja lähetän ne mahd. pian :)

  VastaaPoista
 2. Moi Outi!

  Itse olen paininut noiden väärinpäin latautuvien kuvien kanssa myös. Googlettamalla löysin vinkin ongelmaan, joka ainakin minulla on toiminut: tallenna kuva .png -muotoisena. Eli minä tallennan kuvat yleensä .jpg -muotoisina, mutta jos kuva latautuu väärinpäin, tallennan sen uudelleen png-tiedostona. Tähän mennessä tämä niksi on toiminut aina. :)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!