Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!sunnuntai 31. lokakuuta 2010

P*skarteluhaaste #63: Ei kortti (=rullakirja)

P*skarteluhaasteessa oli tällä kertaa aiheena: ei kortti. Eli kaikkea muuta sai askarrella, mutta ei korttia. Tämä olikin mielenkiintoinen haaste. Tällaisia voisi olla useamminkin. Oli tosi kiva nähdä, millaista kaikkea ihmiset ovat tehneet.

Ja minulle tämä haaste kävi oikein sopivasti, kun olin muutenkin aikonut tehdä rullakirjan. Sellaisen ohjeet löysin kirjasta: Leiki vauvasi kanssa 0-12 kk (yli 250 lapsen kehitystä tukevaa leikkiä). Kirja kehotettiin tekemään jostain tyhjästä purkista. Minä käytin sellaista tosi isoa koiranruoka-säilykepurkkia (yli kaksi kertaa isompi kuin tavallinen tomaattimurskapurkki).

Sitten kehotettiin etsimään lehdistä hienoja kuvia ja liimata ne tiukasti purkin kylkeen. Piti valita sellaisia kuvia, jotka vauva tunnistaa, kuten eläimiä, ihmisiä, palloja ja leikkikaluja. Minä tulostin kuvat netistä: banaani, tähti, helistin, kukka, hymynaama, koira, auto, sydän, pallo ja nalle.

Sitten ohjattiin peittämään kuvat läpinäkyvällä itseliimautuvalla muovilla. Jep, jep, kontaktimuovilla siis purkin päällystin, kun ensin teippasin kuvat purkkiin kaksipuolisella teipillä varmuuden vuoksi.

Laitoin vielä ylä- sekä alareunaan koristukseksi vaaleanpunaista nauhaa. Rusetit laitoin molemmille puolille purkkia. Ensin ajattelin, että ne voivat hidastaa pyörimisvauhtia, mutta oikeastaan se on ihan hyvä, koska muuten kirja pyörii tosi pitkälle.

Sitten laitoin vielä purkin pohjalle kuvan suukosta tai siis huulista. Ajattelin, että aina kun vauva kurkistaisi purkin pohjalle, voisi hänelle antaa suukon! Moiskis!

Rullakirjalla leikitään vauvan kanssa niin, että kieritetään rullakirjaa ja osoitetaan kuvia vuorotellen niistä jutellen. Vauvalta voi myös kysyä, löytääkö se tietyn kuvan. Tällä tavalla vauva oppii kielellisiä valmiuksia.

Ohjeen kuvassa kirjan kuvat oli liimattu niin, että jos säilykepurkki olisi pystyssä, olisivat kuvat oikeinpäin. Minä kuitenkin laitoin ne juuri päinvastoin -kirjan pyörimissuuntaan nähden oikein päin. Eikös se vauva niitä niin päin todennäköisemmin katsele?!

Tässä kuvia kirjastani:"Onnea on tulevaisuuden suunnittelu."
'
Kiitos, että kävit lukemassa höpinöitäni! Olisi todella mukava, jos vielä jaksaisit ilahduttaa minua kommentilla, kiitos!
   

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta leikiltä! Lapset varmasti tykkää tästä : )

  VastaaPoista
 2. Kiva rullakirja. Paras juttu on minusta tuo pusu :)

  VastaaPoista
 3. Hienosti koristeltu juttu:) Varmasti tosi mukava lasten katsella:))

  VastaaPoista
 4. mahtava kirja! kiva kun liityit lukijakseni, huomasin muuten että meillä on samanikäiset pienokaiset..;)

  VastaaPoista
 5. Aakkostarroja tulossa sinnepäin! Laitathan sähköpostia asiasta

  VastaaPoista
 6. Taru76: Kiitos! Hassua oli se, että vaikka tein kirjan 8 kuiselle tytölleni, niin vanhempi yli 2 vuotias tyttömme oli myös innolla heti nimeämässä kirjan kuvia.

  Rva Kepponen: Kiitos! Minustakin se pusu oli kiva lisä itseltä tuohon kirjaan, vaikka aika pieni yksityiskohta onkin.

  Hilkka: Kiitos! Katselun lisäksi meidän pikkuinen 8 kuinen tykkää myös ryömiä ja harjoitella konttaamista kirjan perässä, kun sen laittaa lattialle pyörimään.

  Katjuska: Kiitos!

  Jolanda: Kiitos! Sitä minä en huomannutkaan, kun nopsaan sinun blogissa kävin! Onpa hauskaa. Minkä ikäisiä he ovat? Oliko sinulla tyttöjä vai poikia? Minulla siis kaksi tyttöä.

  Xing: Mahtavaa! Suuret kiitokset! Laitoin sähköpostia tulemaan.

  JA SUURET KIITOKSET KAIKILLE, KUN KÄVITTE KOMMENTOIMASSA! TULI KYLLÄ NIIN HYVÄ MIELI!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!