Jos kiinnostuit jostain tekemästäni työstä, otathan yhteyttä O.K@hotmail.fi. Tilaustöitä voit myös kysellä. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani ja tekstejäni ilman lupaani, kiitos! Blogini saat linkittää omaasi ja siitä kovasti ilahtuisinkin, jos niin teet -erityisesti jos olet lainannut ideoita blogistani! :) Ja jätäthän käynnistäsi kommentin: ne ilahduttavat päivääni suuresti!keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Pääsiäiskoristeita

Tämä ovikranssi voisi olla hyvin pääsiäisenäkin, mutta minulla se oli ennen pääsiäistä ovessa vähän kuin kevään tulon merkiksi. Tämä on äitini tekemä.
Naperokerhosta tuli tällaisia paperisia leikattavia pääsiäismunia. Leikkasin ne ja liimasin keltaiselle kartongille, koska takapuolella oli kirjoitusta. Sitten laitoin tarroja koristeeksi sille keltaiselle puolelle. Ja vielä laminoin. Nämä tein lapsille varten, jos Veerastakin olisi kiva niitä pyöritellä käsissään ja katsella. Mutta ikkunaan ne sitten loppujen lopuksi päätyivät.
Viime pääsiäisen aikaan tein pajusta ja rautalangasta tällaisen kynttilämansetin. Tai kaksi tein. Toinen vain pääsi kuvaan.
Tein myös tällaisen vähän erilaisen mansetin. Se on vähän isompi kuin tuo edellinen, mutta siinä on koristenauha ympärillä. Voisihan tällainen olla pieni ovikranssikin.
 Tein styrox-munista, grillitikuista, liimasta ja askarteluhileestä tuollaisia pääsiäismunia. Laitoin ne maljakkoon tuollaisen vihreän koristeen kanssa. Näistä laitoinkin kuvia jo aiemmin. Idean näihin sain Facebookista Lasten kanssa askartelevien ideapankista. Nyt en kyllä muista, kuka sen sinne oli laittanut. Hän oli tehnyt muistaakseni pienemmistä styrox-munista ja ne ehkä olivat nätimpiä sellaiset pienemmät. Tai riippuu tietysti tarkoituksesta. Hän sanoi, että hänellä hile ei ole karissut. Millaista hilettä lie sitten käyttänyt. Kyllä minulla jonkin verran karisee.
Osa munista sai paikakseen kukkaruukun.
Ja tässä laminoidut munat ikkunapaikallaan.
Pääsiäisohraa..
Tämän ovikranssin tein viime pääsiäiseksi myös. Idean sain mieheni mummon luona käydessä joskus aikoinaan. Hänellä oli ovessa aina pääsiäisen aikaan paljon rehevämpi ja paksumpi pajukranssi. Hän oli saanut sen naapuriltaan ja se oli aivan upean näköinen. Mummo sanoi, että se ei karista pajunkissoja, kun hän säilyttää sitä pussissa kaapissa pimeässä. Minulla pajunkissoja on silti karissut, vaikka säilytystapa on sama.
Myös kynttelikkö sai pääsiäisasun. Koristeet tosin on Tiimarista alennuksesta ostetut.
Lähikuvaa..
Viime pääsiäisenä on nämäkin tehty. Eli servetinpidikkeet (kuka kertoo minulle oikean termin?). Näitä oli hankalampi pyöritellä, kun ympyrästä tuli niin pieni. Kovin montaa pajunkissaa ei mahtunut mukaan. Käytin tässä ohutta kultaista rautalankaa.
Lähikuvaa..

"Onnea on uusi piristävä matto huoneen lattialla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle, joka ehdit ja jaksat käyttää pienen hetken ajastasi jättämällä minulle kommentin! Teollasi ilahdutat suuresti päivääni!