Lapsena syötiin kotona aina silloin tällöin mustikkarahkaa, mistä tykkäsin ihan älyttömästi ja tykkään edelleen. Mittasuhteet varmaan vähän vaihtelee maun mukaan. Itse laitoin eilen kaksi purkkia kermaa ja kaksi purkkia rahkaa ja vähän sokeria ja paljon mustikoita. Mut joskus oon kyl tehnyt myös niin, että kaks purkkia rahkaa ja yks purkki kermaa. Muutkin marjat tietty käy, mutta musta mustikat on tässä ihan ehdoton must!
Tekemisen vaiheet on niin yksinkertaiset, etten tähän niitä aio edes kirjoittaa. Saa kysyä, jos on jotenkin ihmeellisesti rahkan tekeminen jäänyt pimentoon... Ja huomioittehan tuon mustikkaisen sydämentekeleen, jonka yritin tuohon keskelle rahkaa sommitella... ;)
Maitorahka on muuten oikein hyvää myös sekoitettuna esim. kiisseliin. Eikä hedelmien lisäys myöskään pahenna makua..
"Onnea on kynttilöiden lämpö, valo ja tunnelmallisuus."
Minä tykkään älyttömästi rahkasta ja banaanista. Siis pelkkää rahkaa ja banaania. Hassua, miten erilainen syöminen on kyseessä, jos siihen laittaa sokeria (ja vielä kermaakin!). Minä syön tuota ihan tavallisena välipalana, mutta jos siihen laittaa sokeria, niin sittenhän se on sunnuntain jälkiruoka!
VastaaPoistaP
Muussaatko banaanin ihan mössöksi sinne sekaan vai miten? Joo, meilläkin rahka esim. siihen johonkin hedelmäkiisseliin sekoitettuna on ihan tavallinen välipala. Puntinnostoaikoina sitä tuli tota rahkaa syötyä ihan urakalla. Mutta tämä mustikkarahka on tosiaan jälkiruoka. Kai sinä olet sellaista syönyt kuitenkin?
VastaaPoista